Anne osjeća da ju je Martin prevario i smatra ga krivim za srčani udar svog oca.

U klinici šef, prof. Fendrich, slavi 65. rođendan. Njegov slavljenički govor prekida beskrajna zvonjava mobitela dr. Kahnweilera što ga dovodi u nepovoljan položaj kod jedne zainteresirane slavljenice. Kada je Kahnweiler nešto poslije pozvan u ured šefa klinike, pripremio se na najgore. Ali prof. Fendrich nije naumio održati mu bukvicu. Štoviše, poziva ga na večeru koja bi ujedno bila i razgovor za posao voditelja odjela kirurgije. No za vrijeme susreta s prof. Fendrichom Kahnweileru postaje jasno da njegovo promaknuće dolazi pod jednim uvjetom koji on ne može i ne želi ispuniti.

Susanne se za to vrijeme bori s potpuno drukčijim problemom. Ponuđeno joj je pola milijuna eura za prodaju omiljenog hotela „Wilder Kaiser“. Hans je sav oduševljen mogućnošću da se tim novcem preseli u vlastiti stan, ali Susanne oklijeva pred tom pomisli jer će se morati zauvijek odreći svog životnog sna.

Arthur Distelmeier napokon je spreman potpisati ugovor o najmu s Gruberima, ali sve to uz jednu vrlo konkretnu dodatnu klauzulu.