Detektivka Lilly Rush radi na zaboravljenim slučajevima te ponovno otvara neaktivna i neriješena ubojstva koja su se dogodila davno prije

Uporna i snalažljiva detektivka Lilly Rush, jedina žena u filadelfijskom odjelu za ubojstva, radi na „hladnim slučajevima“, zločinima koji nikad nisu riješeni. Ponovno otvara neaktivna, neriješena ubojstava koja su se zbila prije nekoliko godina ili čak desetljeća. Prethodno se Rush koristila instinktivnim razumijevanjem zločinačkog uma za rješavanje svježih slučajeva. Sada ovu iskusnu detektivku zaokupljaju novi izazovi kao što su ispitivanje svjedoka starih zločina čije su se životne okolnosti od tad promijenile, korištenje suvremene znanosti te pronalaženje svježih tragova u slučajevima koji su se nekoć smatrali nerješivima. Ona je spremna na određene posljedice, ponajviše da će njezin rad otvoriti stare rane koje bi mogle potaknuti počinitelje na nove zločine. No Rush će se pobrinuti da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.

Kad se nađe u slijepoj ulici, obraća se za savjet svomu mentoru, poručniku Johnu Stillmanu i detektivu Willu Jeffriesu koji je ondje dovoljno dugo da služi kao veza s prošlošću. Tim također čine čvrsti detektiv Nick Vera koji je stručnjak za izvlačenje priznanja, detektiv Scotty Valens, Rushin pouzdani i uporni partner te nedavno pristigla Kat Miller koja se želi dokazati.

U prvoj epizodi četvrte sezone ponovno se otvara jedna slučaj iz 1995., dvojice tinejdžera koji su počinili samoubojstvo nakon krvavog pohoda na mjesni trgovački centar. Razlog otvaranja su dokazi koji govore da je možda postojao i treći napadač. Kad se u ventilaciji trgovačkog centra pronađe videokaseta sa snimkom pucnjave, Rush i tim opažaju da je treći napadač uspio napustiti mjesto zločina pretvarajući se da je jedna od žrtava. Sada istražitelji moraju rekonstruirati živote tinejdžera i događaje koji su prethodili sudbonosnom danu te ponovno ispitati preživjele.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju