Ustrajna detektivka Lilly Rush nastavlja se baviti neriješenim ubojstvima, otvarajući davno zaboravljene slučajeve.

3. sezona, epizoda 5 - 6 - 25. studenog

Rush ponovno otvara slučaj postarije žene umrle prirodnom smrću koja se koristila identitetom žene nestale 1954. g. Ekipa pokušava doznati što je bilo sa ženom čiji je identitet ukraden. Otis Petrowski, sin nestale žene zadnji je put vidio majku s devet godina u mjesnoj psihijatrijskoj bolnici kamo je smještena kad joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj. Rush ispituje bivše pacijente i osoblje bolnice te dobiva mučnu sliku tretmana psihičkih bolesnika u 50-im godinama kao i kako je lako bilo žene obilježiti sramotom psihičke bolesti.

Nedavni obračun bandi povezuje Lilly s njezinim prvim ubojstvom. Najnovija je žrtva brat prve žrtve ubojstva na kojem je Lilly radila. Majka žrtava Maeve izgubila je četvoricu od petorice sinova u obračunima bandi i Rush je odlučna zaustaviti taj začarani krug i spasiti Patricka, najmlađeg Maeveina sina. Ako članovi tima riješe posljednje ubojstvo, po svoj će prilici riješiti i sva četiri.

3. sezona, epizoda 7 - 8 - 26. studenog

Kad je dnevnik s podacima o smrti žene otkriven na recikliranom računalu, Rush s ekipom otvara slučaj iz 1999. kad je mlada i zdrava Amy umrla od infarkta izazvanog stresom nakon što je propala njezina internetska kompanija. Amy je bila samoproglašena radoholičarka koja se posvetila svojoj kompaniji i u jednom je kratkom trenutku bila čak milijunašica. Ali Amy je donosila loše poslovne odluke, a njezin je poslovni partner potrošio sav novac.

Identifikacijske pločice ratnih zarobljenika nađene u napuštenoj kući droge navode Lilly Rush da otvori slučaj iz 1972. kad je ubijen Carl Burton, bivši vijetnamski ratni zarobljenik. Od Carlove žene Janet Lilly saznaje da se Carl teško privikavao na civilni život nakon Vijetnama. Ispitujući Carlova i Janetina sina Neda koji je imao sedam godina kad je njegov otac ubijen, detektivi saznaju da je Janet imala ljubavnika dok je Carl bio u Vijetnamu.

3. sezona, epizoda 9 - 10 - 27. studenog

Kad se dokaz o smrti četverogodišnjakinje nađe na obali New Jerseyja, Rush i ekipa otvaraju slučaj iz 1965. godine. Rush pregledava bolničke kartone i otkriva da je djevojčica Vivian bila žrtva nasilja, ali je u bolnici bila liječena pod lažnim imenom. Srećom, Vivianin liječnik sjeća se male pacijentice i daje Rush vrijedne informacije o Vivianinoj majci. Ekipa sumnja da je majka vršila nasilje nad djetetom, ali ne mogu je naći, a još će teže dokazati nasilje jer u 1960-ima nisu čuvani dosjei sa slučajevima nasilja nad djecom.

Rush i Valens otvaraju slučaj iz 2001. u kojem je omiljenog slastičara Franka Dicenzija očito smrtno pretukao njegov zaposlenik. Valensu se javlja brat osuđenog ubojice i moli ga da otvori taj stari slučaj koji je šokirao cijelu zajednicu. Svi su voljeli Franka i nitko ne shvaća da ga je netko mogao ubiti. Dokazi upućuju na Frankova zaposlenika sve dok netko napokon ne kaže istinu.

3. sezona, epizoda 11 - 12 - 28. studenog

U ovoj epizodi Bruce Springsteen pjeva svojih devet pjesama. Godine 1980. četiri su se gimnazijska prijatelja razišla da izgrade svoju budućnost, ali ništa nije završilo kako su planirali i jedan od njih ubijen je 1988. godine. Rush i Valens dobivaju dojavu o ubojstvu koja otkriva kako su se snovi i nade četvorice prijatelja raspali u sudaru s grubom zbiljom.

Rush i ekipa otvaraju slučaj smrti tinejdžera iz 1994. g. koji je tada bio označen kao samoubojstvo. Nakon razgovora sa susjedima i prijateljima iz djetinjstva, činilo se da je tinejdžer skočio s krova škole. Depresivni tinejdžer bio je opsjednut samoubojstvom Kurta Cobaina i krizni je telefon nazvao bezbroj puta tražeći pomoć. Sve to upućuje na samoubojstvo. Ali Rush to rješava iz posve nove perspektive i ne popušta.

3. sezona, epizoda 13 - 14 - 29. studenog

Kad Lillian upada u policiju u Philadelphiji i tvrdi da zna tko je ubio njezinu kćer na debitantskom plesu 1968. g., Lilly Rush otvara taj stari slučaj. U novinama pojavljuje se priča o čovjeku koji je ženu gurnuo niza stube, a okolnosti smrti su jezivo slične smrti Lillianine kćeri. Štoviše, upravo je taj čovjek bio djevojčin pratilac za ples 1968. Godine. Puna kajanja, Lillian objašnjava da je ona, u želji za društvenim usponom, natjerala kćer da ode na taj ples i boji se da je možda tako pokrenula lanac događaja koji su doveli do ubojstva.

Nakon niza pljačaka banaka u kojem su lopovi nosili maske lica Johnnyja Casha, Rush otkriva poveznicu s ubojstvom bankarskog službenika iz 2000. g. koji je ubijen u gotovo identičnoj pljački. Ali slučaj nije tako lagan i Lilly mora rekonstruirati cijeli slučaj iz 2000. da bi otkrila ubojicu koji je još na slobodi.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju