Kim Basinger: zanosna plavuša koja krije mnoštvo intrigantnih činjenica!

Mladić na svoj mobitel primi hitan poziv žene. Jessica Martin (Kim Basinger) tvrdi da je oteta te da otimači kane oteti i njezina muža i dijete. Taj slučajan poziv na mobitel odvede Ryana (Chris Evans) u svijet prijevare i ubojstva te počinje borba za spas Jessice, žene koju poznaje samo po tihu, preplašenu glasu s druge strane mobilnoga telefona.

Mnogi ne bi povjerovali, no Kim Basinger je u stvarnosti vrlo slična liku Jessice. Naime, glumica je i u stvarnom životu tiha i vrlo preplašena. Ovaj strah uzrokovan je time što slavna glumica već godinama pati od agorafobije- straha povezanim s javnim mjestima, otvorenim prostorom i mnoštvom ljudi te s pomišlju da na takvom mjestu nakon iznenadnog onesposobljenja ne bi bila u stanju pobjeći ili potražiti pomoć.

Njena 'bolest' ju je toliko sprječavala da je jednom prilikom dobila napadaj panike u supermarketu te se nakon toga zatvorila u kuću na gotovo tri godine.



Ipak, nakon godina mirovanja odlučila je prihvatiti ulogu zanosne plavuše u filmu 'L.A. povjerljivo' za koju je dobila Oscara. Zahvaljujući toj ulozi postaje jedna od najbolje plaćenih hollywodskih glumica, ali se ponovno povlači iz javnosti.

Kim Basinger je svojedobno bila pravi seks simbol Hollywooda. Na sebe je skrenula pozornost nakon objavljivanja fotografija u magazinu Playboy za veljaču 1983. g., pa je uslijedila i uloga Bondove djevojke u filmu 'Nikad ne reci nikad' sa Seanom Conneryjem kao Jamesom Bondom. Nakon toga su uslijedile uloge u mnogim hollywoodskim uspješnicama poput 'L.A. povjerljivo'. Tako je Basinger postala prva 'Bond djevojka' koja je osvojila prestižnu nagradu Oscar.

Koliko je njena ljepota zaluđivala muškarce potvrđuje i činjenica da je slavni pjevač Prince prihvatio snimanje cijelog albuma pjesama za film 'Batman' nakon što ju je upoznao iako je trebao snimiti tek dvije ili tri pjesme. Zbog tog snimanja otkazao je čak i japansku turneju samo kako bi mogao raditi s njom.



Ono što mnogi ne znaju jest da se Kim jako posvećuje svojim ulogama i spremna je učiniti gotovo sve kako bi njena gluma bila uvjerljiva. Tako je u filmu 'Cellular' inzistirala da ju Jason Statham (koji glumi negativca) prepadne na način koji ne očekuje. U sceni u kojoj joj on zaprijeti remenom, Basinger nije znala što će Statham točno učiniti. Njegov remen je za nju bilo potpuno iznenađenje, a scena je snimljena iz prvog pokušaja.

No, glumica nije jedina koja se u filmu zaista posvetila ulozi. Naime, Chris Evans koji igra njenog spasitelja, je sve automobilske vratolomije odradio sam. Prije nego je počelo snimanje, glumac je trenirao pet mjeseci u losanđeleskoj kaskaderskoj školi.

Film Cellular ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju