Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

1. sezona, epizoda 13 - 21. rujna

Hrvatskoj nedostaje 12.000 medicinskih sestara, a samo KBC-u Zagreb 690. Egzodus medicinskih sestara i liječnika se nastavlja! U ovotjednome izdanju 'Zdravlja na kvadrat' ekipa emisije traži odgovore na pitanja zašto liječnici odlaze iz Hrvatske i kako je moguće da je na burzi rada više od 850 nezaposlenih medicinskih sestara, a zdravstveni sustav vapi za njima. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' ovaj tjedan donose i reportaže o nesanici, navlakama za zube, ali i priču o namirnicama koje nas napuhuju. Gubitak tjelesne težine, slabljenje apetita, nadutost, podrigivanje, mučnina i povraćanje, bol koja je obično ravnomjerna i tupa. Sve su to mogući simptomi čira za želucu. U 'Zdravlju na kvadrat' govorimo o prevenciji i specijalističkom liječenju čira na želucu.
Muče li vas proširene vene? Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' gledateljima će pokazati brzu i efikasnu UGFS metodu – zahvat trajnog i bezbolnog uklanjanja proširenih vena pjenom. Gošća ovotjedne rubrike 'Zdravlje s poznatima' je violončelistica Ana Rucner!

1. sezona, epizoda 14 - 22. rujna

Poražavajuća je činjenica da je 60 do 80 posto adolescenata zaraženo HPV virusom! Za ovotjedno izdanje 'Zdravlja na kvadrat' ekipa emisije istražila je kako je došlo do te porazne činjenice, a sve to povodom Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice. Križobolja spada među najučestalije zdravstvene probleme današnjice, a procjenjuje se da 80 posto ljudi tijekom svog života barem jednom ima bolove u križima ili donjem dijelu kralježnice. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome što je, i koliko križima može pomoći dekompresijska terapija. Prije nekoliko tjedana u emisiji 'Zdravlje na kvadrat' emitirana je priča o sladoledu i tomu kako ga je dobro jesti i zimi. U ovotjednoj emisiji, nakon upita gledatelja šteti li sladoled kada imamo grlobolju i zašto je uopće dobar, novinari donose nastavak priče. Gubitak osjećaja zadovoljstva, snage i energije, osjećaj krivnje, besperspektivnosti i gubitak volje za životom samo su neki simtopmi depresije. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome kako izgleda i kako se osjeća osoba koja pati od depresije.

Epizode emisije 'Zdravlje na kvadrat' ne propustite pratiti od ponedjeljka do subote u jutarnjem terminu na Doma TV-u.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju