Soba namještena za liječenje ženskih bolesti u plemenitaškoj starinskoj vili opustošena je: stolci su razbacani, ormarić s lijekovima srušen je.

Očito se ondje odvila borba na život i smrt. Glavni inspektor Bruno Schumann kleči pokraj beživotnog tijela Manuela Petersa, suradnika službe sigurnosti koji je ubijen ubodom u prsa. Zasad sve upućuje na to da je djelo počinio nasumičan provalnik, ali Schumann je sumnjičav.

U skromnom prebivalištu Manuela Petersa Schumann ne pronalazi osobne stvari, osim jedne obiteljske fotografije na kojoj su njegovi roditelji i sestra Angelina, odličje s natpisom na ćirilici i nebrojene fotografije crvenog sportskog automobila. Inspektor se nije začudio kad su mu kolege rekli da je Peters koji je živio u skromnim uvjetima kupio crveni sportski automobil za 30.000 eura gotovo tjedan dana prije svoje smrti. Dio novca platio je odmah, a ostatak je namjeravao podmiriti unutar nekoliko tjedana. Odakle Petersu toliko puno novca? Posao u zaštitarskoj tvrtki Bogner Security koji je Schumann odmah istražio nije mu mogao osigurati toliki imetak.

Kad se napokon ispostavilo da Peters nije prijavljen ni u jednom popisu stanovnika, slučaj poprima neočekivan obrat. Tko je Peters zapravo bio? Više je stvari upućivalo na to da je žrtva, kao i mnogi njegovi kolege, među njima i njegov najbolji prijatelj Victor Kolessa, dovedena u Njemačku s krivotvorenim papirima. Je li zaštitarska tvrtka Cristopha Bognera upletena u trgovanje ljudima?

Slučaj donosi mnoga nerazjašnjena pitanja. Tek će karakteristični tragovi ogrebotina u kući Bognerovih koji su nalik onima na mjestu zločina navesti istražitelje na pravi trag.