Eric Dane je američki glumac najpoznatiji po ulozi Marka Sloanea u seriji 'Uvod u anatomiju' i kapetana Toma Chandlera u seriji 'Posljednji brod'.

Eric Dane rođen je u San Franciscu i zadnja dva desetljeća gledamo ga u brojnim filmskim i televizijskim ulogama. Na televiziji je započeo s gostovanjima u serijama 'The Wonder Years', 'Bračne vode' i 'Roseanne'.

2000. godine dvije sezone glumio je u hit-seriji 'Čarobnice', a 2005. godine pojavio se u drugoj sezoni uspješne serije 'Uvod u anatomiju'. Zbog iznimno pozitivne reakcije publike na njegov lik, postao je stalan član postave. Sedam je sezona glumio dr. Marka Sloana (zvanog McSteamy). Zapažen trag ostavio je i ulogom kapetana Toma Chandlera u seriji 'Posljednji brod' koji je autoritativan i odlučan, ali također pravedan i hrabar.
 

Eric Dane se uz George Clooneyja, Pierce Brosnana, Erosa Ramazzottija i Ben Afflecka našao na listi najseksi muškaraca na svijetu.

 



 

Doma TV na male ekrane od ponedjeljka, 30. studenoga donosi četvrtu sezonu uzbudljive dramske serije 'Posljednji brod' o globalnoj katastrofi koja je zadesila ljudske živote. Nova katastrofa svjetskih razmjera i junačko putovanje Toma Chandlera događaji su koji će obilježiti ovu uzbudljivu sezonu, a misija spašavanja čovječanstva nikada nije bila napetija. Više o novoj sezoni pogledajte OVDJE

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju