Ustrajna detektivka Lilly Rush nastavlja se baviti neriješenim ubojstvima, otvarajući davno zaboravljene slučajeve.

1. sezona, epizoda 11 - 12 - 28. listopada

Bivši sveučilišni profesor Roy Minard (JEFFREY NORDLING – „Usamljeni osvetnik“) zamoli Rush da ponovno otvori jedan slučaj ubojstva. Minardova je karijera sramotno okončana kad je postao prvoosumnjičen za nasilno ubojstvo studentice Holly Rickter (KAITLIN DOUBLEDAY). Iako Minard priznaje da je imao aferu s Holly, tvrdi da je nevin te nudi Rush i Valensu privlačnu novu teoriju o ubojstvu nadajući se da će napokon skinuti ljagu s imena i vratiti se u akademske krugove. Rush razgovara s nekoliko svjedoka o Hollynoj i Minardovoj aferi, uključujući i shizofrenog bivšeg studenta Barryja Teplera (BLAKE SHIELDS) koji je bio zaljubljen u Holly te se čini da je imao jak motiv za ubojstvo.

Poručnik Stillman zamoli Rush da istraži neriješeno ubojstvo osmogodišnjaka iz 1980. Stillman je radio na tom slučaju te ga i dalje progoni. Detektivi se najprije bave mjesnom propalicom koji se odselio ubrzo nakon ubojstva, a zatim sumnjiče žrtvinu majku. Detektivi ispituju umirovljenog svećenika i uviđaju da je svećenik čuo ubojičino priznanje, ali odbija otkriti njegov identitet. Rush razrađuje plan kojim će pridobiti bivšeg zaposlenika ljekarne, a sada uspješnog poslovnog čovjeka da prizna.

1. sezona, epizoda 13 - 14 - 29. listopada

Rush se suoči s najstarijim slučajem ubojstva dosad kad Sarah Tucker (LESLIE SILVA) četrdesetogodišnja unuka Sadie Douglas (META GOLDING), crnkinje ubijene 1939. predoči pisma koja je Sadie pisala Sarahinoj majci u kojima spominje mljekara. Među krhkim požutjelim dosjeima iz davnih vremena Rush pronalazi kartu za vlak iz noći ubojstva te kreće u potragu za Sadienim prijateljima koji su još živi. Saznaje i da su dva mljekara koji su dostavljali mlijeko u pansion u kojem je Sadie živjela bili članovi rasističkih skupina i prijetili joj. Ali kad Rush napokon pronađe jednog mljekara, sada krhkog 90-godišnjaka koji živi u Queensu u New Yorku, otkriva da je ono što se doista dogodilo te kobne noći prije 60 godina šokantnije nego što itko može zamisliti.

Rush i Valens ponovno otvaraju neriješeno ubojstvo Arnolda Colliera (LYNDON SMITH), šestogodišnjeg siročeta koji je umro na pustom polju 1958. Bivše sirotište u kojem je Arnold živio sada je centar za dnevni boravak. Dvoje detektiva intervjuira nekoliko časnih sestara koje još rade u zgradi. Lociraju i dječakovu sada odraslu sestru Gretchen (MOLLY CHEEK) koja je završila u sirotištu s bratom kad su im roditelji poginuli u prometnoj nesreći. Nakon daljnje istrage Rush i Valens uviđaju da su Arnoldovi podaci lažirani i da bi ih identitet Arnoldove majke mogao dovesti do ubojice.

1. sezona, epizoda 15 - 16 - 30. listopada

1987. požar je uništio disko-klub i ubio 23 osobe. Djelomični ostaci jednog tijela nedavno su pronađeni na gradilištu gdje se nekoć nalazila VIP prostorija. Žrtva je umrla od hitaca u glavu. Rush i Valens shvaćaju da žrtvu nije ubio požar te vjeruju da je požar podmetnut kako bi se zataškalo upravo to ubojstvo. S pomoću forenzike preminulog identificiraju kao Bennyja Rosena (CONOR DUBIN), disko-fanatika i mogućeg dilera kokaina. Rush i Valens istražuju svijet disko-scene prepun droge i seksa. Iako se najprije čini da je motiv za ubojstvo droga, a zatim zločin iz strasti, Rush i Valens na kraju otkrivaju da je neočekivani osumnjičeni odgovoran za ubojstvo Rosena i 22 drugih.

Ljudski ostaci pronađeni tijekom kopanja temelja za novu zgradu vode Rush i Valensa u istragu neriješenih smrti muškarca i žene u 20-ima koji su nestali 1969. Nakon što ih identificiraju kao Gerarda (GARLAND WHITT) i Juliju (AMBER BENSON), detektivi uranjaju u njihov život i saznaju da su oboje bili aktivni na kontrakulturnoj sceni 60-ih u vrijeme nestanka. Gerard i Julija također su volontirali za tajnu organizaciju koja je pomagala ženama obaviti sigurne pobačaje kad je taj postupak bio protuzakonit. Nakon što Rush i Valens pronađu ženu po imenu Renee (MARY-JOAN NEGRO kao lik iz 2004.) kojoj je par pomogao neposredno prije nestanka, detektivi otkrivaju da bi im ona mogla pružiti ključne informacije za otkrivanje ubojice.

1. sezona, epizoda 17 - 18 - 31. listopada

Stillman zamoli Rush i Valensa da otvore slučaj ubojstva filadelfijske srednjoškolske košarkaške zvijezde Hermana Lestera (MEHCAD BROOKS) koji je 1987. nasmrt izboden samo nekoliko sati nakon što je doveo ekipu do državnog naslova. Lesterov sin, trenutačno košarkaški fenomen koji igra u istoj školi u kojoj je igrao i njegov otac, nedavno je primio prijetnju smrću. Detektivi istražuju zavidnog suigrača koji je izbačen iz ekipe, mjesnog kladioničara, i dugogodišnjeg trenera koji je trenirao i Lestera i njegova sina nadajući se da će njihov uspjeh podići i njegovu karijeru. TIM MATHESON („Zapadno krilo“, „Animal House“) režirao je ovu epizodu.

Rush i Valens istražuju prometnu nesreću u kojoj je na staru godinu 1999. poginuo Craig Cardiff (DAVID ANDRIOLE) Rush upoznaje Tami Franklin (LEIGH KELLY), liječenu alkoholičarku koja sada priznaje da je te kobne večeri u vožnji privremeno izgubila svijest i ubila Cardiffa. Međutim, dokazi uskoro otkrivaju da žena zapravo nije odgovorna za njegovu smrt. Nakon razgovora s Cardiffovom udovicom Sue (STACY EDWARDS – „Houdini“, „In the Company of Men“), kao i s nekoliko ključnih osumnjičenika povezanih s istragom, detektivi počinju sumnjati da Cardiff nije bio samo žrtva prometne nesreće nego i ubojstva s predumišljajem.

1. sezona, epizoda 19 - 20 - 1. studenog 

Novi slučaj ubojstva vodi Rush i Valensa do otvaranja zaboravljenog slučaja iz 1992. u kojem je mlada žena Vanessa Prosser (LAURA ALLEN) ubijena nakon što je napustila politički skup u izbornoj noći. Detektivi pokušavaju pronaći vezu između Vanessine smrti 1992. i sadašnje žrtve ubojstva P. J. Prossera (JIM MESKIMEN), a obdukcija otkriva da je ubijeni Vanessin biološki otac. Rush i Valens također otkrivaju da je Vanessin otac bio opsjednut pronalaženjem ubojice svoje kćeri pa vjeruju da bi ista osoba mogla biti odgovorna za oba ubojstva.

Rush i Valens ponovno otvaraju slučaj ubojstva Charlesa Danvillea (WILLIAM BUMILLER) iz 1985., bogatog burzovnog mešetara koji je ubijen tijekom krađe automobila koja je krenula krivo. Dok istražuju Danvilleov život, detektivi otkrivaju da je oženjeni muškarac koristeći novac i moć iznuđivao seks od mladih brokera koji su očajnički željeli uspjeti. U početku sumnjaju na Stua Livermorea (MARTIN GREY), bivšeg bankara čiji je osobni i profesionalni život Danville uništio. Ali tada Rush i Valens otkrivaju više osumnjičenih jer saznaju da je Danville angažirao skupinu vježbenika s bogatim klijentima da mu pomognu doći do novca.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju