Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

21. - 22. epizoda - 15. srpnja

Kada djeca zadirkuju Kiću jer je malen, Popaj mu ispriča priču o "Popajevoj grobnici". Pouka priče je: "Uvijek jedi svoj špinat da postaneš velik i jak".
Popaj i Oliva planiraju intimni roštilj s Kićom, ali Badžo se odluči pozvati.
Popaj dobrovoljno prisustvuje vladinu osmodnevnom testiranju, a Badžo u njegovoj odsutnosti planira Olivu izvoditi na večere. S obzirom na to da je zatočen u testnoj raketi odakle ne može zaustaviti Badžu, Popaj se toliko naljuti da njegova konzerva špinata eksplodira i pošalje raketu u svemir brže od brzine svjetlosti. Popaj otputuje u doba Bostonske čajanke. Lokalnim je stanovnicima dosta visokih poreza pa planiraju baciti čaj s broda u more.
Vremenski stroj profesora Kakvonosića odvede Popaja u doba pećinskih ljudi. Popaj spasi Olivu od pećinskog čovjeka Badže...
Pero Ždero veoma je gladan, ali nema novca za hamburgere. Pero uhvati čarobnu pticu i prijeti da će je pojesti, no ptica začara Peru koji se pretvori u vuka svaki put kad izgovori riječ "hamburger".
Popaju smeta što toreador maltretira malenog bika pa stane između njega i bijesnoga bika. Uz pomoć malo špinata Popaj počisti arenu i spasi Olivu.

23. - 24. epizoda - 16. srpnja

Oliva s Badžom gleda Popajevu predstavu s treniranim buhama. Oliva je oduševljena pa Badžo odluči pokvariti nastup i na pozornicu pošalje psa koji pobjegne s buhama.
Popaj i Badžo natječu se u raznim disciplinama na seoskom sajmu. Kad Popaj dozna da je Badžo varao, odluči uz malo špinata pobijediti na natjecanju.
Popaj i Badžo sudare se veslajući. Nakon kratke svađe Badžo zamoli Popaja da bude njegov partner u ronjenju na dah. Popaj pristane i pronađe drevni podvodni grad.
Oliva slučajno povede Badžu u svoj posjet Popaju u njegov svjetionik. Popaj se pokuša riješiti Badže, no kad uspije, i Oliva odluči otići. Oliva nagovori Popaja da nađe uredski posao. Popaj se zaposli kao agent prodaje osiguranja, a njegov je prvi zadatak prodati policu osiguranja kaskaderu.
Morska Vještica opet se namjerila na Popaja i želi mu ukrasti kartu blaga koju je skrio u kući.
Oliva se sprema za posjet svojeg prijatelja iz škole. Želi ga zadiviti pa zamoli Popaja da joj za tu prigodu bude batler. Prijatelj je nitko drugi nego Badžo koji pokuša zavesti Olivu.
Na Popajevu autu na putu na piknik pukne guma. Oliva se uzruja i ode tražiti leptire dok Popaj pokušava zamijeniti gumu.

25. - 26. epizoda - 17. srpnja

Oliva ima usamljenog papagaja po imenu Julija pa zatraži Popaja da joj nađe partnera. Popaj kupi drugog papagaja kojeg nazove Romeo, ali ptica pobjegne pa je Popaj mora uhvatiti.
Popaj roni na dah u potrazi za zakopanim blagom. Pod vodom upozna vodena stvorenja i sirenu Olivu koju spasi od drugog ronioca Badže.
Čitajući časopis "Popajeva mehanika", Popaj poželi sam izgraditi bazen. Popaj posudi alat od svog susjeda Badže i krene s radovima, a Badžo lukavo pomakne ogradu posjeda pa Popaj nesvjesno počne graditi bazen u Badžinu dvorištu. Nakon što čuje da se prejedao u restoranu Morske Vještice, Popaj pokuša izliječiti Peru Žderu od njegove ovisnosti o hamburgerima i odvede u Anonimne hamburgeraše na odvikavanje. Morska Vještica je bijesna što je izgubila svoju najbolju mušteriju i planira pokvariti Popajev plan da izliječi Peru.
Popaj na prijevaru mora čuvati Kiću pa mu odluči ispričati priču o porijeklu Olivina parfema. No Popajeva priča o dobivanju ambre od kitova uzruja Kiću i on brizne u plač baš kad se Oliva vrati kući. Pero Ždero pokuša nagovoriti Badžu da mu kupi hamburgere uvjeravajući ga da su najbolji prijatelji. Badžo se razbjesni kada dozna što namjerava, ali Pero pobjegne da ne dobije batine. Pero pronađe kremu za nestajanje i namaže se da ga Badžo nikad ne pronađe.
Badžo na televiziji vidi da je Oliva osvojila deset tisuća dolara na natjecanju. Maskira se u Teksašanina i pokuša Olivi prodati lažnu naftnu bušotinu. Popaj je sumnjičav i pokušava Olivu spriječiti da potpiše ugovor. Badžo je odvede da pogleda bušotinu koja je spojena na malu kantu nafte.

25. - 26. epizoda - 18. srpnja

Popaj i Oliva prijave Kiću na natjecanje beba u kojem je Pero Ždero sudac. Badžo prijavi svojega snažnog sina i pomaže mu da smjesti Kići i pobijedi u disciplinama, ali Popaj na vrijeme sredi stvari da bi Kićo mogao pobijediti.
Badžo ostvari monopol nad tržištem špinata i cijene špinata porastu. Popaj ne može nabaviti špinat pa postaje sve slabiji dok traži Badžino skladište špinata. Na kraju Popaj nadmudri Badžu, nabavi špinat i ukloni njegov
monopol nad tržištem.
Popaj i Badžo svađaju se oko Olive. Oliva prekine svađu i nagovori Popaja da se počne baviti promatranjem ptica da bi postao kulturniji. Iako ga ptice maltretiraju, Popaj ostaje smiren sve dok ne vidi da je Badžo oteo Olivu.
Popaj i Badžo prijave se za posao pomoćnika glavnog čuvara zoološkog vrta. Oliva ih testira da vidi tko će biti bolji pomoćnik. Popaj i Oliva stanu na Badžinoj benzinskoj crpki. Popaj se ode osvježiti, a za to vrijeme Badžo puni auto benzinom i pokušava zavesti Olivu. Kaže joj da neće cijeli život biti mehaničar jer želi postati pjesnik.
Drvosječa Popaj odvede Olivu u šumu da joj pokaže kako dobro siječe drva. Badžo Popaju otme i drva i Olivu pa izbije tučnjava.
Badžo kupi robota koji izgleda kao Popaj i iskoristi ga da se Oliva naljuti na Popaja i ne želi s njim izaći. Popaj razotkrije prijevaru i dokaže Olivi da je to bio robot.
Popaj je spasilac i sve su djevojke na plaži lude za njim. Ljubomorna Oliva pokuša privući njegovu pozornost skočivši s mola i zazivajući u pomoć.

27. - 28. epizoda - 19. srpnja

Oliva kritizira Popaja pa se on upiše na fakultet. Profesor Badžo prevari Popaja u predavanju o zakonima fizike. Badžo pokuša zavesti Olivu, ali Popaj pojede špinat na vrijeme da raščisti situaciju.
Oliva se žali da Popaj više nije romantičan. Kad joj kaže da je pravi muškarac i da su samo slabići romantični, Oliva iskoristi Peru Žderu da Popaj bude ljubomoran.
Popaj putuje po sajmovima i uspješno prodaje svoje boce soka od špinata koji osobi vraća snagu i vitalnost te sprečava sunčanicu, "vjetranicu" i "mjesečanicu", ali Badžo je ljubomoran na Popajev uspjeh pa pokuša dokazati da eliksir ne djeluje.
Morska Vještica otela je Eugena. Popaj, Oliva, Pero Ždero i Kićo putuju na brodu punom hrane.
Popaj je zvijezda predstave na Olivinu kazališnom brodu. Badžo je kazališni radnik koji je ljubomoran na Popajevu slavu. Badžo planira ukleti predstavu i osramotiti Popaja.
Popaj, Oliva i Pero Ždero u Egiptu hodaju po pustinji u kupaćim kostimima i nose kišobran, loptu i košare s hranom. Oliva traži plažu misleći da su u Atlantic Cityju.
U posjetu Popaju i Olivi Popajev otac čuje tajanstvenu melodiju i ispriča Olivi i Popaju neobičnu priču o tome kako se kao mladić zaljubio u Morsku Ružu.
Popaj Olivu i Kiću uči pecati, a Kići tako dobro ide da ulovi kita!


Crtanu seriju 'Mornar Popaj' pratite od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju