Coquihalla prolazi preko strmih planinskih prijevoja Britanske Kolumbije i simbol je surovog vremena i najnapornije vožnje.

1. sezona, epizoda 5 - 8

Jamiejeva tvrtka nije jedina koja pomaže u izvlačenju na Coqu. Usamljeni vuk Al Quiring Jamiejev je glavni konkurent. Prije njih, borili su se njihovi očevi, a sad se Jamie i Al nadmeću za titulu „Kralja Coqa“. Kad rotator završi na popravku tijekom posebno pretrpanog tjedna, Al to iskoristi da Jamieju ukrade posao. Stvari se dodatno zakompliciraju kad jedan od Jamiejevih novih vozača iz grada sazna da njegov prijatelj zamalo da nije poginuo u nesreći tijekom oluje. Ken Monkhouse odlazi u bolnicu i tek tada shvaća surovu zbilju izabrane karijere suočen s prijateljem koji je izgubio nogu.

Duboki snježni pokrov stvorio je uvjete za snježnu lavinu na Coqu. Ralice jedva uspijevaju održavati promet. Zbog toga uprava za ceste odluči prekinuti promet u oba smjera u područjima gdje je rizik od lavina najveći. Tehnička ekipa za lavine odlazi helikopterima u planine kako bi detonacijskim bombama raspršili nakupljeni snijeg. No loše vrijeme omete im prvi pokušaj.

Jamiejeva ekipa pred najtežim je izvlačenjem te zime kad moraju podići razbijeni SUV uz okomitu stijenu od 400 m. Jamie pruža Brandonu priliku da vozi svoj kamion za izvlačenje, ali dečko prvo mora naučiti voziti obični. Brandon se slaže tako dugo dok to ne ometa njegov svakodnevni odlazak u teretanu.

Zašto je jedan čovjek uvijek sretan, a drugi uvijek ljut? Kevin razmišlja o tome da Samyja, 40-godišnjeg doseljenika s Fijija, postavi za svog pomoćnika.
Kad Kevin kupi videokameru kako bi snimao olupine, novi hobi mu počne ometati posao. Izravni sudar dvaju kamiona s prikolicama posao je za cijelu ekipu koja mora raščistiti izgorjele ostatke s ceste i održati je prohodnom. Dok Kevin sve snima, Samy obavlja lavovski dio posla i nagrađen je bocom viskija i Jamiejevom pohvalom. Te noći, Samy koji preko tjedna spava u Jamiejevu uredu, otkriva da sve to radi za voljenu ženu i troje djece. Kevin, pregledavajući snimke kod kuće, otkriva da je svoj snimateljski hobi započeo još kao tinejdžer s ocem koji je radio na TV-u. Kad mu je Kevin rekao da želi biti vozač kamiona, otac ga se odrekao i nisu se vidjeli punih 20 godina. Zbog toga Jamieja smatra svojim drugim ocem. Sljedećeg dana tijekom rada u opasnim uvjetima moguće lavine Kevin i Samy pitaju se zašto baš tako zarađuju za život.

Uzbudljivu emisiju 'Autocesta kroz pakao' ne propustite pratiti subotom u popodnevnom terminu na Doma TV-u! Više o prvoj sezoni saznajte OVDJE.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju