Doma TV svojim najmlađim gledateljima predstavlja crtanu seriju ´Mini Tom i Jerry´ čija nas radnja vraća u vrijeme kada su Tom i Jerry bili djeca! Tom, kao i uvijek, neumorno lovi Jerrya, a njihova međusobna nadmetanja izmamit će smiješak na lice i najozbiljnijim gledateljima!

Kao što nam i samo ime crtanog serijala i govori, glavnu uloge vode mačak Tom i miš Jerry. Naravno, nisu oni i jedini likovi ovog serijala, ali definitivno su u centru pažnje. Tom uzaludno pokušava Jerryja pretvoriti u slasnu večeru, no lukavi miš uspješno odolijeva svim mačjim klopkama i smicalicama. Cijeli crtani serijal svodi se na beskrajno rivalstvo mačke i miša. Ponekad im se pridruži i pas Kiler, koji uglavnom stane na Jerryjevu stranu, a na kraju svake epizode deblji kraj izvuče mačak Tom. U pojedinim epizodama Tom i Jerry iznenade svojim prijateljstvom koje je nastalo nakon godina i godina jurnjave. No, Tom se uvijek iznova vraća hvatanju Jerryja!

 


Zanimljivosti:

William Hanna i Joseph Barbera bili su prvi scenaristi i producenti ovog crtića. Originalnu seriju od 114 epizoda stvorili su između 1940. i 1957. u produkciji tvrtke MGM. U tom periodu ‘Tom i Jerry’ osvojili su sedam Oscara.

Tom se davne 1940. godine zvao Jasper, a miš Jinx. Godinu dana kasnije animator John Carr dao im je imena Tom i Jerry.

Likovi Toma i Jerryja rijetko kad govore, ali zato je skoro svim sporednim likovima dan ljudski glas.


Želite li saznati kako je započelo vječito nadmetanje legendarnog Toma i Jerryja? Budite uz program Doma TV-a vikendom ujutro! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju