Doma TV na male ekrane donosi njemačku dramsku seriju 'Gorski liječnik' o dr. Martinu Gruberu, kirurgu koji nakon mnogo godina provedenih u New Yorku posjeti svoje rodno mjestašce

1. sezona, epizoda 3 - 6. siječnja 

Baš kad se dr. Martin Gruber odlučio odreći turbulentnog života u New Yorku, u Ellmauu se iznenada pojavi njegova djevojka Julia Denson. Donosi mu dobru vijest: njegova zamolba za posao u renomiranoj kirurškoj klinici u Los Angelesu prihvaćena je. Martin se u početku veseli, no to ne potraje dugo – naposljetku, tu je Lilli, njegova kći. Julia shvati da Martin zbog Lilli želi iznova početi u Ellmauu, no nije spremna odreći ga se tako lako. Stoga pokuša Lilli nagovoriti da se preseli u SAD. Za razliku od nje, Martin bi najradije ostao u Ellmauu s Juliom i Lilli, ali Juliji je važna karijera i ne može zamisliti zajedničku budućnost u planini, daleko od civilizacije.

1. sezona, epizoda 4 - 7. siječnja

Ellmau se već tjednima priprema za godišnju proslavu blagdana sv. Ivana i za mnoge goste koji tom prilikom dolaze. Dr. Martin Gruber liječi jednog od posjetitelja koji ima simptome prehlade. No bolest koja se isprva čini bezazlenom preko noći dramatično se pogorša. Martin mora pacijenta hitno poslati u bolnicu. Ondje mu ustanove upalu srčanog mišića. Daljnji tijek bolesti upućuje na agresivnu virusnu infekciju. Budući da je Julius Hoffmeister bio u kontaktu s drugim gostima u pansionu, Martin predlaže gradonačelniku da otkaže proslavu kako bi se spriječilo širenje bolesti.

1. sezona, epizoda 5 - 8. siječnja

U ordinaciju dr. Martina Grubera dolazi mlada žena u visokoj trudnoći koja je u prolazu kroz selo. Čini se da ima samo laganu upalu, no Martin želi isključiti moguće rizike za nerođeno dijete pa će trudnica, htjela, ne htjela, morati do idućeg dana ostati u Ellmauu. Dok Martin idućeg dana u nevjerici promatra neobične nalaze laboratorijskih pretraga svoje trudne pacijentice, u ordinaciji se pojave dva vojna policajca. Oni su u potrazi za dezerterom koji je navodno teško ozlijedio svog zapovjednika i u bijegu je sa svojom djevojkom trudnicom.

1. sezona, epizoda 6 - 9. siječnja

Dr. Martin Gruber odlazi na intervenciju gorske službe spašavanja u Lambrechtovu špilju. Ondje su unesrećene Ina Prechtl i njezina sestra Andrea. Unatoč naporima Martin ne uspije stabilizirati Inino kritično stanje pa mu djevojka umre na rukama. Za Martina je to osobito težak udarac jer je još kao dijete redovito čuvao dvije djevojčice i čitao im priče do kasno u noć. No Martin ne može shvatiti kako to da je Ina tako brzo podlegla ozljedama nakon pada. Je li učinio sve što je mogao? Martin pokušava odgonetnuti uzroke.

1. sezona, epizoda 7 - 10. siječnja

Dr. Martin Gruber i gorska služba spašavanja moraju spasiti Simona Jandla, koji nije pretrpio teže ozljede, no žali se na razne simptome, a cijelu je noć ležao bez svijesti na hladnoći. Martin ga stoga želi još jedanput pregledati u svojoj ordinaciji. Čini se da je Simon posve zdrav, u što Martin ne može vjerovati pa pacijenta želi smjestiti u bolnicu na pretrage. No Simon ne želi riskirati svoje novo radno mjesto domara u školi. Čudnovato i iznenadno ozdravljenje Martinu zadaje sve više brige pa pokuša preko Simonovih poznanika doći do informacija o mogućem uzroku čudnovatih simptoma.

Seriju 'Gorski liječnik' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju