Pronađeno je tijelo zakopano na obronku, kosti nogu vire iz zemlje, a na desnoj nozi nedostaje mali prst koji je odrezan neposredno prije smrti.

Zubi su smrskani, pa se žrtvu ne može identificirati po zubnom kartonu. Nažalost, tijelo je prije zakapanja natopljeno lužinom te su blato i voda izgrizli ostatke, ali Hodgins zaustavlja propadanje octom. DNK pomaže identificirati žrtvu kao Lauren Frank, 26-godišnju kćer softverskog milijunaša koja je još živjela kod kuće s ocem i maćehom. Frankovi otkrivaju da je Lauren oteta, a otmičari su im nedavno poslali nožni prst. Poručili su im da ne smiju kontaktirati policiju ako ne žele da joj se dogodi nešto gore. Dok ih Booth ispituje, dobivaju poruku od otmičara koji i dalje traži novac, ne uviđajući da Frankovi sada znaju da je njihova kći mrtva. Osumnjičeni su upravitelj kuće, Laurenin nastavnik španjolskog, šetač pasa, i maćehin trener i ujedno ljubavnik. Otkriće da je Lauren imala napadaj neposredno prije smrti prekretnica je u slučaju, a tim počinje sumnjati da je ubojica netko bliži nego što su mislili.

U međuvremenu se Brennan i Booth suočavaju s dvojbom većine parova – otvoriti zajednički račun ili ne. Brennan je za, ali Booth nije toliko sklon ideji. Budući da Brennan zarađuje mnogo više od njega, nije mu ugodno prihvatiti njezinu zaradu kao svoju. A Hodgins otkriva šokantnu tajnu o svojoj obitelji: saznaje za izgubljenog brata, shizofrenika kojeg su smjestili u instituciju prije njegova rođenja… S obzirom na to da je bogatstvo obitelji Hodgins nestalo, njegova se zdravstvena skrb sada više ne plaća.