Drama nagrađena Oscarom za najbolji scenarij prati usamljenog pisca koji razvija poseban odnos s operativnim sustavom Samanthom.

Glas je Samanthi posudila Scarlett Johansson koja je tu ulogu dobila tek nakon što je film snimljen. Originalno je uloga Samanthe pripala Samanthi Morton. Kada je redatelj Spike Jonze započeo s uređivanjem filma, činilo mu se kako nešto ne odgovara priči. U dogovoru s glumicom Morton, odlučio je potražiti drugi glas za Samanthu. Tako je ulogu dobila Scarlett Johansson pa su se svi dijalozi u filmu morali ponovno snimati. Jedino „naslijeđe“ Samanthe Morton u filmu je ime operativnog sustava. Kako je Theodoreov operativni sistem dobio ime po Samanthi Morton, tako je i Amy u filmu dobila prema glumici koja ju je utjelovila – Amy Adams.

Iako Samanthu u filmu predstavlja samo glas, na setu filma bila je žena koja je predstavljala Samanthu onakvom kakvu ju je zamislio upravo Theodore – osoba kojoj se ne vidi lice i kojoj se ne može prići. Zato je redatelju nekim scenama odlučio snimiti samo njezin potiljak, no odlučio je iz filma izbaciti te scene jer je smatrao da je bolje da svatko zamisli Samanthu onako kako on želi.

„Ona“ je jedini film koji je Spike Jonze i napisao i režirao prema vlastitoj scenariju.
Iako je radnja filma smještena u (možda ne tako daleku) budućnost, publika je svakako primijetila neobičan stil odijevanja glavnog lika za doba u kojem se priča događa. Theodore tako nosi hlače visokog struka koje su specifičnije za neko prošlo vrijeme, nego što su za budućnost.

Casey Storm, modni stilist koji je na ovom filmu surađivao s redateljem Spikeom Jonzeom, izjavio je da se ne sjeća kako je ekipa došla na ideju hlača karakterističnih za neko prošlo doba. „Dok je smišljao lik Theodorea, Spike je vjerojatno na umu imao Theodorea Roosevelta“, izjavio je Storm.

Scene u kojima se Theodore prisjeća veze i braka s bivšom suprugom Catherine (Rooney Mara) su više manje improvizirane. Jonze je glumcima ostavio kratke naputke što se događa u određenoj sceni, ali bez dijaloga i detaljnih opisa što im je činiti u kojem trenutku. Namjera mu je bila da se glumci jednostavno predaju sceni i sami pronađu put do savršene uspomene.

Može li tehnologija nadomijestiti ljudski kontakt doznajte u filmu 'Ona' u nedjelju navečer na Domi TV. Više filmskih naslova potražite na domatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju