Doma TV na male ekrane donosi njemačku dramsku seriju 'Gorski liječnik' o dr. Martinu Gruberu, kirurgu koji nakon mnogo godina provedenih u New Yorku posjeti svoje rodno mjestašce.

1. sezona, epizoda 8 - 13. siječnja

Teško ozlijeđenu Tanju Grünert dr. Martin Gruber i gorska služba spašavanja pronađu u šumi. Čini se da Tanja halucinira dok opisuje golemog medvjeda pred kojim je bježala. Pacijenticu otpreme u kliniku, a Martin posumnja na uzimanje droge. Međutim, novi simptomi upućuju na moguću zarazu bjesnoćom, što bi za Tanju značilo smrtnu presudu. Mjerodavni liječnik dr. Kahnweiler već je digao ruke od Tanje i želi prekinuti s liječenjem, no Martin pokušava isključiti mogućnost bjesnoće.

2. sezona, epizoda 1 - 14. siječnja

Martin i Hans uživaju u jutarnjem planinarenju. Obojicu muče ljubavni jadi.Hans žali za Christinom, Martinovom medicinskom sestrom koja se vratila u Hamburg, a Martin se osjeća zapostavljeno jer se Susannein suprug Jörg vratio u Ellmau. Razgovor dvojice braće prekine krik. Marja Otto se poskliznula i samo je malena izbočina u stijeni štiti od pada. Martin i Hans pokušaju je spasiti iz ove situacije opasne za život kad se dogodi nova nesreća. Hansa je u glavu pogodio kamen pa je ostao nepomično ležati na strmoj stijeni.

2. sezona, epizoda 2 - 15. siječnja

Štagalj gori! Kad su došli na lice mjesta, Martin i Hans iznutra začuju Lilline pozive u pomoć. Martin uleti u vatru ne bi li spasio kćer. Nakon što je uspije spasiti iz gorućeg štaglja, sazna da je unutra ostao Lillin školski prijatelj Paul. No vatra se u međuvremenu proširila. Samo uz Hansovu pomoć Martin uspije spasiti malenog Paula. No još nitko ne sluti kako će poljedice požara biti dalekosežne za obitelj Gruber.

2. sezona, epizoda 3 - 16. siječnja

Jörg je nestao. Susanne se boji da se utopio. Budući da Služba za spašavanje iz voda ne može odmah doći, ona na svoju ruku kreće u potragu s Martinom i Hansom. Naposljetku nađu Jörga kako beživotno leži u šašu. Dr. Alexander Kahnweiler ima drukčije probleme. Njegov otac Wolfgang s kojim godinama nije u kontaktu odjednom se pojavi u klinici. Očito pod utjecajem alkohola, on zamoli sina za pomoć. Pritom tvrdi da već dugo ne pije, no Alexander nije slijep i ljuti se što njegov otac i dalje pije i još se usuđuje pijan pojaviti kod sina. On oca potjera iz klinike.

2. sezona, epizoda 4 - 17. siječnja

Martinova bivša zaručnica Julia na njegovu molbu doputuje u Ellmau. Ona je onkologinja i stručnjakinja za istraživanje raka. Martin želi da mu pomogne u slučaju teško bolesnog Jörga Dreiseitla. Godinu dana nakon prekida odnosi su hladni, a neće se poboljšati ni kad Martin kaže Juliji da je pacijent suprug žene koju Martin voli.On boluje od raka u zadnjem stadiju, no postoje razlozi i za drukčija nagađanja. Julia uistinu otkrije neke činjenice koje se ne podudaraju s tom dijagnozom. Međutim, do spasonosne dijagnoze dalek je put koji će Martina, Juliju i dr. Kahnweilera odvesti u mnoge slijepe ulice.

Seriju 'Gorski liječnik' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju