Izbjegavali su metke, hvatali ubojice i u tom njihovu neobičnom partnerstvu riješili bezbroj slučajeva ubojstva, a u novim nastavcima gledatelje očekuju još mističniji slučajevi i intrigantniji zapleti.

6. sezona, 6. - 7. epizoda - 15. srpnja

Castle i Beckett istražuju bizarno ubojstvo mlade žene ostavljene u ritualnoj pozi. Kad ekipa pronađe zbirku čudnih simbola u njezinu stanu, a glavni osumnjičenik postane tajanstveni redovnik, Castle postane uvjeren da su nabasali na urotu u stilu "Da Vincijeva koda". U međuvremenu Castle se pokušava pomiriti s činjenicom da Alexis i Pi žive zajedno.
Alexis zatraži Castleovu pomoć u slučaju ponovnog ustanovljavanja nevinosti da bi dokazali da je osuđenik na smrt Frank Henson (gost James Carpinello, "Dobra žena") nepravedno osuđen. Preostala su samo 72 sata do pogubljenja, pa Castle i Alexis (uz Beckettičinu pomoć) užurbano istražuju originalno ubojstvo te otkriju eksplozivne tajne koje bi mogle zapečatiti Frankovu sudbinu. Joelle Carter ("Pravednik") glumi Frankovu dugogodišnju djevojku koja je uvijek vjerovala u njega.

6. sezona, 8. - 9. epizoda - 16. srpnja

Kad slavna terapeutkinja za odnose bude ubijena, čini se da je njezin pristup tajnama elitne i moćne klijentele doveo do njezine smrti. Ali kad Castle i Beckett otkriju da je žrtva posjedovala rijedak predmet vrijedan milijune dolara, shvate da je ovaj slučaj još složeniji – i opasniji – nego što su mislili.
Castle i Beckett dođu na mjesto zločina i otkriju da ženska žrtva šokantno nalikuje na forenzičarku Lanie Parish. Dok tim pokušava dokučiti ovaj misterij, shvate da se ubojica možda namjerio na detektive 12. postaje. Annie Wersching ("24") gostuje kao dr. Kelly Nieman, ekskluzivna manhattanska kozmetička kirurginja koja privuče Castleovo i Beckettičino zanimanje zbog svoje veze sa žrtvom.

6. sezona, 10. - 11. epizoda - 17. srpnja

Čovjek koji krvari dotetura u crkvu i prije smrti preda tajanstveni smotuljak svećeniku. Kad se ispostavi da je smotuljak nasmiješeni mali dječak, Castle i Beckett slučajno postanu dadilje novorođenčetu. Ali kad zaključe da beba i žrtva nisu u srodstvu, otkriju da će pronalazak pravih roditelja možda biti jednako težak kao i rješavanje ubojstva.
Kad Castle i Beckett otkriju da je žrtva požara u zgradi zapravo ustrijeljena, krenu tragom serijskog palikuće koji je postao ubojica. U međuvremenu Ryanova žena Jenny dobije trudove, ali katastrofa prijeti pokvariti taj sretan događaj.

6. sezona, 12. - 13. epizoda - 18. srpnja

Ubojstvo mladog videotekara postane složenije kada tim otkrije da je u prošlosti bio vrhunski haker. Ali to nije ništa prema šoku koji će Castle doživjeti kad ih istraga dovede ravno k njegovu ocu Jacksonu Huntu (gostujući glumac James Brolin).
“Svjetla pozornice” – Kada mladu pop-zvijezdu u usponu pronađu mrtvu u uličici, Castle i Beckett istražuju žrtvin divlji, partijanerski životni stil, ali kako dublje kopaju, šokantno otkriće prijeti poljuljati njihovu istragu.

6. sezona, 14. - 15. epizoda - 19. srpnja

"Odjevena da ubije" - Kad asistenticu diktatorski nastrojene urednice "Modernoga modnog magazina" Matilde King (gostuje Frances Fisher) pronađu ubijenu, Castle i Beckett uvučeni su u raskošan i nemilosrdan svijet visoke mode u potrazi za ubojicom. U međuvremenu Beckettičino bavljenje manekenstvom u prošlosti izazove vrlo posebno svadbeno iznenađenje.
Ubojstvo podle srednjoškolke namami Castlea natrag u jednu od mnogih škola koje je pohađao, gdje s oduševljenjem sazna da dokazi ukazuju na iznenađujućeg krivca – tinejdžericu s moćima telekineze, što njega i Beckett uvlači u stvarnu verziju filma "Carrie".

6. sezona, 16. - 17. epizoda - 20. srpnja

Kada mlada žena izmučena grizodušjem prizna ubojstvo glumca u usponu – znajući detalje koje je samo ubojica mogao znati – Beckett i Castle naizgled imaju riješen slučaj sve dok ne otkriju dokaz da osumnjičena nikako nije mogla biti ubojica. Kada druga osoba prizna, jednako uvjerena da je počinila ubojstvo, tim shvati da je slučaj misteriozniji nego što su mislili.

Beckett je regrutirana da pomogne u istrazi odjela za narkotike, ali rutinska misija postane smrtonosna kada tajna operacija pođe po zlu. Da preživi, Beckett mora nadmudriti neke od najopasnijih ljudi njujorškog podzemlja – uključujući moćnog neprijatelja iz svoje prošlosti.

Seriju 'Castle' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju