Raznovrsna skupina regruta stigla je u FBI-evu bazu na obuku. Oni su najbolji, najpametniji i najprovjereniji pa se čini nemogućim da je jedan od njih osumnjičen za organiziranje najvećeg napada na New York nakon 11. rujna.

 1. - 2. ep. - 18. svibnja

Raznovrsna skupina regruta stigla je u FBI-evu bazu na obuku. Oni su najbolji, najpametniji i najprovjereniji pa se čini nemogućim da je jedan od njih osumnjičen za organiziranje najvećeg napada na New York nakon 11. rujna.

Preskačući natrag i naprijed između budućnosti — nakon terorističkog napada na stanicu Grand Central Station — i sadašnjosti — 20-tjedne obuke u FBI-evoj akademiji u Quanticu — pratimo živote sedmero FBI-evih regruta. Te mlade ljude tjeraju do krajnjih granica kako bi skresali broj kandidata, sve dok na kraju ne ostanu samo oni najbolji. Proganjana pitanjima o svom pokojnom ocu i njegovoj misterioznoj karijeri tajnog agenta, Alex Parrish pridružuje se FBI-u u potrazi za odgovorima. Od ostalih njezinih kolega na obuci tu su Ryan Booth (bivši vojnik), Shelby Wyatt (kao južnjačka ljepotica i siroče), Eric Packer (mormon mučne prošlosti), Simon Asher (prvi FBI-ev regrut koji se otvoreno izjasnio kao gay), Nimah Amin (kao prava muslimanka s dvostrukim životom) i Caleb Haas (kojemu je FBI obiteljski posao). Njihovi mentori na akademiji — Miranda Shaw i Liam O’Connor — imaju neograničeno iskustvo, ali komplicirane odnose s FBI-em i jedno s drugim. Kad Alex Parrish dozna da su joj smjestili za teroristički napad, mora bježati i spašavati golu kožu pokušavajući otkriti koji je od njezinih bivših kolega s obuke pravi terorist prije nego što izvrši novi napad.

 

Alex je u bijegu i mora nadmudriti Liama i njegov tim kako bi u svom stanu pronašla bilo što čime bi mogla očistiti svoje ime. Za to vrijeme, u prisjećanju na obuku u Quanticu, novi agenti na obuci dobivaju zadatak pronaći iglu u plastu sijena dok traže potencijalne prijetnje za nacionalnu sigurnost.
 

3. - 4. ep. - 19. svibnja

U Quanticu Alex napokon dobiva informacije o svom ocu i njegovoj prošlosti u FBI-u, ali u budućnosti njezina majka Sita igra ključnu ulogu kad je Liam uvjeri da sudjeluje u konferenciji za medije na nacionalnoj televiziji, u kojoj će preklinjati Alex da se preda. Također u Quanticu, novi agenti na obuci uče o umjetnosti profiliranja i fokusiraju se na jake i slabe strane svojih kolega, naposljetku dovodeći u pitanje njihovo samopouzdanje i drugarstvo.

 

U Quanticu regruti su dobili zadatak izvesti vježbu spašavanja talaca koja poljulja Alex pa dovede u pitanje svoje sposobnosti i pita se treba li odustati od Quantica. U budućnosti Alex i dalje traži tragove i pronađe jedan koji dovede u pitanje nevinost jednog od njezinih najbližih kolega. No je li njezin trag doista ono što misli? Nitko nije onakav kakvim se čini.
 

Epizode serije 'Quantico' ne propustite pratiti vikendom na Domi TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju