Serija 'Kosti' je mračno zabavna proceduralna drama koja ulazi u svoju sedmu sezonu, a inspirirana je pravom forenzičkom antropologinjom i spisateljicom Kathy Reichs.

3. sezona, epizoda 9 - 10/ 11. sezona, epizoda 6 - 7 - 19. kolovoza

Isprva se čini da je ubijeni Djed Mraz bio pravi dobrotvor, no uskoro otkriju njegove tajne, a Booth i Brennan moraju se nositi s obiteljskim problemima za Božić.

Kostur profesionalnog vozača motociklističkih utrka pronađen je u termalnom izvoru; baš kad tim pomisli kako su riješili slučaj, druga motoristička nesreća produbi misterij; a dr. Sweets nagovara Brennan i Bootha da izađu na dvostruki spoj s njim.

Dvojica radnika čistoće otkriju razderano tijelo kad ga slučajno pregaze kamionom za čišćenje ulice. Jeffersonianov tim brzo utvrdi kako je žrtva ubijena manje od 12 sati prije i da je riječ o američkom senatoru. Brzo ga identificiraju kao Ricka O'Malleyja, senatora iz Virginije koji je služio prvi mandat i bio poznat kao pošten i čestit. Taj je nekadašnji rudar otišao u politiku kako bi sačuvao radna mjesta u svom kraju. Caroline Julian upozorava tim da je riječ o osjetljivom slučaju, pa bi im Brennanina izravnost mogla biti na teret. Unatoč pokušajima da spriječe širenje informacija, one brzo procure do medija.

Raspadajuće truplo pronađeno je u šumi jednog nacionalnog parka, a ostatke je dodatno zdrobio bicikl nesretnog biciklista koji ga je pronašao. Jeffersonianov tim brzo utvrđuje kako je žrtva žena tjelesne konstitucije plesačice i da je umrla oko 48 sati prije. Opetovano iščašena ramena isprva ukazuju na obiteljsko nasilje, no zbunjuje ih ključ u ženinu grlu. Obje se te stvari razjasne kad otkriju kako je žrtva bila mađioničarka koja se oslobađala iz okova i radila u Magičnoj palači.
 

3. sezona, epizoda 11 - 12/ 11. sezona, epizoda 8 - 9 - 20. kolovoza

Ubijena je košarkaška zvijezda na koledžu, a osumnjičenih je nekoliko… A možda nije samo jedan od njih kriv.

Brennan postane skrbnicom djeteta čija je majka ubijena; a Brennanine majčinske vještine dovedene su u pitanje kada dijete proguta ključni dokaz.

Tijelo je pronađeno u jezercu na luksuznom terenu za golf. Žrtva je žena u pedesetim godinama. Ne samo da je ubodena u oko nekakvim srebrnim šiljkom, nego je i rastvorena poput purice na Dan zahvalnosti. Ubojica je također natopio žrtvinu odjeću izbjeljivačem pa nije ostalo mnogo dokaza; očito je riječ o profesionalnom ubojstvu. Žrtvu identificiraju kao političku reporterku Vivian Prince, koja je otkrila priču o NSA-evu špijuniranju američkih građana, priču u kojoj je objavila ukradene vladine dokumente. Kako bi riješili slučaj, Jeffersonianov tim možda će morati ući u trag žrtvinu mutnom izvoru, osobi nalik Snowdenu poznatoj samo kao „Amerikanac”. Hodginsa obuzima paranoja uslijed NSA-evih pokušaja miješanja u istragu, a tim uviđa da prate svaki njihov potez.

Pronađeno je tijelo 26 dana mrtva čovjeka, koji je iskrvario. Čini se da je riječ o kauboju. Vrsta baruta iz rupe od metka u njegovu tijelu datira s početka 20. stoljeća. No žrtvu identificiraju kao računovođu. I unatoč tomu koliko je dugo mrtav, njegov je poslodavac prijavio njegov nestanak prije samo dva tjedna. Pokaže se kako je žrtva sudjelovala u pucačkom natjecanju u stilu Divljeg zapada u replici grada iz Divljeg zapada, na kojem je osvojio prvu nagradu u vrijednosti od 10 tisuća dolara, pod nadimkom „Slow Burn Stanley”. Booth odlazi na natjecanje pod krinkom kao „Big River Buck”, bez Brennan, koju trebaju u labosu.

3. sezona, epizoda 13 - 14/ 11. sezona, epizoda 10 - 11 - 21. kolovoza

Napokon počinje suđenje Maxu Brennanu, a Brennanine kolege tužiteljstvo je pozvalo kao svjedoke stručnjake. Može li Brennan, služeći kao forenzična savjetnica obrane, pronaći načina da skine krivnju sa svog oca?

Ubijena je mlada pjevačka nada Tommy Sour, a njegovi su obožavatelji i neprijatelji pod istragom... Osobito jedna opsjednuta žena koja preusmjerava svoje osjećaje prema Boothu. Po zaključenju istrage jedan šokantni događaj mogao bi zauvijek promijeniti jeffersonianski tim.

Dvoje tinejdžera otkriva tijelo na parkiralištu, a ubrzo im se pridruži fotograf slobodnjak poprišta zločina, koji kaže kako je za zločin čuo na policijskom radiju. Žrtvino je tijelo puno crva. Mrtav je dva dana pa je tijelo očito samo odbacio netko tko je htio da ga otkriju. Ispostavi se da je za tijelo spojena bomba, četvorica policajaca poginu, a Aubrey je teško ozlijeđen u eksploziji dok je oslobađao Hodginsa. Kako je Aubrey u životnoj opasnosti, Brennan se brine i smatra kako oni ne bi smjeli raditi na tom slučaju, da bi Booth mogao nekako okriviti sebe umre li Aubrey, kao što se krivio kad je umro Sweets. Arastoo stigne i iznenadi Cam, koja ga nije vidjela otkako su prekinuli. Nudi svoju pomoć i ispostavi se kako još nije pronašao novi posao otkako je napustio Jeffersonian.

Hodginsa, koji je sad paraliziran od struka nadolje pa se mora kretati u kolicima, otpuštaju iz bolnice, iako ga upozoravaju da se ne forsira jer bi mogao ostati potpuno paraliziran ošteti li dodatno kralježnicu. Brennan ne vjeruje da će Hodgins ikad više prohodati, ali Booth ima vjere da može nadvladati invalidnost snagom volje. Kad kod brze ceste otkriju tijelo, koje su djelomično pojeli štakori, Jeffersonianov tim brzo identificira žrtvu kao ženu i otkriva da je izbodena prije oko godinu dana, te da je vjerojatno umrla od izljeva krvi u mozak uslijed udarca tupim predmetom i napuknute lubanje. Unatoč stanju u kojem je tijelo, čini se da je žrtva mrtva tek jedan dan. Taj misterij riješi Hodgins nakon što posjeti labos; tijelo je ustvari mrtvo više od dva dana.

3. sezona, epizoda 15/ 4. sezona, epizoda 1/ 11. sezona, epizoda 12 - 13 - 22. kolovoza

Serijski ubojica Gormogon opet je napao. U šokantnom obratu događaja Zack završava u bolnici zbog eksplozije u laboratoriju, a Gormogonov srebrni kostur nestane iz podrumskog trezora; svi zaposlenici Jeffersoniana postanu sumnjivci.

Dok u Londonu gostuju kao predavači, Scotland Yard zamoli Brennan i Bootha da im pomognu istražiti ubojstvo mlade nasljednice. Također, vraća se Angelin muž.

Tijelo je pronađeno u izgorjelom autu koji se zabio u zaštitnu ogradu i zapalio. Međutim, ispostavi se kako je prije sudara bio u nesvijesti. Iako je žrtva pougljenjena, Angela ga uspijeva identificirati na temelju RFID čipa iz inače rastaljene kreditne kartice. Otkrivaju kako je riječ o sredovječnom osnivaču organizacije za prava muškaraca po imenu „Men Now” i da je možda bio žrtvom obiteljskog nasilja. Među osumnjičenima su žrtvina nagla bivša supruga, napadno seksistički suosnivač organizacije „Men Now”, njegova supruga, s kojom je žrtva možda imala aferu, čelnica feminističke aktivističke skupine „Women for Change”, koja se posvetila borbi protiv organizacije „Men Now” te liječnik kojega je organizacija tužila.

Osušeno, raspadajuće tijelo odjeveno u odjeću iz 90-ih pronađeno je u gusto naseljenom parku, zbog čega se Booth pita kako se tijelo moglo toliko dugo raspadati, a da nitko nije primijetio. Ubrzo zaključi kako je bačeno onamo. Žrtva čvrsto drži vintage torbicu u kojoj je jeziv sadržaj, uključujući džepnu Bibliju, s mnogim označenim dijelovima koji spominju kazne za grješne, te kompilacijsku kasetu naslovljenu „Doma”. Još je jezivije to što je koža oguljena, balzamirana i vraćena na tijelo, a prijelomi i uleknuća na kosturu znak su da je ubojica živio s tijelom najmanje šest mjeseci kao da je bilo živo, a onda pobjesnio na nju i opet je „ubio”. Žrtvu identificiraju kao socijalnu radnicu Allison Monroe, čiji je nestanak njezin suprug prijavio prije šest mjeseci. On im potvrdi kako nije bila religiozna.

4. sezona, epizoda 2 - 3/ 11. sezona, epizoda 14 - 15 - 23. kolovoza

Pritchard zamoli Bootha i Brennan da pomognu istražiti još jedno ubojstvo, ovaj put bliže domu. Impulzivna Camina odluka ima nenamjerne posljedice.

Kad u šupi pronađu tijelo voditelja popularnog reality showa, Brennan i Booth moraju pronaći ubojicu među morem osumnjičenih, uključujući mnoge koji su doživjeli poniženje u žrtvinu showu. Booth otkrije da je Brennan istovremeno u dvije veze.

Cestovni radnici koji su čistili odron blata otkrivaju tijelo; žrtva je već bila mrtva, a odron je teško oštetio ostatke. Međutim, zahvaljujući slomljenoj kosti, koja je zaliječena prije samo četiri godine desetljećima starom tehnikom, identificiraju žrtvu kao Lolu Marshall, osuđenu dilericu droge koja je bila puštena u centar za rehabilitaciju, ali je nestala. Začudo, po nestanku je izdan nalog za njezinim uhićenjem, umjesto da bude pokrenuta istraga o nestanku. Među osumnjičenima su voditelj centra, kao i nekoliko bivših robijaša koji su živjeli ondje, te njezin stari dobavljač, protiv kojega je svjedočila, koji je bio u zatvoru s Boothom, a za kojega Booth smatra da se promijenio, pa dođe do neslaganja s Aubreyjem.

Kad nađu smrznuto tijelo u ledu u Potomacu, Jeffersonianov tim brzo zaključi kako nije riječ o samoubojstvu. Iako ne mogu izravno identificirati žrtvu, Angela uspijeva identificirati lice žene s tetovaže na njegovu bicepsu kao njegovu suprugu, koja žrtvu identificira kao Frankieja Kwiatowskija, „posrednika” bogatih klijenata – političara, direktora, sportaša, filmskih zvijezda – koji ih je „rješavao” njihovih problema. Za to je vrijeme stekao mnogo neprijatelja, pa postoji mnoštvo sumnjivaca, uključujući mafijaše i biznismene milijardere, od kojih su se neki bavili veoma neobičnim stvarima. Pokaže se kako je jedan od Frankiejevih klijenata, nekoć davno, bio Aubreyjev odavno izgubljeni otac.

4. sezona, epizoda 5 - 6 - 24. kolovoza

 

Obezglavljeno tijelo pronađeno u tajanstvenoj ljubičastoj lokvi pripada opsesivno-kompulzivnom piscu znanstvene fantastike koji se panično boji bakterija. Bez glave nema dovoljno dokaza da pronađu ubojicu dok Zack ne priskoči u pomoć.

 

Ostaci omražene voditeljice ureda pronađeni su u oknu dizala. Hodgins i Angela pokušavaju održati odnos nakon prekida.

4. sezona, epizoda 7 - 8 - 25. kolovoza

 

Booth i Brennan u Marylandu istražuju smrt pastorice tajanstvene prošlosti. Prsni implantati i nedostatak donjeg dijela tijela vode do pogrešnih pretpostavki.

 

Kad smrskane ostatke slavnog umjetnika pronađu na odlagalištu automobila, tim u utrci s vremenom traži dokaze ubojstva prije nego što auto izlože kao kiparov najveći prikaz samožrtvovanja u svrhu umjetnosti. A osumnjičeni uključuju Angelinu staru prijateljicu.

Epizode serije 'Kosti' ne propustite pratiti svaki dan u poslijepodnevnom i večernjem terminu na Doma TV-u!


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju