'Gorski liječnik' njemačka je dramska serija o dr. Martinu Gruberu (Hans Sigl) koji se nakon više godina provedenih radeći u inozemstvu vraća u rodno selo Ellmau u posjet svojoj obitelji.

3. sezona, epizoda 2 - 3. veljače

U Gorskoj službi spašavanja Martin u zadnji čas zamijeni jednog kolegu te sa svojim bratom Hansom pokuša spriječiti lavinu. No plan im ne uspije i opasnost od lavine veća je nego ikad. Spašavatelji se moraju vratiti u bazu. No prije negoli se spuste u dolinu, vide kako im netko krade auto. Martin na skijama slijedi lopova i uspije ga stići. To je 14-godišnji Lars koji je pobjegao iz samostanskog doma za mlade s problemima u ponašanju. Martin dječaka vrati u samostan. No kad čuje njegovu tragičnu životnu priču, predloži upraviteljici doma da ne zove policiju ni osiguranje jer će Lars na imanju Gruberovih raditi i tako otplatiti štetu. Hansu i Lisbeth nimalo se ne sviđa ta ideja, osobito kad opaze da Lilli pokazuje veliko zanimanje za mladog kriminalca. No Lars ih ugodno iznenadi. Prvi put netko u njemu ne vidi samo nevoljeno dijete iz doma. On prvi put osjeti što znači biti dio obitelji. Međutim, idućeg dana ipak nestane skupa s novcem za domaćinstvo.
U potrazi za Larsom Martin otkrije kako on očito vjeruje da bi mogao naći svoju majku koja ga je napustila odmah nakon porođaja. No bjegunac neće doći daleko. Na željezničkoj postaji u Hallu pozli mu. Martin mu u bolnici mora priopćiti tragičnu vijest. Lars će ubrzo umrijeti ako uskoro ne dobije novo srce. Lars izgubi svaku nadu da će ikad upoznati svoju majku. No Martin mu obeća da će je naći. Počinje utrka s vremenom.
Davateljica koštane srži mogla bi doći u obzir kao Larsova majka. Iako je Larsu sve gore, on želi s Martinom posjetiti tu ženu. Ona priznaje da je Larsu donirala koštanu srž, no niječe da mu je majka. Martinov pacijent zbog toga izgubi volju za životom iako je nađeno odgovarajuće srce za njega.
Martin pokuša sve ne bi li se kod Larsa probudila volja za životom. Želi mu dati nadu kako bi transplantacija imala šanse za uspjeh. I dok se operacija priprema, avion u kojem je srce sruši se tijekom snježne mećave. I to upravo na onom području gdje postoji velika opasnost od lavine. Martin i Hans kreću u opasnu akciju.

3. sezona, epizoda 3 - 4. veljače

Martinu nije lako: Andrea Junginger osjeća se povrijeđenom zbog njegova eventualnog očinstva i veze sa Susanne, a ni Lilli nije dobro reagirala na vijest da će možda postati sestra. Djevojčica misli da će sve izgubiti. Izgubila je majku, a sad će i svog oca Hansa zbog učiteljice Klare te Martina zbog Susannine bebe. Lisbeth se veoma brine za svoju unuku. Dodatnu joj brigu stvara i veletrgovac koji opskrbljuje trgovine ekološkom hranom jer je povukao svoju ponudu za suradnju. Razlog je taj što su u tlu na kojem Gruberovi uzgajaju poljoprivredne kulture pronađeni nedopušteni pesticidi. Hans za to krivi susjeda Arthura Distelmeiera jer seljak nije pripazio pri gnojenju svojih njiva. Između njih dvojice dolazi do svađe.
Martin osim privatnih briga ima i poslovne. 24-godišnja Jana Feldermann žali se na probleme s krvnim tlakom i s vidom. Nakon što joj pozli, Martin je otprema u bolnicu. Kako bi otkrio uzročnika njezine bolesti, on pokušava saznati s kim je djevojka bila. No Jana ne želi odati ime svog partnera. Nedavno su prekinuli vezu i ona zbog toga veoma pati. No liječnik iz drugih izvora otkrije o kome je riječ.
U međuvremenu cijelo selo govori o Martinovu eventualnom očinstvu. Susanne želi napraviti test na očinstvo čim to bude moguće, no Jörg se ne može pomiriti sa situacijom u kojoj se zatekao. On sve više pokazuje svoj očaj. Kad on nakon jedne rasprave ode od Susanne, ona potrči za njim i doživi nezgodu. Je li to naštetilo bebi?

3. sezona, epizoda 4 - 5. veljače

Susanne je u bolnici. Nakon pada došlo je do prijevremenih trudova. Martin se brine za nju, no trudnica je imala sreću: sve je u redu. Međutim, otvoreno pitanje o tome tko je otac djeteta velik je teret za Susannin brak. A sad moraju odgoditi i test očinstva koji bi napokon raščistio situaciju. Naime, opasnost za nerođeno dijete je prevelika. Jörg ne može podnijeti ovakav razvoj situacije i na neko vrijeme odlazi na svoj brod. Martin želi razgovarati s njim, no Jörg je previše uzrujan i nipošto ne želi razgovarati s potencijalnim ocem Susannina djeteta. Usred njihova razgovora stiže poziv upomoć Franke Röskau koja zajedno sa skupinom ronilaca trenira na obližnjem jezeru. Riječ je o ekstremnoj vrsti ronjenja kod koje se roni na dah i što je dublje moguće. Jedan je od ronilaca, 26-godišnji Christian Hamberger, pod vodom doživio napad s problemima s disanjem i srcem. Martin ga želi pregledati u ordinaciji, no Christian ne pristaje na to. On želi pobijediti svog najvećeg konkurenta i brata Kaija. Franka je zaljubljena u mladog ronioca i nagovori ga da ode ka gorskom liječniku. Rezultati pretraga su alarmantni pa Martin svog pacijenta pokuša odgovoriti od opasnog sporta. No borba između dvoje braće ipak će imati dramatičan završetak opasan po život.
Opasno po život postaje i u sukobu između Hansa i susjeda kojeg Hans krivi za zagađivanje Gruberove zemlje i gubitak licencije za proizvodnju zdrave hrane. U jednom njihovu razgovoru dolazi do nezgode: susjed padne niz stijenu, a Hansov pokušaj spašavanja propadne. Ako ne želi pasti skupa s Distelmeierom, Hans će morati prerezati uže na kojem ovaj visi.

3. sezona, epizoda 5 - 6. veljače

Kod Gruberovih je raspoloženje očajno. Lilli više ne želi u školu, uvijek prisebna Lisbeth je smetena, a Martin se mora brinuti i za ordinaciju i za seosko imanje. A sve zbog toga jer je Hans u zatvoru zbog pokušaja ubojstva. Martin zamoli Andreu za pomoć. Ona treba dokazati da je susjedov pad bio samo nezgoda, a ne Hansova krivnja. Mlada odvjetnica imat će posla s državnim odvjetnikom Pfaffenbergom koji misli samo na svoju karijeru i izuzetno je častohlepan. Njegov je cilj Hansa spremiti iza rešetaka. Da bi brata spasio od odlaska na robiju, Martin na svoju ruku traži dokaze. On smatra da je Arthur Distelmeier dulje vrijeme bolovao od bolesti koja je prouzrokovala napad, njegov pad niz stijenu koji je za posljedicu imao paralizu. No bijesni i tvrdoglavi poljoprivrednik vjeruje da Martin samo traži način kako da oslobodi brata krivnje pa odbija otići na pregled kod Martina. Kad Distelmeier doživi još jedan napad, otpreme ga u bolnicu. Njegovo se stanje dramatično pogorša te mora na operaciju. Dr. Alexander Kahnweiler preuzima liječenje, Martinu zabrani pristup pacijentu jer nije objektivan. No gorski liječnik ne poštuje pravila klinike, nedopušteno pregleda pacijenta i time dođe u opasnost da izgubi svoju liječničku licenciju.

U Gorskoj službi spašavanja Martin u zadnji čas zamijeni jednog kolegu te sa svojim bratom Hansom pokuša spriječiti lavinu. No plan im ne uspije i opasnost od lavine veća je nego ikad. Spašavatelji se moraju vratiti u bazu. No prije negoli se spuste u dolinu, vide kako im netko krade auto. Martin na skijama slijedi lopova i uspije ga stići. To je 14-godišnji Lars koji je pobjegao iz samostanskog doma za mlade s problemima u ponašanju.

3. sezona, epizoda 6 - 7. veljače

Hans je opet na slobodi. Martin je uspio dokazati bratovu nevinost, no cijena je visoka: u igri je njegova liječnička licencija. Gorski liječnik prijavljen je zbog nekonvencionalnih metoda i nepoštovanja propisa. Liječnička komora će odlučiti hoće li Martin i dalje smjeti obavljati svoj posao. Unatoč zabrani liječenja, Martin se brine o 13-godišnjoj Lisi Neugebauer, Lillinoj školskoj prijateljici. Ona je pobjegla od kuće kako bi sa svojim 17-godišnjim mladićem Niklasom otišla na kampiranje. Tijekom tog romantičnog izleta Lisa se razboli. Pred Martinom je zagonetka: odakle grčevi u trbuhu i neobičan osip? On ustanovi da je učenica trudna. Lisin otac Max zabranjuje joj vezu s Niklasom. On želi da djevojka pobaci bebu i prijeti da će tužiti Niklasa. Ni Niklas nije osobito oduševljen idejom da će postati otac. On prekine s Lisom. Martin otkrije da je Lisina bolest opasna po život i da ona što prije mora u bolnicu. No trudna je učenica nestala.
Susannina trudnoća i dalje izaziva nemir, a njezin brak je u igri. Test očinstva neizvjesnost će privesti kraju. No je li rezultat povoljan za Jörga?

Seriju "Gorski liječnik" ne propustite gledati od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju