.
novatv.hr |  dnevnik.hr |  oyo.hr |  blog.hr |  zadovoljna.hr |  gol.hr | 

Tijelo je dokaz, 1. sezona

Tijelo je dokaz 1. sezona
,
hr_HR

ČET- NED 01.25

(Body of Proof), SAD, 2011., kriminalistička serija
1. sezona, 13 epizoda

Tvorac serije: Christopher Murphey

Glume:
Dana Delany … dr. Megan Hunt
Jeri Ryan … dr. Kate Murphey
Geoffrey Arend … dr. Ethan Gross
Windell D. Middlebrooks … dr. Curtis Brumfield
John Carroll Lynch … detektiv Bud MorrisO glumcima:

DANA DELANY
dr. Megan Hunt

Dana Delany diplomirala je na Wesleyan Universityju, zatim je napustila rodni Stamford u Connecticutu i otišla u New York brusiti vještine u dnevnome televizijskom programu i kazalištu. Glumila je na Broadwayu, a zatim se preselila u Los Angeles. Ostavila je traga kao vojna medicinska sestra Colleen McMurphy u hvaljenoj seriji 'Kineska plaža', za koju je dobila dvije nagrade Emmy. Zadnje tri sezone utjelovila je Katherine Mayfair u hit-seriji 'Kućanice'. Delany se pojavila u brojnim filmovima, uključujući 'Legendarni Tombstone', 'Podstanarka', 'Tihi spavač', 'Mjesec iza Paradora' i 'Almost You'.Na televiziji je Delany dovršila dvodijelnu epizodu u seriji 'Castle'. Od ostalih televizijskih uloga tu su 'Presidio Med', 'Pasadena' i 'Dani straha' s Timothyjem Huttonom. Delany je producirala i glumila u telefilmu 'Konačni izazov', utemeljen na romanu njujorške tužiteljice za seksualne zločine Linde Fairstein. Od 1996. Delany daje glas Lois Lane u WB-ovim animiranim serijama 'Superman', 'The Batman/Superman Adventures', 'Liga pravednika' i, u skorije vrijeme, 'Batman'.


JERI RYAN
dr. Kate Murphey

Jeri Ryan počela je glumačku karijeru gostujućim ulogama u hit-televizijskim serijama kao što su 'Melrose Place', 'Matlock', 'The Sentinel' te stalnom ulogom u seriji 'Dark Skies'. Proslavila se kad je dobila ulogu borga Sedma od Devet, oslobođenog od kolektiva u znanstvenofantastičnoj seriji 'Zvjezdane staze: Voyager'. Ryan se poslije pridružila glumačkoj ekipi serije 'Školske tajne' kao Ronnie Cooke, što je uloga koju je producent serije David E. Kelley napisao baš za nju. Također je imala ponavljajuću ulogu kao Charlotte Morgan u seriji 'O. C.', a gostujuću ulogu u seriji 'Bostonsko pravo'. Ryanine filmske uloge uključuju 'K vragu i ljubav' te 'Dracula 2000' s Gerardom Butlerom.


GEOFFREY AREND
dr. Elliot Gross

Geoffrey Arend rođen je i odrastao u New Yorku, a glumiti je počeo u veoma mladoj dobi. Diplomirao je na njujorškoj LaGuardia High School of Music and Art & the Performing Arts 1996., a zatim studirao kazalište i glumu na Carnegie Mellonu, Tisch School of the Arts na NYU-u i prestižnoj Royal Academy of Dramatic Art (RADA) u Londonu. Arend je u svojoj prvoj filmskoj ulozi glumio studenta kojega uhvate zbog droge u kultnoj komediji iz 2001. 'Super murjaci', a nakon te prekretničke uloge stalno je radio na televiziji, u kazalištu i na filmu. Nedavno je završio snimanje zadnjega projekta M. Night Shyamalana za Universal Pictures 'The Night Chronicles: Devil'. Drugi filmovi u kojima je glumio uključuju '(500) Dana ljubavi' s Josephom Gordon-Levittom i Zooey Deschanel, 'American Carol', 'Garden State' i 'Specijalci'.


WINDELL D. MIDDLEBROOKS
dr. Curtis Brumfield

'Tijelo je dokaz' predstavlja prvu redovitu ulogu Windella Middlebrooksa u nekoj seriji, ali on je već jedno od najprepoznatljivijih lica na televiziji gdje portretira genijalnog i voljenog dostavljača piva Miller High Life u njihovim reklamama. Rođen je i odrastao u Ft. Worthu u Teksasu i utjelovljuje duh vrijednoga običnoga čovjeka – inspiracija za uloge su mu njegov djed i ujaci, njegovi životni uzori.Ovaj je klasično obrazovani glumac trenutačno fokusiran na svoju glumačku karijeru. Prije serije 'Tijelo je dokaz' Middlebrooks je imao ponavljajuće uloge u brojnim televizijskim serijama, uključujući 'Stažiste', 'Uvijek je sunčano u Philadelphiji', 'Suite Life on Deck' i 'Weekends at the D. L.'. Također je ostvario gostujuće uloge u serijama kao što su 'Svita' i 'Parks & Recreation'.


JOHN CARROLL LYNCH
detektiv Bud Morris

John Carroll Lynch rođen je u Boulderu u Coloradu, a prvih je osam godina profesionalne karijere proveo kao član glumačke družine kazališta Guthrie iz Minneapolisa s ulogama u više od 30 produkcija. Njegova nadarenost i senzibilnost srednjega zapada pomogli su mu da dobije prvu glavnu filmsku ulogu kao Norm, patkama opsjednuti suprug Francis McDormand u Oscarom nagrađenom filmu braće Coen 'Fargo'. Otada Lynch radi stalno na filmu, televiziji i u kazalištu. Na malom se ekranu Lynch pojavio u mnogim serijama u stalnim i povremenim ulogama te miniserijama, uključujući 'Carnivàle', 'Grad uragana', 'Velika ljubav', 'Kako uspjeti u Americi' i 'Od Zemlje do Mjeseca'. Lynch ima više od 40 filmskih uloga, a radio je, između ostaloga, s redateljima kao što su Miguel Arteta, Mick Jackson i Albert Brooks, a moglo ga se vidjeti u kinima u trileru Martina Scorsesea 'Otok Shutter'. Također je viđen u 'Gran Torinu' Clinta Eastwooda, 'Zodijaku' Davida Finchera i 'Izgubljeno u nepovrat'.

Više o seriji 'Tijelo je dokaz' pročitajte ovdje!

 


 Tagovi