Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona!

14. sezona, epizoda 5 - 6 - 17. veljače

Učiteljica koja je s učenicima na školskom izletu u Rimu dolazi u policijsku postaju te prijavi kako je Sara Borelli, jedna od njezinih učenica, zlostavljana i drogirana u hotelu. Sara tijekom ispitivanja ispriča Terzaniju kako ju je nenamjerno drogirala druga učenica, Clara Moretti. No tada se blizu policijske postaje otkrije Clarino tijelo nakon što ona padne s kupaoničkog prozora hotelske sobe. Da ubrza istragu, Terzani odluči sve sudionike ekskurzije pozvati u policijsku postaju kao i njihove roditelje. Ono što se isprva činilo tragičnom nezgodom ubrzo se pokaže kao ubojstvo među učenicima,a sumnjiv je i jedan učitelj. No strašna će istina zahtijevati sve Rexove vještine i njegovu inteligenciju da bi naposljetku bila otkrivena.

Corrado Fanti, neodoljivo privlačni učitelj tanga, pronađen je mrtav u svojoj plesnoj školi. Otrovan je, a njegov je stan pretražen. Istraga je usmjerena na tenzije i romantične osjećaje između zgodnog učitelja plesa i njegovih učenica koje su se neprestano natjecale koja će imati privilegiju plesati s njim, a i više od toga. Terzani i Rex ne napreduju u istrazi sve dok ne otkriju da je i Consuelo Aguilar, također učiteljica tanga u istoj plesnoj školi, meta ubojice. Rex stiže u zadnji čas i spriječi ubojicu kojem se Corrado zakleo na vječitu ljubav te spasi Consuelin život.

14. sezona, epizoda 7 - 8 - 18. veljače

I dok Terzani, Rex i Monterosso uživaju u zabavnom parku “Magicland”, ondje se dogodilo ubojstvo. Žrtva je Marie Bligny, plesačica koja nastupa u jednoj od predstava. Istraga se usredotočuje na profesionalni rivalitet i ljubomoru između pojedinih plesača i kaskadera, a potom na Massima Forghierija, upravitelja parka, za kojeg Terzani i Rex otkriju da vodi uspješnu ilegalnu trgovinu amfetaminima među svojim zaposlenicima. No rješenje ovog slučaja ubojstva daleko je kompleksnije i ima svoje korijene u nizu tragičnih događaja iz prošlosti koji uzrokuju prolijevanje krvi i u sadašnjosti.

Michele Rossi policajac je na tajnom zadatku ubačen u kriminalnu organizaciju kojeg tajanstveni profesionalni ubojice dočekaju u zasjedi i ubiju. Inspektor Terzani, bliski prijatelj žrtve, ne sluša zapovijedi nadređenih, već vodi vlastitu istragu. Terzani i Rex prijavljuju se kao pacijenti u luksuznu privatnu kliniku koju vodi poznati specijalist dr. Nevio Cangelosi. Rossi je neposredno prije svoje smrti u klinici dogovorio sastanak s novinarom istražiteljem rekavši mu kako slijedi nekoliko uhićenja. Istraga odvede Terzanija i Rexa do iznimno opasnog kriminalca Zafrate kojeg policija godinama traži. Nakon nekoliko spektakularnih potjera i pucnjava Terzani i Rex uspješno zaključe slučaj.

14. sezona, epizoda 9 - 10 - 19. veljače

Viši poštanski službenik ubijen je u svom stanu. Tarzanijeva i Rexova istraga upućuje da je krivac žrtvina bivša žena koja se nikad nije pomirila s prekidom. Toliko tragova vodi do nje da Gori odlučuje zadržati je u pritvoru radi daljnjeg ispitivanja. No Terzani i Rex otkriju da je situacija daleko složenija i opasnija te se zateknu na tragu tajanstvene demontirane atomske bombe koju banda kineskih kriminalaca krijumčari preko Italije. Uspješno pronašavši nekoliko komponenti bombe inspektor i Rex u potrazi su za zadnjim dijelom u kojem je plutonij potreban za detonaciju bombe u rimskoj zračnoj luci “Fiumicino”. Tek u dramatičnom finalu napokon se skupe svi djelići slagalice i uhiti ubojica poštanskog službenika i vođa kineske bande.

Rex i Terzani nađu se katapultirani u svijet samaca koji traže partnera. Antionio Tassinari, profesionalno poznat kao Excel, glasoviti instruktor zavođenja koji vodi tečajeve za sramežljive muškarce i uči ih kako nadvladati svoje strahove, ubijen je u baru dok je sa svojim učenicima imao praktičnu nastavu. Tarzani slijedi različite tragove koji ga dovedu do Master Minda, vrhunskog gurua za sramežljive potencijalne zavodnike. Čini se da je žrtvu ubila jedna od brojnih osvojenih žena, no nijedan mogući trag ne vodi nikamo. Rex i inspektor počinju napredovati tek kad nađu trag u glazbenoj industriji u kojoj je Excel pokušao postići drugu vrstu uspjeha i gdje je ušao u vrlo nasilne sukobe.

14. sezona, epizoda 11 - 12 - 20. veljače

U lječilišnom gradu Meranu zavlada sveopći kaos kad netragom nestane sedmogodišnji unuk utjecajnog vlasnika hotela. Inspektor Mitterer, zloglasni usamljenik, vodi ovaj slučaj otmice i unatoč negodovanju dobije novog partnera – Rexa. Truplo otetog dječaka otkriveno je nekoliko dana poslije u zabačenom šumskom jezeru. Gradić je paraliziran tugom i u šoku, a Mitterer i Rex kopaju sve dublje i timskim radom otkrivaju mračnu tajnu koja se krije iza zločina.

15. sezona, epizoda 1 - 2 - 21. veljače

Tajanstveni Austrijanac, Martin Reiter, bavi se pljačkama uz pomoć psa dresiranog za ubojstva, identičnog kao Rex. Stoga su Terzani i Rex dodijeljeni odjelu za ubojstva druge policijske stanice, koju vodi Annamaria Fiori. Terzani će upoznati Carla Papinija - bivšeg agenta u invalidskim kolicima - koji je danas vanjski suradnik policije. Među njima postoje nesuglasice iz prošlosti jer Terzani smatra Papinija moralno odgovornim za smrt svoga brata, koji je također bio policajac. Za to vrijeme, nastavlja se pokušaj pronalaska Martina Reitera. Doći će do nevjerojatnog otkrića. Pas ubojica je Rexov brat. Kada slučaj bude riješen, Annamaria Fiori će pozvati Terzanija i Rexa da ostanu u njezinom timu. Terzani će prihvatiti pod uvjetom da i Monterosso pređe u novu postaju s njim.

Krug luksuza u glavnom gradu, noću. Guido Lorenzi, u samom je vrhu poslovnjaka visoke tehnologije made in Italy; ima sastanak s eskort damom. Idućeg će dana ta ista djevojka biti nađena mrtva. Prve istrage ukazuju upravo na sportski klub. Terzani - glumeći bogatog industrijalca - počet će zalaziti u klub, zajedno s Rexom. Primit će ga Giulia, prelijepa žena, zadužena za odnose s javnošću. Terzani je smatra privlačnom; djelomično zbog istrage, a drugim dijelom jer mu se zaista sviđa i zato će joj se početi udvarati. Ona će ga - vrlo ljubazno i odlučno - odbiti. Za to vrijeme, Terzani će se raspitivati u klubu; zanimajući se posebno za određene noćne susrete. Polako će se približiti istini. Iako to svi poriču, nešto se noću događa u klubu. U tom će se trenutku Giulia odjednom predomisliti i pozvati Terzanija svojoj kući. To je zamka jer je djevojka upletena u ubojstvo. Romantični susret će se pretvoriti u tragediju kada Giulia pogodi Terzanija metkom u rame. Tajna je otkrivena. Krivac je Guido Lorenzi, psihopat, frustrirani sin opresivne majke. Trebaju još samo saznati gdje je Giulia. Terzani će, nažalost, saznati da je Guido Lorenzi - kako bi se riješio opasne svjedokinje - ubio i nju.

15. sezona, epizoda 3 - 4 - 22. veljače

Paolo Tarantini - delikvent kog je Terzani uhitio prije više godina - izlazi iz zatvora, odlučan u namjeri da mu se osveti. Vozeći kombi, udarit će u Terzanijev auto i oteti ga. Terzani će se probuditi ispod zemlje, u drvenom lijesu. Kao u kakvoj sablasnoj igri, Tarantini mu je ostavio mobitel. Terzani će nazvati postaju tražeći pomoć, ali neće im moći dati nikakav trag o mjestu na kojem se nalazi. Počet će dramatična utrka s vremenom: naći Terzanija prije nego što u lijesu nestane kisika. Gotovo svi agenti sudjelovat će u potrazi. U zadnji tren pomislit će da su ga našli, ali lijes je prazan. Tarantini se zabavio ostavljajući im lažne tragove. Čini se da je sve izgubljeno. Terzani, koji više ne može disati, napravit će zadnji očajnički pokušaj. Razbit će lijes i početi kopati prema gore. Iznad njega je Rex, jedini koji je na pravom tragu i počinje kopati prema dolje. Terzani će se spasiti samo zahvaljujući njemu. Za to vrijeme će se razotkriti Tarantinijev plan; udaljiti agente iz postaje kako bi ukrao dio zaplijenjene droge. On i njegovi partneri - prerušeni u agente - gotovo će uspjeti u svome naumu, ali dolazak Terzanija i Rexa pomrsit će im planove.

Jedna će liječnica sresti ženu sumnjiva ponašanja u klinici. Žena će napasti liječnicu nožem i pobjeći, ostavljajući iza sebe torbu s bombom koja samo što nije eksplodirala. Po dolasku policije, jedini koji će primijetiti bombu bit će Rex, koji će nakon lude trke uspjeti baciti bombu u rijeku Tevere, par trenutaka prije eksplozije. Potraga za ženom odvest će tim do farmaceutske industrije i vrlo sposobne istraživačice koja je dala ostavku na svoje radno mjesto. Ime joj je Silvia Santella. Ona je tajanstvena napadačica, no čini se da je netragom nestala. Santella nije mogla imati djece; stoga mrzi majke i želi im se osvetiti jer su one doživjele ono što Silvia nikada neće. Moraju je zaustaviti prije nego što opet ubije, ali Rim je pun klinika. Zahvaljujući Papinijevoj intuiciji i istraživanju Laure Malforti, informatičke stručnjakinje, tim će suziti popis mogućih meta. Terzani, Rex i Monterosso će je naći dok bude postavljala bombu u moderan spa centar za trudnice. Terzani će biti zatočen - nakon niza događaja - u prostoriju za opuštanje, zajedno s bombom i više trudnica. Dok vrijeme istječe, postoji samo jedan način za sprečavanje eksplozije, a to je nagovoriti Santellu da mu kaže kako deaktivirati bombu. Terzani će uspjeti, nakon što podijeli s njom dirljivu priču o svojoj majci koja ga je napustila. Kada sve završi, saznat ćemo da je izmislio priču kako bi postigao viši cilj.

15. sezona, epizoda 5 - 6 - 23. veljače

Ubojice ubijaju šefove banda u Rimu. Na njihovim tijelima ostavljaju biljarske kugle koje tvore broj 893. Šifrirana poruka koja znači Yazuka, strašna japanska mafija. No, netko će ubiti ubojicu, nacrtati mu X na licu i poslati sliku Gorou Yoshimotu - šefu Yazuka - koji se pokušava probiti u kriminalni svijet glavnoga grada. Riječ je o provokaciji i izazovu, s ciljem nagovaranja Goroa na dolazak u Rim. Ubojica je Kichi Yamashita, kojoj pomaže Talijanka, Antonella di Santi. Dvije su žene velike prijateljice još od djetinjstva, kad je Kichi živjela u Rimu. Nakon povratka u Japan, udala se za Bashoa Yamashitu - bossa u Yazuki - kojeg je ubio brat Goro. Kichi je vrlo pažljivo pripremila svoju osvetu. Dok ih Terzani, Rex i ostatak tima hvataju, Goro i Kichi će dogovoriti opasni sastanak na vrhu tornja restorana u Euru. Kichi će se pojaviti u prsluku napunjenom eksplozivom; odlučna umrijeti kako bi osvetila muža. Tragedija će biti izbjegnuta zahvaljujući akciji Rexa, Terzanija i Monterossa, koji će spriječiti i dolazak Yazuke u Rim. Dvije prijateljice će se zagrliti posljednji put prije nego što im se otvore vrata zatvora.

Večer je u staroj knjižnici, kada osoba - odjevena u crno - ubija Patriziju Sensini. Doći će policija i Rex će naći nešto skriveno u jednoj prostoriji: malenu Teresu, Patrizijinu kći. Malena je prisustvovala ubojstvu majke i vjerojatno vidjela ubojicu, no u šoku je i ne razgovara ni sa kime. Samo će je Rex - svojom nježnošću - probuditi iz stanja šoka. Djevojčica će reći da je majku ubio tajanstveni svećenik. Prve sumnje past će na Stefana Magonija, čuvara koji je našao njezino tijelo. Muškarac ima prethodne optužbe za uznemiravanje, a te večeri nije ni trebao biti u knjižnici. Zatim će sumnja pasti na Elsu Ruggeri, ravnateljicu knjižnice. Tek ćemo na kraju saznati da se sve okreće oko stare knjige koja je jako vrijedna. Knjiga je Kodeks Rex, srednjovjekovni priručnik o vojnoj strategiji, koji je ukrao Riccardo Spinosi - muž ravnateljice - zamijenivši ga lažnim. Patrizia ga je otkrila i zato ju je Spinosi ubio.

Kriminalističku seriju 'Inspektor Rex' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju