Za novi početak nikada nije kasno

U ponedjeljak 19. veljače na Doma TV stiže nova kriminalistička serija "Rookie" koju je kreirao Alex Hawley prema istinitoj priči. Serija je osvojila publiku diljem svijeta, a prodana je u više od 160 teritorija.

Početi iznova nikada nije jednostavno, osobito za Johna Nolana, 45-godišnjeg, upravo razvedenog muškarca iz malog grada koji nakon velikog odlučujućeg događaja pokušava slijediti svoj san i postati policajac u LAPD-u. Devet mjeseci nakon što je pomogao policijskim službenicima tijekom pljačke banke u svom rodnom gradu Foxburgu, Nolan se preselio u Los Angeles kako bi tamo započeo novu karijeru.

Kao najstariji član tima, John se suočava sa sumnjom nadređenih koji ga doživljavaju samo kao "šetajuću krizu srednjih godina". Ako ne uspije održati korak s mladim kolegama, ne samo da bi mogao ugroziti tuđe živote, već i vlastiti. Međutim, ako iskoristi svoje bogato životno iskustvo, odlučnost i smisao za humor, kako bi se istaknuo, postoji šansa da postigne izvanredan uspjeh u novom poglavlju svog života. Nakon što završi školu zajedno s dvoje mladih kolega, Lucy Chen (Melissa O’Neil) i Jacksonon Westom (Titus Makin), dolazi u Los Angeles gdje je stavljen pod nadzor i procjenu iskusnijih.

Pod vodstvom kapetana Andersona (Mercedes Mason) i narednika Greya (Richard T. Jones), novacima su dodijeljeni treneri Talia Bishop (Afton Williamson), Tim Bradford (Eric Winter) i Angela Lopez (Alyssa Diaz). Oni prolaze kroz izazovnu prvu godinu u policijskom pozivu, suočavajući se s raznim uspjesima, promašajima i tragedijama. Pritom, novaci i njihovi treneri osim poslovnih drama, prolaze i kroz osobne borbe, u kojima razni odnosi procvjetaju ili nestaju zbog intenziteta posla. Sve kulminira u konačnom ispitu na kraju godine kako bi se utvrdilo tko će nastaviti svoju karijeru u plavom odijelu.

Simpatični humor, zanimljivo ispričani slučajevi i neočekivane gostujuće uloge upotpunile su seriju koja je osvojila gledatelje diljem svijeta. Moralne dileme, izazovi očinstva uz različite kriminalističke slučajeve i nerede na ulicama Los Angelesa pružit će gledateljima uzbudljivu priču o policijskom radu u gradu koji nikada ne spava.

Čovjek čija je priča poslužila kao inspiracija za koncept serije je Bill Norcross, kolega iz fakultetskih dana izvršnog producenta Jona Steinberga, koji je temeljio emisiju na njegovoj priči. Norcross i dalje radi u LAPD-u i jedan je od izvršnih producenata serije.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju