Doma TV donosi petu sezonu popularne kriminalističke serije 'Zaboravljeni slučaj'.

Uporna i snalažljiva detektivka Lilly Rush, jedina žena u filadelfijskom odjelu za ubojstva, radi na „hladnim slučajevima“, zločinima koji nikad nisu riješeni. Ponovno otvara neaktivna, neriješena ubojstava koja su se zbila prije nekoliko godina ili čak desetljeća. 

Prethodno se Rush koristila instinktivnim razumijevanjem zločinačkog uma za rješavanje svježih slučajeva. Sada ovu iskusnu detektivku zaokupljaju novi izazovi kao što su ispitivanje svjedoka starih zločina čije su se životne okolnosti od tad promijenile, korištenje suvremene znanosti te pronalaženje svježih tragova u slučajevima koji su se nekoć smatrali nerješivima. Ona je spremna na određene posljedice, ponajviše da će njezin rad otvoriti stare rane koje bi mogle potaknuti počinitelje na nove zločine. No Rush će se pobrinuti da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.

Kad se nađe u slijepoj ulici, obraća se za savjet svomu mentoru, poručniku Johnu Stillmanu i detektivu Willu Jeffriesu koji je ondje dovoljno dugo da služi kao veza s prošlošću. Tim također čine čvrsti detektiv Nick Vera koji je stručnjak za izvlačenje priznanja, detektiv Scotty Valens, Rushin pouzdani i uporni partner te nedavno pristigla Kat Miller koja se želi dokazati.

U prvoj epizodi pete sezone vidjet ćemo slučaj u kojem čovjek koji je osuđen za ubojstvo djeteta 1994. počini samoubojstvo, a novi dokazi upućuju na to da je njega i njegova pomagača, koji sada izdržava doživotnu zatvorsku kaznu, jedan prerevni detektiv možda prenaglo optužio za zločin koji nisu počinili. Druga epizoda otvorit će još jedan stari slučaj, nakon što u starom kombiju pronađu odjevni predmet ubijene djevojke, srednjoškolke iz 1998. koja je prema pričama bila promiskuitetna. Gotovo desetljeće poslije Lilly Rush i Nick Vera stižu na mjesto zločina gdje policija usred polja istražuje napušteni kombi. Kat Miller koja vodi pretraživanje kombija poziva Rush zbog odbačene košulje pronađene u kombiju. Na etiketi piše da pripada Carrie Sweet ubijenoj 1998. godine. Lilly nagađa da bi mogla biti riječ o silovanju koje je krenulo krivo pa odjel za ubojstva ponovno otvara slučaj.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju