Posljednji brod, 2. sezona

img placeholder
,
hr_HR

SUB - NED 02.50

(The Last Ship), SAD, 2015., dramska serija
Tvorci serije: Steven Kane, Hank Steinberg
Izvršni producenti: Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller, Jack Bender, Steven Kane, Hank Steinberg

Glume:
Eric Dane … kapetan Tom Chandler
Rhona Mitra … dr. Rachel Scott
Adam Baldwin … Mike Slattery
Charles Parnell … Russell Jeter
Travis van Winkle... Danny Green

Doma TV donosi drugu sezonu dramske serije, 'Posljednji brod' izvršnog producenta Michela Baya . 'Posljednji brod' plovi ponovo u drugoj sezoni u pokušaju da spasi čovječanstvo nakon razorne pandemije. Serija govori o globalnoj katastrofi koja je gotovo decimirala svjetsku populaciju. U drugoj sezoni kapetan Tom Chandler (Dane) i njegova posada moraju se suočiti s njihovom novom stvarnosti u svijetu na kojem su možda među rijetkima preživjelima.

O seriji:
'Posljednji brod' dramska je serija izvršnog producenta Michaela Baya snimljena po popularnom romanu Williama Brinkleya. Serija govori o globalnoj katastrofi koja je gotovo decimirala svjetsku populaciju. Razarač Mornarice SAD-a USS Nathan James uspio je izbjeći tragediju, ali sada posada i kapetan imaju novi zadatak- suočavanje sa životom u svijetu gdje su rijetki preživjeli. Tom Chandler (Eric Dane) pravedni je i hrabri časnik Mornarice. Paleomikrobiologinja Rachel Scott (Rhona Mitra) dodijeljena Nathanu Jamesu bavi se istraživanjem uzroka smrti milijarde ljudi poginulih u globalnoj katastrofi. Među članovima posade nalaze se i dozapovijednik Mike Slattery (Adam Baldwin) te dr. Quincy Tophet (Sam Spruell) izvrstan virolog sa skrivenim ciljevima.
Na početku druge sezone kapetan Chandler, njegov dozapovjednik Slattery i ostatak posade šire lijek koji je paleomikrobiologinja doktorica Rachel Scott razvila na kraju prve sezone. Chandler i njegov oslabljeni tim udružuju snage s pokretom otpora u pokušaju da poraze Amy Granderson nakon strašnih otkrića i promjene sreće u Baltimoreu. Dok se zalihe lijeka tope, Rachel pokušava pomoći oboljelima dok je zatvorena u Avocetu. U međuvremenu su Slattery i posada Nathan Jamesa u utrci s vremenom dok pokušavaju spasiti ozlijeđenu doktoricu i uspostaviti nadzor nad brodom.

O glumcima:

ERIC DANE
(Kapetan Tom Chandler)
Eric Dane rođen je u San Franciscu i zadnja dva desetljeća gledamo ga u brojnim filmskim i televizijskim ulogama. Na televiziji je započeo s gostovanjima u serijama 'The Wonder Years', 'Bračne vode' i 'Roseanne'. 2000. godine dvije sezone glumio je u hit-seriji 'Čarobnice', a 2005. godine pojavio se u drugoj sezoni uspješne serije 'Uvod u anatomiju'. Zbog iznimno pozitivne reakcije publike na njegov lik, postao je stalan član postave. Sedam je sezona glumio dr. Marka Sloana (zvanog McSteamy).
Među Daneove filmske uloge ulaze one u filmovima 'X-Men: Posljednja fronta' iz 2001., 'Marley i ja' iz 2008., 'Burlesque' iz 2010., kao i film 'Valentinovo'.

RHONA MITRA
(Dr. Rachel Scott)
Rhona Mitra imala je upečatljive televizijske uloge u kritički hvaljenim serijama poput 'Pravda za sve', 'Bostonsko pravo' i 'Gideon’s Crossing' te u jednoj sezoni serije 'Reži me'. Nakon toga je više prihvaćala filmske uloge pa je tako glumila u filmu 'Broj 23' s Jimom Carreyjem te 'Savršena meta' s Markom Wahlbergom i Dannyjem Gloverom.
Mitra je glumila bojnicu Rachel Dalton u popularnoj britanskoj seriji 'Protuudar'. Također je glumila u futurističkom akcijskom trileru 'Doomsday', te neovisnom filmu 'Boy in the Box' s Joshom Lucasom i Jonom Hammom. 2009. je također dobila ulogu u franšizi 'Underworld' u priči o podrijetlu 'Underworld: Pobuna Likana', gdje je glumila s Michaelom Sheenom i Billom Nighyjem'. Mitra je također glumila u filmovima 'Život Davida Galea' uz Kevina Spaceyja, 'Ubojica s autoputa', 'Šminkerica sa sela' i 'Hollow Man'.


ADAM BALDWIN
(Prvi časnik Mike Slattery)
Adam Baldwin može se pohvaliti impresivnim rasponom filmskih uloga, ukupno više od 60 – od projekata velikih studija do neovisnih filmova. Kao tinejdžer u Chicagu odabran je između 4000 mladih glumaca za ulogu Rickyja Lindermana u filmu iz 1980. 'My Bodyguard' u kojem je glumio Matt Dillon. Iste je godine privukao pozornost Roberta Redforda koji mu je donio ulogu u filmu 'Obični ljudi'. Baldwin je surađivao s legendarnim Stanleyjem Kubrickom u filmu 'Full Metal Jacket'.
Baldwin je na malim ekranima glumio u miniseriji 'Od Zemlje do Mjeseca' koju je producirao Tom Hanks, televizijskim filmovima 'In the Line of Duty: Smoke Jumpers' i 'Dr. Jekyll & Mr. Hyde' Francisa Forda Coppole te seriji 'The Cape'. 2012. je odradio petu i zadnju sezonu serije 'Chuck' u kojoj je glumio Johna Caseyja. Upečatljiv je bio i u gostujućim ulogama u serijama 'Castle', 'Kosti' i 'CSI: NY'. U svijetu znanstvene fantastike, publici je poznat po ulozi u seriji 'Firefly', gostujućim ulogama u serijama 'Dosjei X', 'Angel' i 'The Visitor'.


CHARLES PARNELL
(Časnički namjesnik Russell Jeter)
Charles Parnell rođen je u Chicagu gdje je počeo glumiti u kazalištu Piven Theater Workshop. Zatim se preselio u New York i počeo raditi u avangardnom kazalištu s redateljima poput Davida Herskovitza i Todda Alcotta. Nakon godina u kazalištu i gostujućim ulogama u serijama 'Zakon i red', 'Bez traga', 'Heroji iz strasti' i brojnim drugim, Parnell je glumio u predstavi 'The Overwhelming' koja je dobila fantastične kritike. Naslutivši priliku, preselio se u L. A. i uskoro dobio ulogu u televizijskoj seriji 'Crash'. Poslije toga je nastupao u serijama kao što su 'Kosti', 'Laži mi' i 'Na rubu' te u filmu 'Pariah'.


TRAVIS VAN WINKLE
(Danny Green)
Rođen je u Kaliforniji, a vratio se u Hollywood preko Georgie. Travis Van Winkle došao je u Los Angeles kada je imao 20 godina i radio je otkako je došao. Što se tiče televizije, Van Winkleovi posljednji uradci uključuju 'Dva i pol muškarca', 'Cure bez love' i 'Odgoj za početnike', ponovno se pojavljuje u 'Sretni svršeci' i u više epizoda '90210'. Glumio je i u serijama 'Grk', 'Veronica Mars', 'Campus Ladies', 'O. C.', 'Malcolm u sredini' i 'Sedmo nebo'. Travis je nedavno snimio triler 'Posljednji obred' sa Stephenom Dorffom i Wesom Bentleyjem. Van Winkle je nedavno dovršio triler 'Bloodwork' s Triciom Helfer. Prije toga odradio je glavne uloge u Paramountovu 'Petak trinaesti' reboot, Foxovoj komediji 'Upoznajte Spartance', zatim 'Asylumu' redatelja Davida Ellisa i u neovisnoj komediji 'Last Call' s Ryanom Hansenom i Christopherom Lloydom. Van Winkle glumio je i u prvom filmu 'Transformeri', a imao je i sporednu ulogu u ''Universalovu 'Accepted'.

 

Drugu sezonu serije 'Posljednji brod' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u. Više o seriji pročitajte ovdje.
 Tagovi