Nakon osam dana u divljini preostale su četiri slavne osobe te postaje jasno da fizički napor uzima svoj danak.

Skupina dolazi do estuarija. Svakome tko želi preživjeti to znači hranu, vodu i važnije, način putovanja. Međutim, nosi i određene opasnosti, a u Južnoj Africi to su morski psi bikovi.

Slavni se dijele u dva tima. Njihova je zadaća sagraditi splav kojom će sigurno prijeći estuarij. Nadire plima, a s njom se i povećava rizik od napada morskih pasa. Vrijeme istječe. Hoće li rad u paru pokazati da su dvije glave pametnije od jedne ili će doći do sukoba? Ključno je zadržati staloženost pod pritiskom, no hoće li u tome uspjeti?

Nakon što prijeđu, moraju pripremiti kamp. Dok im je plasman u finale nadomak ruke, Beara zanima što su naučili kao pojedinci. Slavni moraju svatko sam sagraditi sklonište. Ali početnici pojma nemaju da im Bear priprema još jedan test. Usred noći šalje Meg i Scotta u kamp s iznenađenjem koje neće zaboraviti.

Sutradan se Bear sastaje sa skupinom na estuariju. Slavni su već svjesni koliko je važno unositi dovoljno tekućine, no što da se radi kad pitka voda nije dostupna? S obzirom na to da od skupine nikad ne traži ono što i sam nije spreman učiniti, Bear im daje zadatak koji osobno ispunjava, a slavni su šokirani. Hoće li se suočiti s ovim izazovom ili odustati?

U posljednjoj prilici da dokažu Bearu da zaslužuju mjesto u završnici, preostali slavni sudionici moraju se snaći na opasnoj južnoafričkoj obali. Čekaju ih oštre stijene i opasni valovi.

Bear pomno promatra. Za još jednu slavnu osobu ovo putovanje završava, a za preostalih troje pobjeda u Bearovoj „Misiji Preživljavanje“ nalazi se nadomak ruke.