Sve što niste znali o filmu koji je postigao planetarni uspjeh.

Romantična drama nagrađena Oscarom za najbolji scenarij prati život usamljenog pisca Theodorea Twomblyja (Joaquin Phoenix) koji za život zarađuje pišući osobna pisma u ime drugih ljudi.

Nakon što kupi novi operativni sustav koji je dizajniran kako bi zadovoljio sve njegove potrebe, počne razvijati poseban odnos s njime, odnosno Samanthom (Scarlett Johannson), ženskim glasom koji uspostavlja komunikaciju između sustava umjetne inteligencije i njezina korisnika.

 

Pročitajte 5 zanimljivosti o filmu 'Ona':

1. Amy Adams je izjavila kako bi pisac i redatelj Spike Jonze znao zaključati nju i Joaquina Phoenixa u sobu sat ili dva svaki drugi dan, te ih natjerati da međusobno razgovaraju. Jonze je to radio kako bi se glumci bolje upoznali. Adams zaključuje kako je to zaslužno za njezino i Phoenixovo blisko prijateljstvo.

2. Većina scena u filmu sadrži crvene ili žute boje ili kombinaciju navedenih boja.

3. Tijekom emotivnih scena, Amy Adams bi pjevala pjesme iz poznatih mjuzikala poput "Annie" i "The Rocky Horror Picture Show" kako bi se razveselila. Na kraju joj se pridružio i  Joaquin Phoenix - pjevali su zajedno.

4. Radnja filma se održava u 2017. i 2077. godini.

5. Film je 2014. godine nagrađen Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji scenarij čiji je autor ujedno i redatelj filma, Spike Jonze.

 

Romantičnu dramu 'Ona' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju