'Gorski liječnik' njemačka je dramska serija o dr. Martinu Gruberu (Hans Sigl) koji se nakon više godina provedenih radeći u inozemstvu vraća u rodno selo Ellmau u posjet svojoj obitelji.

2. sezona, epizoda 5 - 20. siječnja 

Bliži se Julijin odlazak, no prije negoli se ona vrati u New York, Martin je želi izvesti na večeru. Trenutačno mu treba nešto što će ga razvedriti kao i razgovor s dobrom prijateljicom. Monika Schneider, njegova nova medicinska sestra, preuzima zapovijedanje u ordinaciji. Ona se pokazala pravom vješticom i Martin je se mora riješiti, no gospođa Schneider je tvrd orah.

2. sezona, epizoda 6 - 21. siječnja

Čini se da je obitelj Gruber napokon prebrodila financijsku krizu. Roman Melchinger odlučio je svoju ordinaciju prodati dr. Alexanderu Kahnweileru i dobiveni novac staviti na raspolaganje Gruberovima. Time je zajamčeno vraćanje kredita, a svijetloj budućnosti seoskog imanja Gruberovih više ništa ne stoji na putu. No kad Martin pokuša otplatiti kredit, doživi neugodno iznenađenje. Bankar Ohlmüller nije se pojavio na sastanku, a postupak zapljene već je pokrenut. Zar je prodaja ordinacije bila uzaludna? Ohlmüller se u međuvremenu sam zaputio na planinarenje. Želi se isključiti i biti što je dalje moguće kad ga Martin Gruber bude tražio. No uskoro se pokaže da je ta zamisao bila kobna.

2. sezona, epizoda 7 - 22. siječnja

Nakon što su novčani problemi Gruberovih otklonjeni, čini se da je Roman uzalud svoju kuću prodao za Martina i obitelj Gruber. Sad Martin mora spasiti ordinaciju i Romanov dom. On mora nagovoriti Kahnweilera da odustane od kupoprodajnog ugovora. Ovaj nipošto nije spreman za to i već planira preuređivanje kuće u ekskulzivnu kliniku za estetsku kirurgiju. 

2. sezona, epizoda 8 - 23. siječnja

Često se dogodi da neki hitan poziv liječniku pomrsi planove za slobodno vrijeme. No ovog je puta Martin sretan što ga zove gospođa Klopp, poznata simulantica. On odlazi u ordinaciju znajući da nije ništa hitno. I doista, gospođa Klopp ostavlja dobar dojam. Međutim, muči je infekcija koju Martin liječi slabim antibiotikom. I dok on poslije s ostatkom obitelji uživa u nedjeljnom izletu, stiže drugi hitan poziv. Zdravstveno stanje gospođe Klopp drastično se pogoršalo. Martin pacijenticu odmah otpremi u kliniku. Nakon toga od Romana sazna da joj je on prije nekoliko dana dao kortizon koji s propisanim antibiotikom čini kombinaciju opasnu za život.

2. sezona, epizoda 9 - 24. siječnja

Martin se brine za Lilli, ali ozbiljan razgovor između dvojice očeva malo pomaže. Hans je zaljubljen, a Martin ima mnogo poslovnih obveza. Ferdinand Balzer, njegov stari školski prijatelj i vlasnik lokala „Gruttenhütte“, pao je i iščašio rame. Martin ga uspije namjestiti uz pomoć Lene, Ferdinandove supruge. No Ferdinandovi zdravstveni problemi time ni izbliza nisu riješeni. Tek što je Martin otkrio razlog iznenadnog napada vrtoglavice starog prijatelja, ovaj dospije u kliniku s akutnim zatajenjem bubrega. Počinje utrka s vremenom koja odlučuje o životu i smrti. Martin, Kahnweiler i prije svega Lena dospiju u sukob sa svojom savješću i moraju donijeti dalekosežne odluke.

Seriju "Gorski liječnik" ne propustite gledati od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju