Uporna i snalažljiva detektivka Lilly Rush, jedina žena u filadelfijskom odjelu za ubojstva, radi na „hladnim slučajevima“.

5. sezona, epizoda 8 - 9 - 6. siječnja 

Pronalazak trupla u jednom skladištu otkriva serijskog ubojicu koji je u nekoliko godina ubio četiri afroamerička dječaka. Kad tijelo nedavno nestalog dječaka pronađu u brodskom kontejneru, otkriće ostataka triju žrtava nestalih između 1999. i 2003. uvjeri tim da imaju posla sa serijskim ubojicom.

Tinejdžerica čija je smrt 1963. proglašena samoubojstvom preinačuje se u ubojstvo kad svjedok kaže da nije skočila s mosta kao što se prvotno vjerovalo, nego je bačena u rijeku. Svjedok koji je tog dana bio na mostu tvrdi da je čuo automobil i zvuk pada u vodu, a ubrzo zatim pokraj njega je plutalo tijelo.

5. sezona, epizoda 10 - 11 - 7. siječnja

Lillyn tim istražuje ubojstvo iz 1982. muškarca koji je bio optužen da je nekoliko kolegica studentica silovao nakon što su izašli na spoj. Detektivima ne manjka osumnjičenih kad žrtvu povežu s nekoliko silovanja u kampusu.

Tim ponovno otvara slučaj Amerikanca japanskog podrijetla koji je 1945. ubijen za vrijeme nogometne utakmice vojske i mornarice nakon što se otkrije da je prvotna istraga možda pogriješila.

5. sezona, epizoda 12 - 13 - 8. siječnja

Eksploziju bombe u svlačionici sportske dvorane povežu sa sličnim bombama koje su ubile mladog zaposlenika trgovine 1999., oslijepile jednog oca i muža 2001., a zatim ubile muškarca u bolnici 2003. Detektivi ubrzo uviđaju da imaju posla sa serijskim bombašem te moraju zaštititi sljedeću metu prije nego što bombaš stigne do nje.

Tim ponovno otvara slučaj ubojstva 17-godišnjakinje iz 1998. kad njezina oca uhite zbog premlaćivanja drugog djeteta. Tijekom istrage tim otkriva da je žrtva bila povezana s neonacističkom skupinom koja je u ono doba bila osumnjičena za još jedno neriješeno ubojstvo.

5. sezona, epizoda 14 - 15 - 9. siječnja

Nakon što tragove krvi povežu s nestalim tinejdžerom, tim ponovno otvara slučaj dječaka koji je 2006. nestao iz škole za djecu s teškoćama sa sluhom. U međuvremenu se Veronicin otac opet obraća Miller jer želi upoznati svoju kćer.

Krv muškarca uhićenog u Zapadnoj Virginiji podudara se s krvlju pronađenom na mjestu otmice žene koja je 2007. u Philadelphiji oteta s proslave vlastitih zaruka. Dok Lilly i Scotty voze neidentificiranog muškarca u Philadelphiju, otkrivaju da je on i prije otimao i zatočio žene, a tek kada bi izgubile nadu, dopustio bi im da umru.

5. sezona, epizoda 16 - 17 - 10. siječnja

Detektivi istražuju ubojstvo poznatog pljačkaša Petea Doylea nestalog 1997. nakon što njegovu odrezanu ruku pronađu u hladnjaku narkodilera. Doznaju da se Pete, koji je netom izašao iz zatvora, svojski trudio krenuti iznova i živjeti poštenim životom, ali otežavao mu je stari partner koji je želio da se vrati u igru, sin koji je želio krenuti njegovim stopama i policajac koji ga je uhitio.

Godine 1962. smrt jedne žene proglašena je samoubojstvom. Njezina unuka moli tim da istraže njezinu smrt te im predoči nove dokaze koji će, nada se, dokazati da je njezina baka zapravo ubijena.

Petu sezonu hvaljene kriminalističke serije 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti svakog radnog dana u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju