Kriminalistička serija 'Tijelo je dokaz'

Doma TV na male ekrane donosi uzbudljivu kriminalističku seriju 'Tijelo je dokaz', u kojoj Dana Delany tumači briljantnu neurokirurginju dr. Megan Hunt, kojoj se cijeli život okrene naglavačke kad je ostavi suprug i zbog ozljede joj propadne karijera. Pet godina poslije, Megan je pronašla novi život kao patologinja, a zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji pameti, instinkta i uskladištenog medicinskog znanja, čita tijela kao nitko drugi. Dok istražuje što se dogodilo njezinim pacijentima, Megan je odlučna u namjeri da im, uz pomoć svojega tima, pruži zasluženu pravdu.



Briljantna i nadobudna neurokirurginja dr. Megan Hunt (Dana Delany) imala je sve, ili je barem tako mislila. Kao prva šefica neurokirurgije u prominentnoj bolnici Sveučilišta u Philadelphiji, nije bila svjesna koliki danak zahtjevi njezine profesije uzimaju u njezinu privatnom život dok se njezin suprug nije rastao od nje pa je izgubila skrbništvo nad njihovom, tada sedmogodišnjom kćeri. Dok se još oporavljala od te emocionalne traume, Megan je uskoro doživjela i fizičku traumu, prometnu nesreću zbog koje je počela bolovati od parestezije – nasumičnih napada umrtvljenosti i grčenja ruku, što joj je uništilo i karijeru.

Pet godina poslije, Megan je pronašla novi život kao patologinja. Iako se više ne bavi spašavanjem živih pacijenata, još ima instinktivnu potrebu doznati što je ubilo njezine pacijente i otkriti tko je odgovoran i zašto. Dok traga za odgovorima, tijela mrtvih pružaju joj tragove. Dokaz je, u principu, u tijelu. A zahvaljujući jedinstvenoj mješavini pameti, instinkta i uskladištenoga medicinskog znanja, čita tijela kao nitko drugi. U svojoj je novoj karijeri već stekla reputaciju osobe koja se ruga konvencijama i briše granice između Ureda patologa i policije.



Meganina šefica dr. Kate Murphy (Jeri Ryan) do određene mjere ima razumijevanja. Kao prva glavna philadelphijska patologinja, Kate nije došla do te pozicije a da i sama nije stala na pokoji žulj. Meganin je partner medicinski istražitelj Peter Dunlop (Nic Bishop). Taj bivši murjak ne ustručava se reći joj neugodnu istinu o njezinu radnom stilu. Česti su kontakti na poslu i s dr. Ethanom Grossom (Geoffrey Arend), čije je dječačko i štrebersko ponašanje Megan simpatično, kao i sa zamjenikom glavnog patologa dr. Curtisom Brumfieldom (Windell D. Middlebrooks). Curtis upravo Megan stalno pokušava dokazati svoje medicinske vještine. Detektiv Bud Morris (John Carroll Lynch) murjak je staroga kova i Meganin mu je rad u stilu Sherlocka Holmesa nesnosan, ali ne može poreći da je učinkovita. Njegova partnerica detektivka Samantha Baker (Sonja Sohn) nadobudna je i bistra. Ima tiho poštovanje prema Meganinim informacijama, čak i ako to nije slučaj kod njezina partnera.

Smrt je životna činjenica. Ironija je u tome da je smrt donijela novi život Megan Hunt. Dok istražuje što se dogodilo njezinim pacijentima, doznaje da su joj njihovi životi i lekcije koje sadržavaju na neki način ostali u nasljeđe da bi iz njih naučila ono što može pa to primijenila na vlastito osobno putovanje iskupljenja i oprosta. Megan je zauzvrat odlučna u namjeri da im pruži pravdu.

Kriminalističku seriju 'Tijelo je dokaz' ne propustite pratiti  na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju