'Gorski liječnik' njemačka je dramska serija o dr. Martinu Gruberu (Hans Sigl) koji se nakon više godina provedenih radeći u inozemstvu vraća u rodno selo Ellmau u posjet svojoj obitelji.

2. sezona, epizoda 10 - 27. siječnja 

Bliži se otvaranje Susanneina restorana. Lilli je tu priliku iskoristila kao povod da svog oca Hansa nagovori na zajedničku kupnju. Hans hitno treba novu odjeću. Lilli se upadljivo brižljivo i intenzivno brine o Hansu. Želi postići to da njezin otac ne može bez nje kako bi zaboravio Klaru i zauvijek ostao uz svoju kćer. No Hans ne može zaboraviti Klaru.

2. sezona, epizoda 11 - 28. siječnja 

Pobjednice audicije za fotomodele posjećuju Ellmau da bi u prekrasnim planinskim pejzažima snimale modne fotografije. No na snimanju se dogodi hitan slučaj. Jedna od djevojaka mogla bi otpasti zbog svog zdravstvenog stanja. Pozovu Martina kako bi mladu ženu osposobio za nastavak snimanja. On u početku pretpostavi da djevojka pati od posljedica anoreksije. Pretrage u bolnici dovode do istog zaključka kad dr. Kahnweiler pacijenticu otpusti iz klinike. Međutim, djevojci je sve gore, a iznenada se razboli još jedna manekenka, što izazove sumnju. Jesu li liječnici podcijenili situaciju?

2. sezona, epizoda 12 - 29. siječnja

Šestogodišnja Maria nestala je u planini za vrijeme piknika sa svojom majkom Stefanie. Odmah su alarmirani Martin i Gorska služba spašavanja te kreću u potragu. Kad Martin odvede kući majku djevojčice koja je posve izvan sebe, on od njezina muža Michaela sazna da je malena Maria odavno mrtva. Martin nakon toga majku uputi na ambulatno liječenje na psihijatriji. Ondje pretpostave kako Stefanie ima težak posttraumatski poremećaj te je žele zadržati na neodređeno vrijeme. Michael se boji za svoju suprugu koja je vezana za krevet i prima jake lijekove za smirenje. Martin ima drukčije mišljenje od kolega sa psihijatrije. On vjeruje u organski uzrok pa zatraži Andreinu pomoć da bi dospio do svoje pacijentice. Andrea reagira vrlo neobično, no ipak ga slijedi na psihijatriju.

2. sezona, epizoda 13 - 30. siječnja

Martin Gruber priprema zabavu iznenađenja u povodu rođendana svog prijatelja i mentora Romana Melchingera. Glavna atrakcija večeri trebao bi biti nastup poznate pjevačice Antonije Nachtweih koja je nekoć bila vrlo bliska s Romanom. Antonia je sada zaručena za pijanista Konstantina Kordesa koji je 20 godina mlađi od nje. Da bi izgledala mlađe i svidjela se Konstantinu, Antonia uzima sumnjive tablete i jede premalo. Tijekom priprema za savršeno pripremljenu proslavu diva se odjednom onesvijesti. Martin je pregleda, ali ne može naći uzrok njezinoj slabosti. No ono što je na prvi pogled izgledalo kao napad slabosti brzo se razvije u nešto opasno za život.

3. sezona, epizoda 1 - 31. siječnja

U Gorskoj službi spašavanja Martin u zadnji čas zamijeni jednog kolegu te sa svojim bratom Hansom pokuša spriječiti lavinu. No plan im ne uspije i opasnost od lavine veća je nego ikad. Spašavatelji se moraju vratiti u bazu. No prije negoli se spuste u dolinu, vide kako im netko krade auto. Martin na skijama slijedi lopova i uspije ga stići. To je 14-godišnji Lars koji je pobjegao iz samostanskog doma za mlade s problemima u ponašanju.

Seriju "Gorski liječnik" ne propustite gledati od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju