Detektivka Lilly Rush radi na zaboravljenim slučajevima te ponovno otvara neaktivna i neriješena ubojstva koja su se dogodila davno prije.

3. sezona, epizoda 15 - 16 - 2. prosinca 

Valens postaje središte istrage slučaja iz 1998. koji ekipa otvara da bi riješila ubojstvo žene koja je tada prenosila drogu. Valens je bio na tajnom zadatku u tom slučaju i uvukao se u bandu ne bi li je raskrinkao, ali se sa žrtvom zbližio više nego što su to zahtijevale okolnosti. Ti demoni prošlosti progonili su ga dva desetljeća. Svi u timu zapanjeni su što je Valens bio na tajnom zadatku a da to nije nikada spomenuo.

Rush i njezini kolege koriste se svojim znanjem i vještinom ispitivanja da riješe suludu zagonetku ubojice i tako spase život jednog dječaka. Tijekom samo jedne noći članovi tima upotrebljavaju sve svoje umne sposobnosti da otkriju šifru i spase dječaka koji je ostavljen da umre na nepoznatoj lokaciji. Odgovor leži u prošlosti jednog čovjeka, a Lilly i njezina ekipa otkrit će ga samo ako počnu kopati po svojim prošlostima.

3. sezona, epizoda 17 - 18 - 3. prosinca

Lilly Rush otvara slučaj iz 1973. kad pronalazi nove dokaze o ubojstvu Andi, tenisačice na studentskim igrama koja je porazila najboljeg studentskog tenisača Fritza u tom veoma publiciranom meču. Fritz je od početka glavnoosumnjičeni jer nije imao čvrst alibi, a gubitak meča osramotio ga je i financijski oštetio. Bilo je poznato da je Fritz često posuđivao Andi ručnike, a dokazi u njezinu ubojstvu uključuju i ručnik natopljen natrijevim nitratom. Ali Andin veliki uspjeh zabrinuo je mnoge pa lista osumnjičenih raste.

Kad vlasnik kazališta nađe pištolj među kazališnim rekvizitima, Rush i Jeffries ponovno istražuju ubojstvo mladog glumca i pjevača Dennisa Hoffermana iz 2002. godine. Denis je dobio ulogu u produkciji mjuzikla Cabaret, ali na premijeri ustrijeljen je na vratima za glumce i osoblje kazališta. Tada su smatrali da je njegovo ubojstvo dio niza ubojstava i pljačaka koji nije nikada bio riješen, ali dokazi sada upućuju da je u ubojstvo umiješan netko iz kazališta.

3. sezona, epizoda 19 - 20 - 4. prosinca

Trudnica proučava obiteljsku povijest i nailazi na neriješeno ubojstvo svoje prabake Violet Holley. Rush se prihvaća tog slučaja iz 1929., svog dosad najstarijeg slučaja, ali nalazi samo nekoliko bilježaka koje otkrivaju da je siromašna Violet ostala trudna s bogatašem Nickom Bartlebyjem. Sjećanja tadašnjih suvremenika koji su još živi nisu pouzdana, ali Rush pronalazi Nickova praunuka i otkriva dokaze koji bi je mogli odvesti do ubojice. U međuvremenu Rushina majka Ellen objavi svoje zaruke i želi da Rush dođe na vjenčanje.

Rush i ekipa otvaraju slučaj koji je davno istraživao Jeffries. Kad pokvareni policajac počini samoubojstvo, počnu se postavljati pitanja o krivnji zatvorenika koji očekuje smrtnu kaznu, osuđenog za ubojstvo djevojke. Novi dokazi upućuju da postoji drugi krivac i ekipa se utrkuje s vremenom kako bi ga otkrila prije nego što pogube osuđenika.

3. sezona, epizoda 21 - 22 - 5. prosinca

Rush otvara slučaj iz 1945. u kojem je ubijena darovita novinarka filadelfijskih novina. Kad je saznala da je žrtva ostavila nekomu poruku da se sastanu na željezničkom kolodvoru gdje je poslije i umrla, Rush i ekipa istražuju te otkrivaju da je novinarka hodala s čovjekom koji je tvrdio da je židov i u bijegu pred nacistima došao je u Ameriku. Ali istina o njezinu ljubavniku šokira sve i dovodi do rješenja tajne. U međuvremenu Jeffriesa degradiraju jer je izgubio vlast nad sobom u prijašnjem slučaju.

Kad se pojavi novi svjedok u ubojstvu uglednog liječnika iz 1984. g., Rush se prihvaća tog slučaja. Tada je glavnoosumnjičeni bio psihički bolestan beskućnik koji je bio osuđen na temelju indicija i s vremenom umro je u zatvoru. Ali novi svjedok tvrdi da je liječnik kojega su svi voljeli, od obitelji i prijatelja do kolega, imao tajnu strast, sklonost kocki. Rush mora ući u svijet kockara da bi pronašla ubojicu.

3. sezona, epizoda 23; 4. sezona, epizoda 1 - 6. prosinca

Kad otkrije da je netko upotrijebio debitnu karticu godinu dana nakon vlasnikove smrti, Rush otvara slučaj iz 2005. godine. Tijekom istrage Rush čudno privlači žrtva Joseph Shaw, popularni liječnik koji se bavio ovisnostima i koji je ubijen dva dana prije svjedočenja protiv jednog od svojih studenata. Rush je tako opsjednuta Josephom da iz dokaznog materijala uzima njegovu fotografiju i postavlja je na svoj noćni ormarić. Poznata po strogom pridržavanju pravila, Rush sada krši sva proceduralna pravila te time dovodi sebe i ostale istražitelje u opasnost.

U prvoj epizodi četvrte sezone ponovno se otvara jedna slučaj iz 1995., dvojice tinejdžera koji su počinili samoubojstvo nakon krvavog pohoda na mjesni trgovački centar. Razlog otvaranja su dokazi koji govore da je možda postojao i treći napadač. Kad se u ventilaciji trgovačkog centra pronađe videokaseta sa snimkom pucnjave, Rush i tim opažaju da je treći napadač uspio napustiti mjesto zločina pretvarajući se da je jedna od žrtava. Sada istražitelji moraju rekonstruirati živote tinejdžera i događaje koji su prethodili sudbonosnom danu te ponovno ispitati preživjele.

Seriju "Zaboravljeni slučaj" ne propustite gledati od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju