Život je poput igre i svaka igra ima svoja vlastita pravila, ali igranje po pravilima ne znači i pobjedu, jer jedino što se zapravo računa u životu jest sreća.

1. sezona, epizoda 8 - 9 - 25. studenog

 

Mlada Indijka odveze se biciklom na most i skoči u smrt. Cal sljedećeg jutra putuje na posao sa svojom kćeri Emily i završi u gužvi jer je policija zatvorila ulicu. Cal doznaje detalje od policajca te primjećuje Lilu Dale iz Državnog odvjetništva, prijateljicu svoje bivše žene. Ona mu kaže da je žena skočila s mosta tri dana nakon što je isto učinila i njezina sestra. Cal odmah zna da nešto nije u redu. Emily se prisjeća da je proučavao samoubojstva, a Cal kaže da to još čini. Nakon što odveze Emily u školu, Cal odlazi na policiju gdje se nalazi s obitelji stradale žene. Saznaje da se obitelj Ashraf nedavno doselila iz Indije, a dvije su sestre stigle dvije godine ranije s radnim vizama.

Cal stiže na mjesto urušavanja zgrade u Frostburgu. Posvuda je kaos i pljušte optužbe za strukturalnu pogrešku. Cal uzima razglas i privlači svačiju pozornost. Greg Stevens, zapovjednik FEMA-e, zahvaljuje Calu na dolasku i objašnjava mu što se dogodilo. Spašena su devetorica muškaraca, no trojica još nisu nađena. Prošlo je 15 sati od urušavanja. Inženjer Mark govori Calu zašto su potragu usredotočili na određeni kvadrant gdje su radnici viđeni prije urušavanja. Cal želi razgovarati s osobom koja ih je posljednja vidjela. Gillian se pridružuje Calu i zajedno ispituju radnika. Odmah vide da nešto skriva.

1. sezona, epizoda 10 - 11 - 26. studenog

 

Cal i Torres u njegovu uredu nalaze Zoe Landau, Calovu bivšu ženu. Nakon malo drskosti prema Calu, govori mu da treba njegovu pomoć na predmetu. Spaljena je kuća obitelji Ambrose. Muž Frank uvjeren je da je požar podmetnuo njegov bivši školski kolega Jack Garcia. Zoe objašnjava Calu da imaju svjedoka koji je vidio kako Jack bježi iz kuće. Jedini je problem što svjedok nije vjerodostojan jer ima pet godina. Cal i Zoe ispituju A. J.-a Ambrosea, Frankova i Cherylina sina. Cal ne trati vrijeme. Pita A. J.-a zna li priču o dječaku koji je vikao vuk i doslovno mu kaže da će ga vuk pojesti ako laže!

Dvojica detektiva optužena su za pucanje na nenaoružana tinejdžera Andrea Ricksa koji je zatim pao s krova i završio u komi. Detektivi tvrde da je žrtva uperila pištolj u njih, no pucnjava odmah privuče pozornost jer je žrtva crnac, a detektivi bijelci. Gradonačelnik dovodi Lightman Group da odrede govore li istinu jer je policija već pod pritiskom crnačke zajednice zbog neopravdanog pucanja na crnce. Cal i Torres razgovaraju s detektivima Ericom Kuranskym i Adamom Dukeom. Eric konstantno pokazuje znakove laganja, a čini se da Adam, koji je ranio Andrea, govori istinu. Jedini problem je to što su njihove priče gotovo identične. Cal traži da vidi snimke ispitivanja koje su vodili detektivi kako bi ustanovio kakvi su detektivi kad nisu pod stresom.

1. sezona, epizoda 12 - 13 - 27. studenog

 

Na slobodi je imitator serijskog silovatelja Andrewa Jenkinsa. Jenkins je silovao i oslijepio 12 žena u 90-ima te služi doživotnu zatvorsku kaznu. U protekla tri mjeseca šest je žena oslijepljeno i silovano, a Cala šalju u zatvor da sazna što Jenkins zna o svom imitatoru. Glumeći zatvorenika Cal izaziva tučnjavu s drugim zatvorenikom, a to privuče Jenkinsovu pozornost. Jenkins je patološki lažac i prozreo bi Cala da mu se obrati direktno. Kao što je Cal planirao, Jenkins mu prilazi i započinju razgovor. Nažalost, Jenkins je lukaviji nego što su očekivali i govori Calu da zna da radi s FBI-em.

Bombaš samoubojica ubija sebe i desetke drugih u gradskom autobusu. FBI dovodi Lightman Group da pomognu u istrazi. Agent Reynolds objašnjava Calu i Gillian da je bombaš 19-godišnji Jamal Bata čiji su roditelji prešli na islam u 60-ima. Jamalov nogometni trener povezan je s terorističkim skupinama pa ga uhite. Cal inzistira na tome da bude prisutan pri ispitivanju, a ravnatelj FBI-a popušta.

2. sezona, epizoda 1 - 2 - 28. studenog

 

Mlada žena obraća se Calu tijekom potpisivanja njegove knjige jer treba pomoć da dokaže policiji da je vidjela ubojstvo, odnosno da je imala viziju ubojstva. Pita Cala misli li da govori istinu, a on joj vjeruje. Cal je poziva u svoj ured i dok ona zapisuje sve čega se sjeća, on objašnjava Gillian njezin slučaj. Ponudi joj bocu šampanjca da proslave njezinu rastavu. Gillian ne želi nazdravljati svojoj rastavi, ali Cal tvrdi da njezino lice pokazuje nešto drugo. Upušta se u Tricijinu priču: u njezinoj viziji muškarac ubija ženu u sobi 202 oronulog hotela u centru. Gillian misli da je to slučaj za policiju i radije bi se usredotočila na pomaganje agentu Reynoldsu s provjerom kandidata za Vrhovni sud. Cal ulazi u Reynoldsov ured i predstavlja se kao sudac Simon.

Zoe se obraća Calu zbog svog novog klijenta, Cabea McNeila, zvijezde sveučilišnog nogometa optužene za silovanje maloljetnice. Žrtva je 16-godišnja Susan Reed koja je imala lažnu osobnu iskaznicu i pila alkohol na zabavi bratstva na koledžu. Zoe također dodaje da Susan izgleda starije od svoje dobi. Dok Cal pregledava dosje, primjećuje da Susan ide u istu školu kao njegova kći Emily. To ga pogodi zbog čega kaže Zoe da to nije slučaj za njega. Zoe inzistira govoreći da misli da tužiteljstvo uopće ne bi podiglo optužnicu da Susan nije bijela (a počinitelj je crn).

2. sezona, epizoda 3 - 4 - 29. studenog

 

Cal bi trebao otići na tjedan dana odmora sa svojom kćeri Emily, ali izbjegava to. Gillian ga još jedanput uvjerava da može voditi ured dok njega nema. On tvrdi da joj u potpunosti vjeruje, ali ona nije uvjerena… I s dobrim razlogom jer nakon samo dva dana odmora, Cal provjerava što se događa u uredu koristeći opsežan sustav web-kamera. Ali čim ga Emily uvjeri da isključi laptop, Lou Nemeroff iz američke ambasade zatraži Calovu pomoć. Marla Seeger, američka turistica, nestala je iz lokalnog hotela prije nekoliko dana ostavivši 12-godišnju kćer Tyler samu. Policija ima svjedoke koji su je vidjeli kako pije i druži se s brojnim muškarcima.

Cal mora ići na zabavu za samce kako bi odredio je li jedna od žena ondje varala svog muža od kojeg se nedavno odvojila. Prilazi mu nekoliko žena, ali uspijeva ih otjerati ponašajući se nepodnošljivo. Pita ženu što bi naručila u svoju sobu kad bi otišli u hotel: čokoladnu tortu, jagode ili zagrijani med. Isprva je to odbije, ali poslije priđe Calu i kaže da bi odabrala zagrijani med. Cal zatim nađe svoju metu i priđe joj. Nakon razgovora, donosi odluku u vezi s njom i odlazi. U uredu kaže Gillian da nikad više neće raditi takav posao.

Ne propustite pogledati seriju "Laži mi" od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju