U dramatičnoj, napetoj i akcijom ispunjenoj seriji otkrit ćete svijet iza rešetaka u kojem braća iz dana u dan nailaze na prepreke i izazove na svom putu prema slobodi.

1. sezona, epizoda 1 - 2 - 1. veljače 

Lincoln Burrows osuđen je na smrtnu kaznu i trebao bi biti pogubljen za nekoliko mjeseci zbog ubojstva za koje je njegov mlađi brat Michael siguran da nije počinio. U nedostatku drugih opcija i sa sve manje vremena koje preostaje njegovom bratu, Michael poduzima drastične mjere kako bi završio u zatvoru Fox River, istom zatvoru u kojem se nalazi Lincoln. Jednom unutar zatvora, Michael – inače građevinski inženjer dobro upoznat s nacrtom zatvora – počinje provoditi zamršeni plan za bijeg s Lincolnom, kako bi dokazali da nije kriv za ubojstvo.

Michaelov trenutno najvaaniji zadatak je nabaviti drogu PUGNAc kojom će dr. Tancredi dokazati da je dijabetičar, kako bi što više vremena proveo u ambulanti za koju smatra da je "najslabija karika" cijelog zatvora. Upravo će ta ambulanta poslužiti kao glavna prostorija tijekom njihovog bijega iz zatvora. Nedugo potom dolazi do iznenadne inspekcije ćelija, koju predvodi nitko drugi nego čuvar Bellick i u Michaelovoj ćeliji pronalazi nedozvoljeni alat za kojeg odmah optužuje Michaela. Međutim, upravitelj Pope spašava Michaela, optužujući Sucrea.

1. sezona, epizoda 3 - 4 - 2. veljače

Vrijeme brzo ističe i Michael je prisiljen potražiti pomoć svog cimera, Sucrea, kako bi uspio provesti svoj zamršeni plan bijega. No, kada Sucre shvati što Michael planira, najednom odlučuje da uopće ne želi sudjelovati i zatraži promjenu ćelije. Michaelov novi cimer, Haywire, je živa nevolja. Spriječen u nastavljanju sa svojim planom, Michael se boji najgoreg ishoda. U međuvremenu, Veronica je sve sumnjičavija kada upozna ženu koja bi mogla zaustaviti Lincolnovo pogubljenje.

Haywire razvije fascinaciju složenom tetovažom koja prekriva Michaelov gornji dio tijela, što dodatno poremeti Michaelov plan za bijeg. Sucre se predomisli u vezi bijega kada mu neočekivani posjetitelj donese vijest o novoj ljubavnoj vezi njegove djevojke Maricruz. Lincolna počinju proganjati sve gore noćne more o pogubljenju. Veronica se prihvaća njegove obrane, udružujući se sa advokatom koji bi možda mogao imati i druge interese osim pravde.

Prvu sezonu serije 'Zakon braće' pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju