Uz ostale, dobro poznate likove – Olivu, Kiću, Peru Žderu i Badžu – Popaj će nas svakoga dana nasmijavati svojim morskim dogodovštinama!

1. sezona, epizoda 49 - 50 - 4. studenog

Kralj Blozo je ljut jer je ministar Svileni (tako nazvan zbog svoga svileno mekog načina govora) zbunio sve njegove podanike. Blozo naredi svom plemenitom slugi Popaju da se riješi nevolje, no kad ga Popaj uhvati, Svileni nagovori kralja da ga pusti. Popaj i Oliva vode Kiću u zabavni park. Ondje ih Badžo nagovori da puste Kiću u park samoga, a zatim ga otme i zaposli u svojem šatoru nakaza. Kad Popaj dozna za to, krene spasiti Kiću.

Popaj je kralj koji svoje podanike usrećuje tako što im sve daje pa je zato veoma siromašan. Popaj poželi zlatni dodir i pozove Džipa da mu ispuni želju, no on ga upozori da ga to neće usrećiti. Popaj i Badžo svađaju se tko će se voziti na prednjem sjedalu s Olivom u njezinu novom autu. Da bi mogla odabrati tko će dobiti tu čast, Oliva nagovori dečke da se prijave na natjecanje za Mistera Amerike.

1. sezona, epizoda 51 - 52 - 5. studenog

Popaj i Oliva turisti su u Indiji. I Vještica je ondje jer želi ukrasti veliki dragulj s krune hindu idola. Vještica zna da će kradljivca snaći prokletstvo beskonačnih nevolja pa traži nekoga tko će prokletstvo preuzeti umjesto nje.

Vještica planira uhvatiti vilenjaka da dozna gdje je skrivena njihova škrinja zlata. Napokon uspije prevariti jednog od "malih ljuti" serumom istine i otkrije gdje je zlato. Popaj se vrati u doba kralja Artura i vitezova Okruglog stola. Na viteškom turniru na dvoboj ga izazove Crni Vitez (maskirani Badžo).

1. sezona, epizoda 53 - 54 - 6. studenog

Popaj Kići čita bajku o zločestom zmaju. Zmaj izađe iz knjige i kaže im da je on zapravo dobar zmaj. Pokušava biti ljubazan i pomagati, ali uvijek spali kuću jer kiše vatru. Popaj izgradi vremenski stroj pa on i Oliva otputuju u prapovijest gdje ih čeka cijeli niz ludih pustolovina. Oliva kaže Popaju da bi se trebao obrazovati pa se upiše u školu za odrasle. Ondje kuša "intelektualni špinat" koji mu da genijalnu razinu inteligencije. No kad ga drugi ljudi pokušaju iskoristiti, Popaj se odluči ispisati iz škole.

Privatni detektivi Popaj i Oliva i njihov "pas tragač" Džip traže krijumčare dijamanata, a potraga ih dovede do broda s kiselim krastavcima kapetana Badže (Badžo i Morska Vještica krijumčare dijamante u krastavcima). Popajeva detektivska agencija unajmljena je da nađe gorilu koji je pobjegao iz gradskoga zoološkog vrta. Oliva uvjeri Popaja da gorilu može uhvatiti samo ako se maskira u ženskoga gorilu. Popaj pita Olivu bi li se htjela provozati na njegovu novom skuteru. U tom trenutku Badžo naiđe u svojem sjajnom novom sportskom autu, što Olivu zadivi mnogo više.

1. sez., ep. 55; 2. sez., ep. 1 - 7. studenog

Popaj uči Kiću kako biti dobar vozač i govori mu koliko loših vozača ima. Kićo obeća da nikad neće voziti svoj tricikl brže od 300 kilometara na sat. Popaj daruje Olivi francusku pudlu po imenu Zsa Zsa za rođendan. Psa ubrzo otme kradljivac pasa Badžo. Popaj se maskira u psa da bi ga oteli i odveli pudli. U epizodi – mjuziklu odvija se glazbeno natjecanje. Popaj nastupa sa svojom popularnom glazbom, a Badžo kao Bach iz Badžije. Oliva je najavljivačica, a Pero Ždero ima štand s hamburgerima.

Oliva želi objesiti sliku na zidu u svojem domu, pa nazove Popaja i Badžu da joj pomognu. Međutim, njih se dvojica toliko posvađaju da unište Olivinu kuću.

2. sezona, epizoda 2 - 3 - 8. studenog

Oliva uči Kiću voziti se na rolama. Popaj također pokušava, no ne uspijeva mu. Idila se preokrene kad se Kićo nađe u opasnosti, a Oliva ga ne uspije spasiti. Popaj, Oliva i Badžo su u zabavnom parku. Obojica žele ostati sami s Olivom, pa se počnu nadmetati.

Popaj je proveo sedam dana i besanih noći na pučini. Kad se vrati, želi nazvati Olivu, no previše je umoran pa zaspe i krene mjesečariti. U međuvremenu, Oliva upadne u nevolje sa skupinom nevaljalaca.

Veliki i mali gledatelji imaju priliku nasmijati se uz animiranu seriju 'Mornar Popaj' od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju