Glumicu Violu Davis nagrađenu s nekoliko Oskara gledamo u glavnoj ulozi serije "Kako se izvući s ubojstvom"

Ubojstvo, prevara, strah i krivnja spajaju neustrašivu profesoricu Annalise Keating s njezinim dugogodišnjim suradnicima Frankom Delfinom i Bonnie Winterbottom te njezinim studentima Wesom Gibbinsom, Connorom Walshem, Michaelom Pratt, Asherom Millstoneom i Laurel Castillo. U drugoj sezoni studenti su u šoku zbog nestanka tajanstvene Wesove susjede i djevojke Rebecce, a dok Annalise i Frank traže njezina ubojicu, prisiljeni su ponašati se kao da se ništa nije dogodilo.

Viola Davis cijenjena je i nagrađivana filmska, televizijska i kazališna glumica poznata po intrigantnim i raznolikim ulogama. Davis je 2012. osvojila „Oscara“ za najbolju glumicu za ulogu slomljene, ali stoičke Aibileen Clark u „Tajnim životima kućnih pomoćnica“. U filmu također glume Emma Stone, Bryce Dallas Howard i Octavia Spencer. Također, ova je sjajna glumica dobitnica Oskara 2017. za najbolju sporednu glumicu u filmu "Fences". Imajući na umu sve nagrade koje je svojim radom i talentom osvojila, postavlja se pitanje zašto nije poznata kao svoje kolgegice. Sama glumica ovaj je zaključak objasnila u jednom intervjuu:

 

Davis je 2008. glumila u hvaljenom filmu „Sumnja“, temeljenom na predstavi Johna Patricka Shanleyja koja je osvojila nagradu „Tony“, u kojem je glumila gđu Miller, majku dječaka kojeg zamijeti katolički svećenik. Davis je nominirana za „Zlatni globus“, nagradu Udruženja glumaca i nagradu „Oscar“ za najbolju sporednu glumicu. 

 

Seriju "Kako se izvući s ubojstvom" pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju