Castle, 6. sezona

Castle 5
,
hr_HR

PON - PET 16.50

(Castle), SAD, 2013., kriminalistička serija

6.sezona, 23 epizode

Redatelji: John Terlesky, Rob Bowman, Bryan Spicer

Uloge:
Nathan Fillion - Richard Castle
Stana Katić - Kate Beckett
Molly C. Quinn - Alexis Castle
Jon Huertas - Javier Esposito
Seamus Dever - Kevin Ryan
Susan Sullivan - Martha Rodgers
Tamala Jones - Lanie Parish

Utrkivali su se s vremenom, rješavali misterije i ubojstva te borili s ninjama, a uz sve to su gradili i ojačali svoju ljubavnu vezu. U šestoj sezoni gledatelji mogu očekivati još zanimljivije i mističnije slučajeve i zaplete kao i zanimljive obrate u romantičnom odnosu neobičnog tandema.

O radnji serije:
U posljednjoj epizodi pete sezone ove intrigantne kriminalističke serije, Castle je napokon zaprosio Becketticu, ali smo morali pričekati šestu sezonu da bismo saznali je li pristala. U novoj, šestoj sezoni napokon saznajemo ono što nas je svih zanimalo – kako će atraktivna detektivka reagirati na prosidbu osebujnog pisca? Jedno je sigurno, ovaj neobični tandem i ovaj put biva suočen s intrigantnim zločinima u 23 nove i uzbudljive epizode. Osim toga u novim nastavicma upoznat ćemo i njenu novu partnericu Rachel McCord u čijoj ćemo ulozi vidjeti poznatu glumicu Lisu Edelstein. Osim Edelsteince, u jednoj od epizoda vidjet ćemo i glumicu Annie Wersching u ulozi plastične kirurginje. Ova sezone donijet će šokantan i neizvjesan kraj nakon što saznamo nešto neočekivano iz Beckettičine prošlosti te nakon što nepoznati počinitelj izgura Castleovo vozilo s ceste, uzrokujući tešku prometnu nesreću.

Nagrade:

o 2015. nagrada People's Choice Awards za najdražu televizijsku kriminalističku dramu te nominacija za najdraži TV duo (Fillion & Katić)
o 2014. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju, te nominacija za najbolju kemiju na TV ekranu (Nathan Fillion i Stana Katić)
o 2014. nagrada TV Guide Awards za najdražeg glumca (Nathan Fillion) i najdražu glumicu (Stana Katić) te nominacija za najdraži duo (Castle & Beckett)
o 2014. Nominacija za nagradu Hollywood post Alliance za izvanrednu boju TV ekrana
o 2013. nagrada ASCAP Film and Television Music Awards za najbolju televizijsku seriju
o 2013. nagrada Imagen Foundation Awards za najbolji primetime televizijski program i za najboljeg glumca (Jon Huertas), te nominacija 2012. Za najbolji primetime televizijski program
o 2013., 2012. nagrada People's Choice Awards za najbolju dramsku seriju
o 2013., 2012., 2011. nagrada TV Guide Awards za omiljeni televizijski par (Stana Katić i Nathan Fillion)
o 2013., 2010. nominacija za nagradu Motion Picture Sound Editors za najbolje editiranje zvuka
o 2012. nagrada ALMA Awards (Jon Huertas za najbolju sporednu ulogu)
o 2012. nagrada Prism Awards (Jon Huertas, Stana Katić za najbolji nastup)
o 2012. Nagrada TV Guide Awards za omiljeni televizijski par (Fillion & Katić)
o 2012. Nagrada People's Choice Awards za najdražu televizijsku kriminalističku dramu
o 2011. Nagrada TV Guide Awards za omiljeni par koji bi trebao biti zajedno i za najdražu dramsku seriju
o 2011. nominacija za nagradu Crime Thriller Awards, UK za najbolju internacionalnu televizijsku dramu
o 2011., 2014. nominacija za nagradu Hollywood Post Alliance
o 2010. tri nominacije za nagradu Primetime Emmy Awards te jedna 2009.
o 2009. nominacija za nagradu Satellite Awards (Nathan Fillion i Stana Katić za najbolje glumce u seriji)

O glumcima:

NATHAN FILLION
Rick Castle

Nathan Fillion bio je dio stalne glumačke postave “Kućanica” u ulozi dr. Adama Mayfaira, novog susjeda u Wisteria Laneu i mnogo mlađeg supruga Katherine Mayfair (Dana Delany). Na velikom platnu pojavio se s Keri Russell u romantičnoj komediji “Konobarica”. Fillionove ostale filmske uloge uključuju Universalov film “Slither” s Elizabeth Banks, “Glas smrti 2”, “Bitka za budućnost” koji ga je opet ujedinio s redateljem Josom Whedonom, “Spašavanje vojnika Ryana”, nezavisni film “Water’s Edge”, “Ljubav iz snova”, “Dracula 2000” i “Doubting Reilly”. Kad je riječ o serijama, Fillion je bio nominiran za nagradu Emmy za ulogu u dramskoj seriji “One Life to Live”. Ostale uloge uključuju ABC-ov film tjedna “Nesreća na Arktiku”, kao i uloge u serijama “Drive”, “Dva dečka i djevojka”, “Buffy, ubojica vampira”, “Pasadena” i “Par-nepar”.

STANA KATIĆ
Detektivka njujorške policije, Kate Beckett

Uz dojmljiv opus koji obuhvaća film, televiziju i kazalište, Stana Katić postala je jedna od najtraženijih glumica Hollywooda. Osim od uloge u filmu Willa Eisnera i Franka Millera “The Spirit” sa Samuelom L. Jacksonom i Gabrielom Machtom glumi i u filmu Jamesa Bonda, “Bond 22: Zrno utjehe”, u filmu nagrađivanog redatelja Roberta Bentona “Gozba ljubavi” s Morganom Freemanom i Gregom Kinnearom i u indie filmu “Stilletto” s Tomom Berringerom i Tomom Sizemoreom. Serije u kojima je glumila su: “Heroji”, “24”, CTV-ova epska miniserija “Policajci i prijatelji”, te upečatljive uloge u serijama “Završni udarac”, “Hitna služba” i “Na rubu zakona”. Katić je glumila i u svjetskoj premijeri Des McAnuffove komedije “Private Fittings”, od bivšeg SNL-ova autora Marka O’Donnella. Dean Devlin, producent “Dana nezavisnosti” o Katić je izjavio: “Naviknite se na njezino ime jer ona će postati golema zvijezda.”

Ne propustite nove zaplete zanimljivih istraga u šestoj sezoni nagrađivane kriminalističke serije 'Castle'!

 Tagovi