Od neumoljivog snijega i leda na autocesti Coquihalla do zakučastih cesta i opasnosti uske autoceste kroz kanjon, Britanska je Kolumbija uvijek na rubu potencijalne katastrofe.

Velike su promjene stigle u Hope u Britanskoj Kolumbiji i promijenile život legendarnog šefa vučne službe Heavy Rescue Jamieja Davisa. Nakon što je prije dvije sezone proširio posao na zaleđeni sjever Alberte, situacija se promijenila. Jamie je bio prisiljen pojednostaviti način poslovanja i opet se posvetiti svojoj planinskoj bazi u Britanskoj Kolumbiji gdje je sve i počelo.



Gospodarstvo temeljeno na nafti u Alberti urušilo se te veliki tegljači više ne voze. Jamie otpušta zaposlenike i rasprodaje strojeve. Čak i njegov dragocjeni Rotator, kamion za vuču, možda nije imun. Unatoč smanjenju obujma posla, nema ničeg malog u olupinama koje Jamie raščišćava: od prepriječenog tegljača na mostu do zapaljene prikolice koja nikako da se ugasi. Još jedanput Jamiejevu ekipu testiraju opasna spašavanja i sile prirode. Ali u ovoj sezoni Jamie ima tajno oružje. Opet je angažirao jednog od najboljih stručnjaka koji je ikad radio na planinskom prijevoju. Ovaj vješti vozač i ostatak Jamiejeve ekipe morat će se osloniti na manje naprednu opremu da bi obavili posao, što im dodatno otežava situaciju. Dok šef pokušava izgraditi nešto skromniju vučnu službu, vozač Colin McLean nastavlja okupljati ostatke svoje ekipe u sjevernoj Alberti. Ali ove će zime Colin doći do krajnjih granica.



Od neumoljivog snijega i leda na autocesti Coquihalla do zakučastih cesta i opasnosti uske autoceste kroz kanjon, Britanska je Kolumbija uvijek na rubu potencijalne katastrofe. Quiring Towing i Mission Towing, dvije najstarije vučne službe u obiteljskom vlasništvu u Britanskoj Kolumbiji, još su u sukobu. Obje se vraćaju obaviti neka od najspektakularnijih spašavanja i vuča u povijesti. Ali najvažnije je da je Jamie opet ondje gdje mu je i mjesto, za volanom i kreće na planinu na hitnu intervenciju.

Ulozi su visoki – životi, gospodarstvo i tisuće radnih mjesta ovise o otvorenoj autocesti, a posljednja linija obrane jest Heavy Rescue.

Petu sezonu serije 'Autocesta kroz pakao' ne propustite pratiti subotom u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju