Ustrajna detektivka Lilly Rush nastavlja se baviti neriješenim ubojstvima, otvarajući davno zaboravljene slučajeve.

1. sezona, epizoda 5 - 6 - 17. veljače

Rush otvara slučaj iz 1973. koji uključuje neriješeno ubojstvo mladog policajca koji se javio na intervenciju u naselju prepunom droge. Kada žena za koju se čini da pod utjecajem droge donese nove dokaze, Rush odluči istražiti. Detektivka uskoro saznaje da je policajac Jay Washington (CORY C. HARDRICT) krio tajnu od drugih policajaca i svoje mlade supruge, a to je da je odrastao u tom naselju i bio blizak sa skupinom koja se bavila preprodajom droge. Međutim, Rushina potraga za istinom naljuti starije policajce koji osjećaju da će ukaljati sjećanje na njihova pokojnog kolegu.

Rush otvara slučaj ubojstva 16-godišnjakinje kad jedan zatvorenik u zamjenu za smanjenje kazne otkrije da je prije 22 godine čuo razgovor koji upućuje da pogrešan čovjek trenutačno izdržava kaznu zbog ubojstva. Ona otkriva dokaze koji ukazuju na to da je samotnjak po imenu Will Harrell (JAMES DuMONT) odgovoran za zločin. Nakon pronalaska tragova djevojčine krvi u Harrellovu autu, koji je prodan nekoliko dana nakon ubojstva, Rush i njezin novi partner, detektiv Scotty Valens (nova zvijezda serije DANNY PINO) ispituju osumnjičenog koji ustraje da ima alibi za dotičnu večer. Trag ubrzo vodi detektive do bivše popularne atletičarke i školske miljenice koja je, čini se, imala motiv.

1. sezona, epizoda 7 - 8 - 18. veljače

Rush posjećuje krhka 75-godišnjakinja koja traži pravdu za svog preminulog sina, žrtvu napada na gayeve 1964. Kako se njezin život bliži kraju, vjeruje da policija nikad nije agresivno krenula u potragu za ubojicom zato što se ona stidjela sinova načina života i zbog društvenih predrasuda onoga vremena. Dok Rush istražuje, otkriva bivši podzemni svijet u kojem su gayevi bili prisiljeni živjeti poput kriminalaca. Rush traži i pomoć umirovljenog policajca koji je 60-ih bio član tajnog odreda koji je maltretirao gayeve te na kraju pronalazi odgovorne za ovaj zaboravljeni zločin iz mržnje.

Rush i Valens otvaraju slučaj mlade žene Rosie Miles (LAURA REGAN) koja polako izlazi iz dvogodišnje kome i ne sjeća se ubojstva svoje kćeri Toye (AYNSLEY LEMON). Jedini tragovi koje Rush i Valens imaju su nepoznati muškarac koji je pobjegao iz zgrade netom nakon što je kći pala u smrt i anonimni poziv koji djelomično opisuje bjegunca. U slučaju dolazi do neočekivanog obrata kad Rush otkrije staru snimku nadzorne kamere u žrtvinoj spavaćoj sobi. Međutim, Rush se mora osloniti na Rosie za dodatne detalje o kobnoj noći.

1. sezona, epizoda 9 - 10 - 19. veljače

Rush otvara stari slučaj kada dobije kriptirani telefonski poziv od anonimnog muškarca koji tvrdi da je ubio baku 1989. i zakopao je u podrum kuće u kojoj je tada živio. Nakon što Rush i tim pronađu tijelo i otkriju da je pozivatelj bio James Hogan (JAKE BERN), ona nagovara Jamesa da otkrije zašto je iznenada sada, 14 godina nakon ubojstva, priznao ubojstvo. Kad se ispostavi da priznanje ne odgovara činjenicama, Rush pomnije istražuje Jamesovu prošlost i otkriva da on sigurno nekoga štiti.

Rush otvara slučaj stopera koji je 1997. pronađen mrtav blizu Atlantic Cityja u New Jerseyju. Nakon prvotne analize slučaja Rush i odjel vjeruju da je žrtva Matt Mills (CHRIS BECKWITH kao osoba iz 1997.) stopirao s dobitkom iz kasina i da ga je ubio vozač kamiona koji je možda počinio niz ubojstava uz rutu kojom je vozio. Međutim, daljnja istraga otkriva da je Matt imao mračnu prošlost jer je kao tinejdžer s rođakom opljačkao trgovinu. To otkriće navodi Rush da povjeruje da je Mattovo ubojstvo zapravo osveta. Ali kad Mattova sestra prepriča razgovor koji je vodila s bratom te kobne noći, Rush otkriva malo vjerojatnog osumnjičenog.

1. sezona, epizoda 11 - 12 - 20. veljače

Bivši sveučilišni profesor Roy Minard (JEFFREY NORDLING – „Usamljeni osvetnik“) zamoli Rush da ponovno otvori jedan slučaj ubojstva. Minardova je karijera sramotno okončana kad je postao prvoosumnjičen za nasilno ubojstvo studentice Holly Rickter (KAITLIN DOUBLEDAY). Iako Minard priznaje da je imao aferu s Holly, tvrdi da je nevin te nudi Rush i Valensu privlačnu novu teoriju o ubojstvu nadajući se da će napokon skinuti ljagu s imena i vratiti se u akademske krugove. Rush razgovara s nekoliko svjedoka o Hollynoj i Minardovoj aferi, uključujući i shizofrenog bivšeg studenta Barryja Teplera (BLAKE SHIELDS) koji je bio zaljubljen u Holly te se čini da je imao jak motiv za ubojstvo.

Poručnik Stillman zamoli Rush da istraži neriješeno ubojstvo osmogodišnjaka iz 1980. Stillman je radio na tom slučaju te ga i dalje progoni. Detektivi se najprije bave mjesnom propalicom koji se odselio ubrzo nakon ubojstva, a zatim sumnjiče žrtvinu majku. Detektivi ispituju umirovljenog svećenika i uviđaju da je svećenik čuo ubojičino priznanje, ali odbija otkriti njegov identitet. Rush razrađuje plan kojim će pridobiti bivšeg zaposlenika ljekarne, a sada uspješnog poslovnog čovjeka da prizna.

1. sezona, epizoda 13 - 14 - 21. veljače

Rush se suoči s najstarijim slučajem ubojstva dosad kad Sarah Tucker (LESLIE SILVA) četrdesetogodišnja unuka Sadie Douglas (META GOLDING), crnkinje ubijene 1939. predoči pisma koja je Sadie pisala Sarahinoj majci u kojima spominje mljekara. Među krhkim požutjelim dosjeima iz davnih vremena Rush pronalazi kartu za vlak iz noći ubojstva te kreće u potragu za Sadienim prijateljima koji su još živi. Saznaje i da su dva mljekara koji su dostavljali mlijeko u pansion u kojem je Sadie živjela bili članovi rasističkih skupina i prijetili joj. Ali kad Rush napokon pronađe jednog mljekara, sada krhkog 90-godišnjaka koji živi u Queensu u New Yorku, otkriva da je ono što se doista dogodilo te kobne noći prije 60 godina šokantnije nego što itko može zamisliti.

Rush i Valens ponovno otvaraju neriješeno ubojstvo Arnolda Colliera (LYNDON SMITH), šestogodišnjeg siročeta koji je umro na pustom polju 1958. Bivše sirotište u kojem je Arnold živio sada je centar za dnevni boravak. Dvoje detektiva intervjuira nekoliko časnih sestara koje još rade u zgradi. Lociraju i dječakovu sada odraslu sestru Gretchen (MOLLY CHEEK) koja je završila u sirotištu s bratom kad su im roditelji poginuli u prometnoj nesreći. Nakon daljnje istrage Rush i Valens uviđaju da su Arnoldovi podaci lažirani i da bi ih identitet Arnoldove majke mogao dovesti do ubojice.

Kriminalističku seriju 'Zaboravljeni slučaj' ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju