Smještena u San Franciscu, serija 'Ubojstvo prvog stupnja' pruža osoban i detaljan pogled na složenu istragu ubojstva tijekom cijele sezone. Serija prati detektive Terryja Englisha i Hildy Mulligan dok istražuju dva naoko nepovezana ubojstva.

1. - 2. ep. - 3. rujna

U prvoj epizodi serije je narkoman pronađen ubijen u okrugu Tenderloin. Kada detektivi iz San Francisca Terry English i Hildy Mulligan stignu na mjesto zločina, šokira ih otkriće da bi slučaj mogao biti povezan s najmlađim gradskim milijarderom, tehnološkim genijalcem Erichom Bluntom. No Terry se teško fokusira na posao jer se njegova supruga bori s rakom gušterače u četvrtom stadiju. Baš kad detektivi počnu zatvarati slučaj, Bluntovu lijepu stjuardesu pronađu mrtvu.

Dok inspektori Terry English i Hildy Mulligan započinju istragu smrti Erich Bluntove stjuardese Cindy Strauss, Terry se nosi i s nedavnom smrću svoje supruge i dolaskom šogorice. U istrazi dolazi do neočekivanog obrata kad rezultati Cindyne obdukcije otkriju šokantnu tajnu.

3. - 4. ep. - 4. rujna

Inspektori traže tragove koji bi povezali razne osumnjičene, uključujući Ericha Blunta, sa smrću Cindy Strauss. U međuvremenu Hildy susreće mladog svjedoka iz prošle istrage koji se brine za sigurnost svoje majke jer je fizički zlostavlja njezin novi muž.

Unatoč savjetu odvjetnika Warrena Danielsa, Erich Blunt za vikend odlazi uživati u drogama sa svojom tehničkom direktoricom Ivanom West. U međuvremenu se Terry i Hildy moraju suočiti s posljedicama Hildyne pucnjave koja je uključivala kolegu. Dok se Hildy suočava s mogućnošću gubitka posla, Terry pomaže partnerici da se izvuče.

5. - 6. ep. - 5. rujna

Kako bi promijenio javno mišljenje o sebi, Erich Blunt odlazi na detektor laži dokazati nevinost. U međuvremenu Hildy i Terry otkriju da alibi prošlog osumnjičenog ne drži vodu. Moraju proniknuti u srž prije nego što se sruši njihov slučaj protiv Blunta.

Prošlo je šest mjeseci, a cijeli svijet gleda kako tehnološkom genijalcu Erichu Bluntu sude za ubojstvo njegove stjuardese Cindy Strauss. Terry se odluči iskupiti za svoje ponašanje nakon smrti supruge. Hildy obnavlja kontakt s bivšim mužem Mikeom te je ubrzo u napasti da obnovi njihovu romansu.

7. - 8. ep. - 6. rujna

Kad ključnog svjedoka u slučaju ubojstva Cindy Strauss pronađu mrtvog, Terry i Hildy kreću u potragu za istinom prije nego što to potkopa slučaj tužiteljstva. U međuvremenu Erich Bluntov glasoviti odvjetnik Warren Daniels to vidi kao priliku da dokaže nevinost svog klijenta.

Kako se suđenje Erichu Bluntu bliži dramatičnom završetku, odvjetnik Warren Daniels razmatra povlačenje hrabrog poteza i pozove Blunta da svjedoči. U međuvremenu Terry počinje sumnjati da je prethodna istraga puna velikih rupa koje bi mogle sve promijeniti. Nakon žustrih završnih riječi, obje strane iščekuju presudu.

9. - 10. ep. - 7. rujna

Nakon presude Bluntu, odjel za ubojstva istražuje novu smrt koja uključuje poznatu osobu iz društvenih krugova ovisnu o drogi i njezina muža plejboja. Dok rade na slučaju, Terry i Hildy otkrivaju da su ključni svjedoci iz slučaja Kevina Neyersa povukli svoje prvotne izjave. Inspektori moraju otkriti istinu te istodobno skriti istragu od nadređenih.

U posljednjoj epizodi sezone inspektori English i Mulligan u potpunosti ulaze u zapetljanu mrežu pokušavajući riješiti ubojstvo Kevina Neyersa. Dok istražuju moguće osumnjičene jednog po jednog, otkrivaju niz šokantnih tajni.

Popularnu kriminalističku seriju 'Ubojstvo prvog stupnja' ne propustite pratiti svakim radnim danom na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju