Noć je. Unatoč tomu, okolina jednoga noćnoga kluba za mlade osvijetljena je kao da je dan.

Službenici forenzičkog tima u bijelim odijelima osiguravaju dokaze. Kuhinjski dio prostranog lokala opustošen je, na podu leže lonci prevrnuti sa štednjaka i krhotine razbijene boce.

Usred toga kaosa nalazi se truplo žene, redovnice Magdalene, stare 28 godina. Pri detaljnijem pregledu inspektor Bruno Schumann otkriva na mladom, nedužnom licu redovnice osušene prašnjave suze. Očito je plakala netom prije nego što je ubodena sleđa. U blizini mjesta zločina nalazi se stol prostrt za dvije osobe na kojem jelo nije ni taknuto.

Nedaleko od trupla pronađen je MP3 player s natpisom "Adam". Kad se vlasnik MP3 playera pojavi sljedeće jutro u klubu, Schumannu je odmah sve jasno. Šesnaestogodišnji Adam ne niječe da je u vrijeme zločina bio dogovorio večeru s Magdalenom, no spreman je zakleti se da je Magdalena još bila živa kad je napustio klub. Adam je jedan od članova mladeži udruge "Start-Up Kids" – inicijative za problematičnu mladež koju je sestra Magdalena s velikim zalaganjem uspjela osnovati. Adam je dijete koje su roditelji napustili zbog teškoća i koje su prebacivali od jedne udomiteljske obitelji do druge dok nije došao u obitelj Sonje i Roberta Kestena, bračnog para koji je mnogo surađivao s udrugom "Start-Up Kids". Inspektor saznaje od Sonje Kesten da se sestra Magdalena očito posebno intenzivno i s puno ljubavi brinula za Adama. Mark Deringer, voditelj restorana brze hrane "Cluster's" kod kojeg je Adam radio, dao je sljedeću izjavu: Magdalena je mladića nekoliko puta tražila na radnom mjestu, pa i na dan svoje smrti.

Budući da je redovnica prije smrti očito bila seksualno zlostavljana, slučaj je čist: Adam je htio od nje nešto više i naposljetku je izgubio kontrolu. Schumann ipak ima svoje sumnje.

Opeklina na Magdaleninoj ruci dovodi Schumanna na novi trag. Očito je da je redovnica pokušala vatrom izbrisati tetovažu koja je upućivala na prošlost u narkomanskim krugovima. Je li Magdalena mladiće i djevojke iz udruge "Start-Up Kids", a posebno Adama, pokušala zaštititi od onoga što se njoj dogodilo?