'Gorski liječnik' njemačka je dramska serija o dr. Martinu Gruberu (Hans Sigl) koji se nakon više godina provedenih radeći u inozemstvu vraća u rodno selo Ellmau u posjet svojoj obitelji.

3. sezona, epizoda 12 - 17. veljače

Hansa muči ljubav i posve se povukao u sebe. Ne može preboljeti Klarino odbijanje te zapušta svoje obveze na seoskom imanju. I Martin je u brigama: maleni Jonas Ellert koji je u nesreći u planini izgubio i oca i majku trebao bi privremeno otići u dom jer ga ujak ne može odmah uzeti k sebi. Martin se smatra krivim za smrt dječakovih roditelja pa zamoli za pomoć svoju obitelj i svoju djevojku Andreu. Želi uvjeriti Centar za socijalni rad da malenog neko vrijeme ostave na imanju Gruberovih kako bi ondje prevladao svoju traumu.
Kod Lisbeth je sve ružičasto: Klaus Hellmann je obasipa pozornošću. Ona u tome uživa dok se za Hansa to ne bi moglo reći. On je vrlo skeptičan prema novom obožavatelju svoje majke.
I Martinov novi slučaj povezan je s pitanjima srca. 25-godišnja Anna Ziegler padi od tajanstvenih napada slabosti i nesvjestice. Mlada žena je sportski tip, no pozli joj na planinarenju. Njezin mladić Basti Weigert uspije je spasiti od pada i pozove Gorsku službu spašavanja. Hans i Martin požure se na mjesto događaja. Martin otkrije da Anna pati od neizlječive srčane bolesti.

 

3. sezona, epizoda 13 - 18. veljače

Život igra svoje igrice s Gruberovima koje nisu uvijek zabavne. Hans razumije Klarino oklijevanje, no ipak pati jer ga je odbila i ne želi se udati za njega. On više ne želi živjeti u divljem braku. Čini se da je njihovoj vezi došao kraj. I Lisbeth, koja je nakon dugo vremena opet zaljubljena, doživi veliko razočaranje. Njezin obožavatelj Klaus Hellman pokaže se kao varalica koji se u svojim ocjenama restorana služi nedopuštenim sredstvima. Lisbeth osjeća da ju je Klaus iznevjerio. Uvrijeđena je i bijesna pa ga pozove na red i prekine s njim prije negoli se među njima razvije nešto ozbiljno.
Martin se brine da Jonasu bude dobro. Nada se da će Jonasov ujak moći malenog uzeti k sebi te da ovaj neće morati u dom. No ništa od toga. Čini se da se Martin mora pomiriti s činjenicom da će Jonas završiti u domu. Martin nema mnogo vremena za razmišljanje jer njegov novi pacijent zahtijeva svu njegovu pozornost. Urs Rensing ima aneurizmu na mozgu i boji se da će umrijeti a da se prije toga ne bude mogao oprostiti sa svojim sinom Nicom. Zbog Ursovih problema s alkoholom žena mu želi oduzeti pravo posjeta. Oca i sina povezuje strast prema modelima aviona pa se potajno sastanu da bi jedan avion lansirali u zrak. Pritom u planini dođe do tragične nesreće.

3. sezona, epizoda 14 - 19. veljače

 

Martina Grubera iznenadi posjet njegove bivše zaručnice Julije Denson koja stiže iz SAD-a i odjedanput mu pokuca na vrata. Julia bi trebala operirati najdražeg nećaka profesora Boeninga. No tijekom operacije dođe do komplikacija jer Juliji dršću ruke. Martin mora preuzeti i dovršiti operaciju. On Juliju nagovori na pregled. Pritom užasnut otkrije da Julija ima rupu u mozgu koja se brzo širi. Martin očajnički traži uzrok njezine bolesti, no čini se da njegovoj bivšoj velikoj ljubavi nema spasa. Zajedno odlaze iz bolnice jer Julia želi skupa s Martinom posljednji put vidjeti planine i sjetiti se dragih uspomena.
Za to vrijeme Martinova medicinska sestra Nicole brine se za njegova brata Hansa. Hans Gruber još pati zbog prekida s Klarom. Nicole mu u tome želi pomoći pa se sastaju u gostionici „Divlji car“. Ondje slučajno sretnu Klaru koja pogrešno shvati situaciju pa dođe do svađe.
Ni položaj malog Jonasa nije lak. Ujak ga ne želi uzeti k sebi pa dječak mora u dom. Martin to želi spriječiti pod svaku cijenu. Zato pokušava nagovoriti Susanne da uzme malenog. Čini se da je ona jedina kojoj Jonas vjeruje i uz koju će prebroditi svoju traumu. No Susanne još nije preboljela gubitak svog nerođenog djeteta koje je izgubila u prometnoj nesreći. Ona misli da ne bi bila dobra majka Jonasu. Martin je očajan, no mora prihvatiti činjenicu da Jonas odlazi u dom.

3. sezona, epizoda 15 - 20. veljače

Lisbeth Gruber ima pune ruke posla sa svojim sinovima. Hans i Martinova medicinska sestra Nicole povod su novim tračevima u selu. Sve se više druže, a Hans svoje ljubavne jade utapa u alkoholu. Seoski tračevi dospiju i do Klare. Iako je prekinula s Hansom, bijesna je i ljubomorna. No tvrdoglava je što je sprečava da razgovara sa Hansom. Lisbeth se umiješa i pokušava posredovati između njih dvoje.
Martin također zadaje brige majci. Njegova bivša zaručnica Julia ozdravila je uz njegovu pomoć i ubrzo se vraća u SAD. Ona i Martin dogovore oproštajnu večeru. No umjesto u restoranu završe na planinskoj livadi i opasno se približe jedno drugomu. Lisbeth je uzrujana i izgrdi Martina. Tada se pred vratima nađe i Andrea – njezin slučaj u Beču je završen.
Martinova nova pacijentica Lisa Eberle također ima ljubavne probleme. 23-godišnja djevojka je trudna, a ne zna tko je otac djeteta, njezin bivši momak Dennis Kruppke ili Florian Bärlacher s kojim je provela samo jednu noć. Tijekom planinarenja djevojka izgubi svijest. Martin otkrije da je riječ o srčanoj bolesti opasnoj po život. Kako bi pronašao uzrok bolesti, on se obrati dvojici potencijalnih očeva. No rezultat je negativan. Čini se da će Lisa izgubiti i svoj život i svoju nerođenu bebu.

3. sezona, epizoda 16 - 21. veljače

Na imanju Gruberovih pravi je kaos osjećaja. Martin je prevario Andreu, a sad ga to muči i grize ga savjest. Ne želi lagati Andrei. No zna da će je izgubiti ako joj kaže istinu. Hans mu savjetuje da joj ništa ne kaže. Kad Martin Lilli odveze u školu, ona opazi da s njim nešto nije u redu. No dr. Gruber ne priznaje.
Na povratku kući dolazi do strašnog otkrića: malena Anna Volkert skočila je sa stijene i pokušala samoubojstvo. No iako ima teške ozljede, čini se da djevojčica ne osjeća bolove. Je li riječ o defektnom genu ili to možda ima veze s tim što je Anna samo posvojena kći Volkertovih i traži njihovu pozornost? Ovo je za sve velika zagonetka.
Bračni par Volkert nije jedina obitelj koja se brine za svoju posvojenu kćer. Susanne se također boji za malog Jonasa. Dječak bi trebao otići u obitelj hranitelja. Martin to želi spriječiti i dogovori sastanak u Centru za socijalni rad.
Martina i dalje muči to što je prevario djevojku. On mora odlučiti: hoće li progovoriti ili će i dalje šutjeti. On krene k Andrei, no došavši onamo shvati da je bolje šutjeti. No sve je ispalo drukčije negoli je planirao. Andrea u njegovu mobitelu pročita Julijinu poruku i pozove ga na red. Martin joj se ipak mora ispovjediti. Andrea je razočarana i ljutita te ga izbaci iz kuće. Martin joj pokuša objasniti, no ona odbija svaki kontakt s njim.
Kod Klare i Hansa također ne cvatu ruže. Oni odlučuju potpuno prekinuti i Klara odnese svoje stvari s imanja Gruberovih. Upravo u trenutku kad se sprema poći razočarana Hansovom hladnoćom, dogodi se nešto neočekivano. Dok se Klara sjetno osvrće, Hans padne s ljestava i ostane nepomično ležati. Klara ga u brizi moli da se probudi. Kad Hans napokon otvori oči, postane im jasno da pripadaju jedno drugomi i to zauvijek.
 

Seriju "Gorski liječnik" ne propustite gledati od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju