Priča o proračunatom profesionalnom ubojici, gradu duhova i ratu između irske i talijanske mafije.

John Smith (Bruce Willis) je profesionalni ubojica koji dolazi u Teksas, u grad duhova u kojem su zaraćene bande otjerale gotovo sve stanovnike. Oni koji su ostali zarađuju na kriminalnim aktivnostima. Nakon odvažnog i drskog čina ubojstva, Smith ubrzo stječe ugled. Uvidjevši priliku da iskoristi situaciju, pridružuje se jednoj od bandi te krene poticati rat. Sve to radi zbog vlastitih ciljeva i koristi, a na putu do zarade mu stoje brojne prepreke.

Film je snimljen prema filmovima Za šaku dolara i Yojimbo (autori priče su poznati Kikushima i Kurosawa). U pravilu, sva tri filma imaju vrlo sličnu radnju, ali se ne smatraju preradama. Orginalna zamisao producenata filma Posljednji preživjeli je bila napraviti slobodnu sci-fi adaptaciju japanskog filma Yojimbo koja bi odisala stilom filma Pobješnjeli Max. Štoviše, mnogi film Posljednji preživjeli smatraju prohibicijskom preradom filma Yojimbo. 

Radnja filma je vrlo slična i poznatom vesternu talijanske produkcije Za šaku dolara, gdje glavnu ulogu tumači Clint Eastwood. Unatoč svemu tome, direktor filma (Walter Hill) je inzistirao da se film smjesti u Teksas jer je on imao puno više iskustva u snimanju vesterna.

Direktor filma Hill je izjavio kako se on i Bruce Willis, koji tumači glavnu ulogu, nisu slagali tijekom snimanja filma . Hill tvrdi kako je uživao raditi s Bruce Willisom na profesionalnoj razini, ali da je imao osjećaj kako je Willis imao potrebu da ga se tretira bolje nego ostale zbog glumačke reputacije i talenta.

Već u prvim sekundama filma, Bruce Willis ubija prvu žrtvu. Međutim, greškom počinjenom tijekom snimanja, u filmu se jasno mogu vidjeti žice koje vuku glumca.

Veći broj grešaka je počinjen u prvim scenama filma: temperaturne razlike nisu usklađene pa tako jedan dio glumačke postave hoda u vunenim jaknama, a glavni glumac (Bruce Willis) u oznojenoj odjeći. Uz to, u prvim scenama, prikazan je krajolik suhe pustinje, dok se već u idućoj sceni vide električni stupovi.

Film 'Posljednji preživjeli' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju