Doma TV na male ekrane donosi nagrađivanu kriminalističku seriju 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

4. sezona, epizoda 22 - 23 - 23. prosinca 

Kad jedan od njihovih kolega umre, navodno od srčanog udara, Brennan pronalazi slomljene kosti. U nemogućnosti da ishodi zabranu kremiranja, ona i Cam ukradu tijelo kako bi ga pregledali. Otkrivaju da je otrovan , pao u komu, pogreškom proglašen mrtvim, a zatim ga je izbo iznenađeni pogrebnik jer se počeo grčiti. Tim u utrci s vremenom pokušava pronaći pravog ubojicu prije nego što itko opazi da je tijelo nestalo.

Kad sestra detektiva iz Japana nestane u Washingtonu, Booth i Brennan pronađu njezinu odsječenu glavu, a istraga koja slijedi vodi ih do elitne eskort agencije. Kad otkriju da je njezina cimerica također nestala, u utrci s vremenom moraju pronaći ubojicu.

Božićne epizode 9 - 10 - 10 - 24. prosinca

Brennan je porotnica na suđenju profesionalnom nogometašu Peteru Kidmanu optuženom za ubojstvo supruge. Daisy, koja mijenja Brennan u laboratoriju, vrlo je nesigurna u svoj rad. Zbog arogancije svi koji prate suđenje na televiziji, uključujući i neke članove tima iz Jeffersoniana, uvjereni su da je on ubojica. Jedne večeri, kad je Brennan u laboratoriju nakon radnog vremena, stiže tijelo kojem nedostaje većina mesa. Procjenjuje se da je vrijeme smrti nastupilo prije 32 do 36 sati.

Kostur profesionalnog vozača motociklističkih utrka pronađen je u termalnom izvoru; baš kad tim pomisli kako su riješili slučaj, druga motoristička nesreća produbi misterij; a dr. Sweets nagovara Brennan i Bootha da izađu na dvostruki spoj s njim.

Kad se čovjek prerušen u Djeda Božićnjaka raznese za vrijeme neuspjele pljačke banke, Brennan i Booth pokušavaju identificirati bombaša i utvrditi njegove motive. Brennan planira provesti Božić u El Salvadoru, no njezin je otac nagovara da provede blagdane s njim i Margaret Whitesell, nedavno otkrivenom dalekom rođakinjom.

4. sezona, epizoda 24 - 26; 5. sez., ep. 1 - 27. prosinca

Kad pronađu mrtvo tijelo u kostimu vidre (sveučilišna maskota), Brennan i Booth istražuju je li žrtva preminula prije ili je ubijena na krijesovima. Žrtva, član bratstva poznat kao Dabar, jako je dobro zarađivao sa strane. Booth ponudi bratu Jaredu pomoć u potrazi za poslom nakon što je nečasno otpušen iz mornarice.

Tijelo kritičara vina pronađeno je u bačvi vina za vrijeme kušanja, a okrutni kritičari imaju mnogo neprijatelja. U međuvremenu Brennan želi dijete te zamoli Bootha da bude otac. Zahtjev dovodi do lavine prešućenih osjećaja i neriješenih stvari među njima.

Svi su sumnjivi kad pronađu tijelo u popularnom noćnom klubu poznatom kao Lab. U neočekivanom pripovjedačkom obratu Brennan, Booth i tim iz Jeffersoniana preuzimaju neobične uloge izvan uobičajenih dužnosti, koje uključuju posluživanje u noćnom klubu.

Angelin medij (gostujuća uloga: Cyndi Lauper) predvidi da je pod jednom fontanom zakopano više tijela; pokaže se da je to istina, a Booth i Brennan pronalaze ostatke 11 tijela upravo ondje gdje je medij i rekao da će biti.

5. sezona, epizoda 2 - 6 - 28. prosinca

Brennan i Booth istražuju tijelo čovjeka ubijenog zbog nepoznatog sadržaja jednoga kovčega. Početni dokazi navode tim da posumnja kako su na djelu tajni operativci, a njihove teorije dobiju temelja kad u prtljažniku jednog auta pronađu tekuće ostatke CIA-jina agenta.

Booth i Brennan istražuju ubojstvo amiškog pijanističkog čuda od djeteta koje je nestalo dva mjeseca prije njegove Rumspringe (njegova istraživanja izvanjskoga svijeta).

Brennan i Booth istražuju ljudske ostatke pronađene na kvartovskoj zabavi. Prigradska politika i tajni skandali daju svakom susjedu u slijepoj ulici motiv pa Brennan, Booth i Sweets moraju pročešljati dramu kako bi otkrili sumnjivca.

Ispostavi se da su pougljenjeni ljudski ostatci člana egipatskog plemstva na posudbi Jeffersonianu. Kad Jeffersonianov kustos koji priprema mumiju za izložbu završi mrtav, tim posumnja na ubojstvo.

5. sezona, epizoda 7 - 8 - 29. prosinca

Pronađeni su izobličeni ostatci lokalnog proizvođača piletine; trebao je naslijediti tvorničku farmu pilića poznatu po okrutnosti nad životinjama, protiv koje su vođeni prosvjedi. Farmer je imao mnogo neprijatelja, uključujući ekstremističke borce za prava životinja i ogorčene susjede. Angelu muči praksa farme pa pokreće vlastitu kampanju za zaštitu životinja.

Booth ponovno mora dobiti FBI-evu potvrdu iz streljaštva, ali više ne gađa tako precizno kao prije operacije na mozgu. A tim istražuje ubojstvo patuljka koji se hrvao pod imenom «Željezni patuljak».

Popularnu kriminalističku seriju 'Kosti' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju