Doma TV na male ekrane donosi četvrtu sezonu nagrađivane kriminalističke serije 'Kosti' o zločinima koje rješava zanimljiva ekipa iz Instituta Jeffersonian.

4. sezona, epizoda 5 - 6 - 16. prosinca 

Obezglavljeno tijelo pronađeno u tajanstvenoj ljubičastoj lokvi pripada opsesivno-kompulzivnom piscu znanstvene fantastike koji se panično boji bakterija. Bez glave nema dovoljno dokaza da pronađu ubojicu dok Zack ne priskoči u pomoć.

Ostaci omražene voditeljice ureda pronađeni su u oknu dizala. Hodgins i Angela pokušavaju održati odnos nakon prekida.

4. sezona, epizoda 7 - 8 - 17. prosinca

Booth i Brennan u Marylandu istražuju smrt pastorice tajanstvene prošlosti. Prsni implantati i nedostatak donjeg dijela tijela vode do pogrešnih pretpostavki.

Kad smrskane ostatke slavnog umjetnika pronađu na odlagalištu automobila, tim u utrci s vremenom traži dokaze ubojstva prije nego što auto izlože kao kiparov najveći prikaz samožrtvovanja u svrhu umjetnosti. A osumnjičeni uključuju Angelinu staru prijateljicu.

4. sezona, epizoda 9 - 10 - 18. prosinca

Pronađu tijelo izumiteljeva oca, ali kad se pojavi i drugo tijelo, ekipa se zapita tko je zapravo bio prevarant u izumiteljevu životu. Brennan zahvaljujući spoju s Boothovim mlađim bratom stječe bolji uvid u svog partnera.

Dok Booth i Brennan putuju u Šangaj, u pećnici u zrakoplovu pronađu tijelo. Pokušavaju riješiti slučaj prije nego što zrakoplov sleti u Kinu (i izgube ovlast). Sweets pomaže Hodginsu nositi se s Angelinom novom vezom.

4. sezona, epizoda 11 - 12 - 19. prosinca

Lubanja i ostaci kostura davno nestalog marinca vode istragu do elitne privatne škole i moćnih obitelji. Brennan je nezadovoljna kad sazna da je njezin otac, koji bi mogao pomoći u slučaju, sada nastavnik.

Booth i Brennan moraju se ubaciti u putujući cirkus kako bi istražili smrt sijamskih blizanaca žonglera. Čine to pretvarajući se da su bacači noževa.

4. sezona, epizoda 13 - 14 - 20. prosinca

Booth je osumnjičen za ubojstvo hokejaša s kojim se potukao na nedavnoj utakmici, pa Brennan mora riješiti slučaj s FBI-evom agenticom Payton Perotta. Dok se Booth vraća na led, dobiva savjete jednog od svojih hokejaških idola, bivše zvijezde Los Angeles Kingsa Luca Robitaillea.

Serijski ubojica Kopač Grobova vraća se i otima Bootha te kao otkupninu zahtijeva dokaze koji bi doveli do njegova uhićenja, a koje je Hodgins potajno skupljao i nije predao FBI-u.

4. sezona, epizoda 15 -19 - 21. prosinca

Tijelo žene u kostimu srednjovjekovne princeze vodi do istrage na SF/fantasy konvenciji gdje onesposobljenog Bootha zamjenjuje agentica Perotta. Uz pomoć geeka Colina Fishera otkrivaju da je žrtva možda posjedovala dragocjeni SF kolekcionarski predmet za koji bi mnogi ubili.

Prodavač automobila pronađen mrtav u klancu bio je mrtav prije nego što je bačen s mosta, što isključuje samoubojstvo. U laboratoriju se žrtvine kosti počinju pjeniti te hitno zatvaraju laboratorij. Tim uviđa da imaju samo 24 sata da odrede uzrok smrti, prije nego što se kosti potpuno raspadnu.

Okamenjeno ljudsko tijelo pronađeno je zakopano u brežuljku soli. Žrtva je 16-godišnja odbojkašica koja je nestala prije tri tjedna te bila dio navodnog „pakta o trudnoći“ sa svojim suigračicama. Kad Angela i Roxie razmatraju udomljavanje psa, moraju se suočiti s većim problemima u svojoj vezi.

Polupojedeno tijelo Camina bivšeg zaručnika pronađeno je u tigrovu kavezu u zoološkom vrtu, a Booth i Brennan zaključuju da nije riječ o nesreći. Tim rekonstruira zaručnikovu posljednju večer i ispituje osumnjičene, uključujući Brandona Caseyja kojeg Sweets i Angela hipnotiziraju kako bi mu potaknuli sjećanje.

Smrskani i zdrobljeni ljudski ostaci sadrže krhotinu meteorita, koja vodi tim do laboratorija za fiziku u gradu Washingtonu. Žrtva je bila zaručena za osnivača laboratorija i radila je na iznimno kontroverznom projektu zbog kojeg je dobila više prijetnji smrću. U međuvremenu se Angelin otac dolazi osvetiti Hodginsu, a Sweets pokušava smiriti situaciju.

4. sezona, epizoda 20 - 21 - 22. prosinca

Ispostavi se da je obličje Djevice Marije na odlagalištu smeća zapravo obris osušene krvi iz spljoštenog tijela. Žrtva je godinama planirala savršeno vjenčanje, ali ispostavilo se da njezin zaručnik nije bio jedini muškarac u njezinu životu. Sweetsova djevojka Daisy viđena je kako isprobava vjenčanicu u društvu drugog muškarca, a Hodgins i Angela pomire se sa statusom svoje veze.

Ispostavi se da ljudski kostur upotrijebljen kao rekvizit death-metal benda pripada ubijenom basistu Mayhemu iz benda Spew. Sweets zamoli dr. Gordona Wyatta za detalje za knjigu koju piše o Boothu i Brennan te dobiva zanimljivo viđenje njihove jedinstvene veze.

Četvrtu sezonu popularne kriminalističke serije 'Kosti' pratite od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u!  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju