U dramatičnoj, napetoj i akcijom ispunjenoj seriji otkrit ćete svijet iza rešetaka u kojem braća iz dana u dan nailaze na prepreke i izazove na svom putu prema slobodi.

1. sezona, epizoda 9 - 10 - 15. veljače

 

Cherry moli Michaela da ga spasi od svakodnevnog T-Bagovog maltretiranja. Nešto kasnije, u stražarskoj sobi zatvorenici nastavljaju proširivati rupu u podu koja će im omogućiti bijeg. Istovremeno, stiže autobus s novim zatvorenicima, među kojima se nalazi i 18-godišnji Tweener, kojeg T-Bag sa zanimanjem promatra dok ulazi u zatvorski okrug. Cherry izvrši samoubojstvo u svojoj ćeliji. I dok Michael osjeća grižnju savjesti jer nije pomogao Cherryju, Lincoln mu savjetuje da se usredotoči na planiranje bijega. Veronica pronalazi četiri pištolja skrivena u Nickovoj kolibi, za koje on tvrdi da pripadaju njegovom ocu. Veronicino povjerenje u Nicka ponovno blijedi.

Dok promatra kako nova grupa zatvorenika ulazi u sobu za stražare, Abruzzi otkriva Bellicku svoju namjeru da ponovno preuzme kontrolu nad zatvorskom ekipom, ujedno tražeći od njega savjet kako postati njihov vođa. Abruzzi govori Michaleu kako mu više nije stalo do dogovora oko Fibonaccija, ali da svejedno želi pobjeći iz zatvora. Jedini način da to i učine je povratak na zatvorsko dežurstvo, a kako bi se vratili tamo, Michael mora otkriti Falzoneu gdje se Fibonacci skriva. Ako Michael ne otkrije gdje se Fibonacci nalazi, bijega neće biti. Sucre i Michael motre kako nova zatvorska ekipa doprema novi tepih u stražarsku sobu i razmišljaju da će, ukoliko nešto ubrzo ne učine, zatvorenici otkriti njihovu rupu u podu koja omogućuje bijeg.

1. sezona, epizoda 11 - 12 - 16. veljače

Michaelu u posjet dolazi supruga Nika i, umjesto dirljivog susreta, uruči mu kreditnu karticu. Sara ljubomorno promatra dok Nika odlazi, a Michael se vraća na posao u stražarsku sobu. Iste noći on pokazuje Sucru "kreditnu karticu", koja to zapravo i nije. Michael skida plastičnu traku s kartice, išulja se do odjela gdje se pohranjuju stvari zatvorenika pri ulasku i izlasku iz zatvora, gurne karticu u čitač i preuzme omotnicu koja sadrži njegove privatne stvari.

Istražujući kanalizacijske cijevi Michael nalazi prolaz do zatvorske ambulante. No problem predstavlja cijev koja je postavljena okomito. Kako se popeti do ambulante bez korištenja ljestvi? Lincoln upozorava Michaela kako sedam osoba, koliko ih sudjeluje u bijegu, neće uspjeti preskočiti zatvorski zid u zadanom vremenu i kako netko od njih mora odustati. Bjegunci odluče ostaviti T-Baga, međutim on se osigurao - sve detalje bijega javio je prijatelju izvan zatvora koji će, ukoliko T-Bag ostane unutra, raskrinkati njihov pokušaj da se domognu slobode. Abruzzi prijeti da će ubiti T-Baga ako ovaj ustraje u svojoj namjeri...

Prvu sezonu serije 'Zakon braće' pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju