Hvaljena američka kriminalistička serija.

Uporna i snalažljiva detektivka Lilly Rush radi na zaboravljenim slučajevima za filadelfijsku policiju te ponovno otvara neaktivna, neriješena ubojstva koja su se zbila prije nekoliko godina ili čak desetljeća. Prije je Rush rabila instinktivno razumijevanje zločinačkog uma za rješavanje svježih slučajeva. Sada ovu iskusnu detektivku zaokupljaju novi izazovi: ispitivanje svjedoka starih zločina čije su se životne okolnosti otad promijenile, korištenje suvremene znanosti te pronalaženje svježih tragova u slučajevima koji su se nekoć smatrali nerješivima. Rush katkad traži savjet svog mentora, poručnika Johna Stillmana. Drugi član tima jest detektiv Nick Vera, stručnjak za izvlačenje priznanja. Rush vidi svoj novi zadatak kao prekretnicu u karijeri te će se pobrinuti da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.

U prvoj epizodi gledatelji će vidjeti kako je prije dvadeset sedam godina sluškinja imućne obitelji djelomično svjedočila ubojstvu tinejdžerice Jill Shelby. Bojeći se da bi mogla izgubiti posao, Bonita nikad nikomu nije rekla, ali sada umire od raka i želi da ubojica dođe pred lice pravde. Rush ponovno otvara slučaj u kojem su prvotno osumnjičena bila braća koja nikad nisu optužena jer su bili iz društveno moćne obitelji. I dalje nailazeći na nepovjerljive svjedoke, uključujući čak i Jillinu majka, Rush otkrije da je slavni odvjetnik Todd Whitley, brat koji je hodao s Jill, na kraju se oženio njezinom najboljom prijateljicom Melanie, a Eric Whitley, koji je bio zaljubljen u Jill, sada je rastavljen i nezaposleni alkoholičar.

I Eric i Todd ništa ne žele otkriti, a Melanie pokuša uplesti nekog trećeg. Kad otkriju da je Melanie spavala s Toddom dok je on hodao s Jill, Rush se suoči s njim i prisili ga da prizna da je prvotno lagao gdje je bio kako bi prikrio njihovu vezu. Vjerujući da je Eric ubojica, Rush nagovori Jillinu majku da otkrije da postoji i drugi svjedok, Charlie Winter kojem nitko nije vjerovao jer je imao problema s drogom. Sada meditacijski guru, Charlie kaže da je vidio Todda s teniskim reketom, oružjem kojim je ubojstvo počinjeno.

Izvršni producenti hit-serija ‘Bez traga’ i ‘CSI’ Jerry Bruckheimer i Jonathan Littman uz Meredith Stiehm (‘Hitna služba’, ‘Njujorški plavci’) istražuju jednako zanimljivu granu zakona u ovoj fascinantnoj dramskoj seriji.

Popularnu kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od srijede 26. rujna, svakog radnog dana u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju