Kako bismo s poštovanjem ispratili iznenadnu smrt Franka Gieringa tijekom snimanja u ljeto 2010., njegov lik, inspektor Henry Weber, umire jednako neočekivano.

S obzirom na tragične okolnosti, novi lik, Max Winter, uopće nije dočekan s veseljem. Ali on pokazuje veliko razumijevanje, i on je poznavao i cijenio preminulog kolegu.

Maxa Wintera glumi Janek Rieke.

Tiha pogrebna glazba razliježe se kroz tišinu groblja. Pogrebni uzvanici postrojili su se s poštovanjem, a među ožalošćenima je i glavni inspektor Bruno Schumann. Dok se s groba udaljava s kolegama Alexom Kellerom, Inge Tschernay i Larom Solovjev, opet se okreće i gleda uokvirenu Henryjevu fotografiju. Schumann i njegovi kolege još su u šoku – inspektor Henry Weber neočekivano je umro zbog srca. A u policijskoj upravi posao mora ići dalje. Pokušavajući pronaći prave riječi, direktorica detektivskog odjela Kessler predstavlja novog kolegu, inspektora Maxa Wintera, koji bi trebao ojačati Schumannov tim.

Ekipu već sljedećeg jutra dočekuje novi slučaj. Sada je važno da inspektori ostanu hladne glave. Mjesto zločina, parkiralište, uglavnom je ograđeno. Žrtva je iznimno naočit mladić. Na tijelu mladića jasno se vide tragovi udara električne struje, vjerojatno je bio gadno zlostavljan šokerom prije nego što je namjerno pregažen. Dvije karte za operu u automobilu sugeriraju da je Christoph Täubner imao sastanak na večer svoje smrti. Ima li Schumann neke veze s tragičnim krajem ljubavne priče?

Schumannov prvi trag vodi do Markusa Hartza, žrtvina sustanara, koji je duboko potresen. Schumann saznaje da je Täubner radio kao model. Međutim, razgovor s agencijom otvara sasvim drugu perspektivu: mladić je već odavno dao otkaz na ovom poslu kako bi radio unosniji posao eskort-pratnje u agenciji Daniele Zorn. Nakon početnog oklijevanja, ona priznaje kako su termine s Christophom Täubnerom rezervirale gotovo isključivo tri redovne klijentice: Elke Hohenstein, bogata udovica, Clara Printz, uspješna menadžerica i Kathrin Grothe, zanemarena supruga jednog liječnika.

Schumann se suočava s tri potpuno različita tipa žena, ali svima im je zajedničko jedno: Täubnera opisuju kao suosjećajnog družbenika koji je znao i poštovao njihove interese i hobije. Uz to, sve tri žene navode da su s mladićem njegovale čisto platonski odnos. Međutim, nijedna od njih nema alibi. Čini se da se istraga vrti u krug, no tada inspektori otkrivaju Täuberov tajni stan u kojem skriva sočne videosnimke. One bacaju neočekivano novo svjetlo na ovaj slučaj...