Autocesta kroz pakao, 5. sezona

Autocesta kroz pakao - 4
,
hr_HR

SUBOTA 16.40

(Highway Thru Hell), Kanada, 2016., reality serija
Tvorci serije: Mark A. Miller, Kevin Mills, Neil Thomas

'Autocesta kroz pakao' prati ekipu vozača koji rade za Jamieja Davisa i druge vučne službe. Sve one održavaju ceste prohodnima u nekim od najopasnijih radnih uvjeta ikad viđenih na televiziji. Coquihalla i obližnje autoceste koje prolaze kroz Kaskadsko gorje Britanske Kolumbije poprište su najtežih i najpromjenjivijih uvjeta na cesti na svijetu.

Kad na vrhu Coqa sniježi, niže pljušti te je u dolini rijeke Fraser vidljivost slaba. Dodajte tomu za kamione najprometniju kanadsku cestu do zapadne obale, Autocestu 1, i dobili ste bermudski trokut kamionskog prijevoza. Policija i ekipe za održavanje ceste ovise o tvrtkama iz Autoceste kroz pakao koje moraju reagirati istog trena u najgorim uvjetima. A kad nema mećava, njihove vještine izvan ceste također dolaze do izražaja jer surovo područje donosi izazove i na strmim liticama, u dubokim gudurama i blatnim močvarama.

 

U ovoj sezoni Scott Bird, veteran koji je radio za Jamieja prije tri zime, vraća se na čelo ekipe u Hopeu. Scott je možda jedan od najboljih u branši… Ali nema strpljenja ni za što osim za savršenstvo. Kad je prošli put radio za Jamieja, nije dobro završilo. Sada Jamie računa na to da će Scott biti dobar i pomoći mu podignuti tvrtku opet na noge. Na Smasheru, strmom i snježnom dijelu Coqa, Al Quiring i Gord Boyd iz Quiring Towinga spašavaju vozače kamiona u gabuli. Ako nisu na Coqu, Quiringovi veliki zeleni kamioni obavljaju složene poslove izvan ceste, uključujući i jedan koji Al naziva jedinstvenim u životu.

U dolini rijeke Fraser Jordie Duperton iz Mission Towinga nastavlja raditi na uspjehu obiteljske tvrtke za vuču sa 60-godišnjom tradicijom. U ovoj sezoni, nakon četiri godine odsutnosti, Jordiejev mlađi brat Nik vraća se u ekipu Missiona. Jordie i Nik raščišćavaju neke od najsloženijih olupina i pokušavaju dokazati djedu Wallyju da su spremni preuzeti obiteljski posao.

 

Reality seriju 'Autocesta kroz pakao' pratite subotom na Doma TV-u. Više o sezoni pročitajte ovdje.Tagovi