Dramska serija o hrabrim vatrogascima "Vatreni dečki" od ponedjeljka 22. travnja na Doma TV-u

Od ponedjeljka 22. travnja Doma TV emitirat će seriju "Vatreni dečki" koja je svojim prikazivanjem diljem svijeta stekla kultni status. Dok ulazi u živote njujorških vatrogasaca, serija prikazuje njihovu bratsku povezanost i odnose kroz svakodnevne drame s kojima se suočavaju. Denis Leary, kreator ove uzbudljive televizijske serije u suradnji s Peterom Tolanom, ulazi u lik Gavina, hrabrog vatrogasca kompleksne osobnosti s mračnim sjećanjima koja ga progone. Serija je čak osam puta nominirana za Emmy, a 2009. osvojila je ovu prestižnu nagradu zahvaljujući glumcu Michaelu J. Foxu. Osim toga, dobitnica je nagrada Satellite za najbolji ansambl, Gracie Allen Award u kategoriji sporedne glumice i drugih.

Bilo da spašava preživjele iz plamenih nebodera ili prometnih nesreća na cestama, Tommy Gavin (Denis Leary) ponosno vodi herojske vatrogasce Vatroglasne službe New Yorka (NYFD-a), no istovremeno se bori s tugom i bijesom zbog razdvajanja od supruge i troje djece te sjećanjima na poginule kolege. On je nestrpljivi i manipulativni bivši alkoholičar koji osjeća veliku krivnju i pati od posttraumatskog stresnog poremećaja nakon terorističkog napada 11. rujna 2001. kada je tragično izgubio rođaka Jimmyja Keefea, kao i 59 drugih vatrogasaca koje je poznavao. Iako je iznimno posvećen svom poslu, Tommy se suočava s vlastitim obiteljskim problemima, uključujući razvod od supruge Janet (Andrea Roth). Unatoč njegovoj brizi za druge, često dobiva osude svojih kolega i članova obitelji. Njegovi su postupci junački i promišljeni, čime se ne može pohvaliti kada je u pitanju odnos s njegovom, uskoro bivšom ženom.

U prvoj sezoni serije „Vatreni dečki“ Tommy koristi programerske vještine svog kuma kako bi provjerio Janetina novog dečka. U 62. postaji zapovjednik Jerry naći će se pred izazovom kada seksualna orijentacija pojedinih vatrogasaca izađe na vidjelo u novinskom intervjuu. Dok se problemi za Jerryja gomilaju, Tommy se ne može pomiriti s činjenicom da Janet želi odvesti djecu u Kaliforniju. Unatoč Tommyjevim molbama da ostane, kako bi nastavio viđati svoju djecu, Janet je ustrajna u svojoj odluci da se udalji od teške atmosfere koja prati vatrogasce iz NYFD-a i njihove obitelji nakon tragedije 11. rujna. Dok Tommy pokušava pronaći olakšanje od svojih problema u alkoholu i površnim odnosima, njegovo stanje otežat će učestalo posjećivanje preminulog prijatelja u snovima.

Dok Tommyja muče vlastiti demoni, Sean Garrity (Steven Pasquale), nespretni, ali srdačni kolega, pokušava pronaći ravnotežu između posla i svojih ljubavnih problema. Oštroumni vatrogasac Franco Rivera (Daniel Sunjata) drzak je portorikanski zavodnik i Tommyjev blizak suradnik koji skriva tajnu koja bi mogla potpuno promijeniti dinamiku postaje, a Mickey Gavin (Robert John Burke), Tommyjev mlađi brat koji se bori s vlastitim ovisnostima, donosi dodatni sloj kompleksnosti u već napetu atmosferu.

Uzbudljivu seriju "Vatreni dečki" ne propustite pratiti od ponedjeljka 22. travnja  na Doma TV-u!

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju