Supergirl ili Kara Zor-El (Melissa Benoist) u drugoj sezoni serije Supergirl prihvaća svoje nadljudske sposobnosti i postaje napokon prava heroina kakva je željela biti od dolaska na Zemlju.

2. sezona, epizoda 19 - 4. studenog 

Alex otima osoba koja zahtijeva oslobođenje Petera Thompsona, čovjeka koji služi doživotni zatvor. Otmičar je Rick Malverne, Thompsonov sin i davni prijatelj Danversovih koji je odavno otkrio Karin drugi identitet. Rick je uhvaćen i odveden u DEO, lokacija Alexina zatvora poznata je i Kara juri da je spasi. Ali tada se aktivira zamka i voda počinje prodirati u Alexinu ćeliju. Iako Kara odbija pregovarati s Rickom, Maggie pokušava izvući Thompsona iz zatvora. Ipak, Kara uspije spasiti Alex. J'onn odluči izbrisati Rickovo sjećanje. Rhea daje Leni nacrte za napravu koja prenosi materiju. Lena shvaća da je Rhea izvanzemaljka, ali je Rhea ipak uvjeri da nastavi surađivati s njom.

2. sezona, epizoda 20 - 5. studenog

Jamesa obeshrabri spoznaja da se oni kojima on pomaže boje njega. DEO istražuje slučaj žene koja svojim telekinetičkim moćima izaziva razaranje. James pronalazi svog sina Marcusa koji ne želi razgovarati ni s kim osim s Jamesom. Uz Rheinu potporu Lena završava transporter materije koji Rhea aktivira i uzrokuje da Marcus svojim moćima gotovo uništi ured. Poslije DEO otkriva umiješanost Lene i Rhee kao i to da je napad Marcusove majke, žene s kinetičkim moćima, bio nenamjeran. Kara, J'onn i Mon-El pokušaju ugasiti transporter, ali ne uspiju. U sukobu s majkom Mon-El oklijeva kad je treba ubiti. Transporter donese veliku flotu daxamskih brodova za invaziju Zemlje koja će postati Novi Daxam. Rhea teleportira sebe, Mon-Ela i Lenu na svoj brod.

2. sezona, epizoda 21 - 6. studenog

Daxamci napadaju National City, ubijaju i hvataju civile. Napadaju i DEO, ali Alex i Winn uspiju pobjeći. Mon-El shvaća da se mora oženiti Lenom kako bi ujedinio Daxamce i Zemljane. U predsjedničkom avionu Marsdinova i Cat kontaktiraju Rheu i zahtijevaju povlačenje, ali umjesto odgovora Daxamci uzvraćaju paljbom. Kara spašava Cat i zajedno otkrivaju da je Marsdinova izbjeglica s planeta Durije. Daje zadatak DEO-u da uništi daxamski matični brod posebnim topom. Kara oklijeva i uz pomoć Cat i Winna pokušava ući u brod kako bi izazvala pobunu protiv Daxamaca. Alex i Maggie preuzimaju kontrolu nad topom. Na kraju Supergirl šalje Mon-Ela na sigurnu lokaciju i suočava se s Rheom koja je u međuvremenu preuzela kontrolu nad Supermanom i zapovjedila mu da napadne Supergirl.

2. sezona, epizoda 22 - 7. studenog

Rhea uz pomoć srebrnog kriptonita manipulira Kalovim osjetima pa on Karu vidi kao generala Zoda. Kara ga svlada i odvodi u Utvrdu odakle oporavljeni Kal nađe načina da prekine invaziju. Kara izaziva Rheu na Dakkam Ur, ritual u kojem se dva vođe bore i gubitnik priznaje poraz u ratu. Rhea pristaje. Lillian, Lena i Winn grade napravu koja raspršuje olovo u atmosferi. Olovo je smrtonosno za Daxamce i tako je planet za njih nenaseljiv. Kara kaže DEO-u da to iskoriste ako ona izgubi u dvoboju. Tijekom dvoboja Rhea nastavlja s invazijom. J'onn se budi i pridružuje se bitki. Rhea kaže da će se invazija nastaviti čak i ako ona izgubi pa Kara lansira napravu koja ubija Rheu i prisiljava flotu na povlačenje. Kara smješta Mon-Ela u sondu i šalje ga u svemir. Cat se vraća u CatCo, Alex prosi Maggie. Mon-Elova sonda u svemiru uvučena je u crvotočinu. U bljescima Kriptonova uništenja nepoznata frakcija šalje drugo dijete na Zemlju kako bi ono vladalo.

Drugu sezonu akcijske serije 'Supergirl' ne propustite pratiti ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Doma TV-u!  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju